Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Yekta Uzunoglu

   Vystudoval všeobecné lékařství na Karlově Univerzitě v Praze v letech 1974 - 1979. Seznámil se se signatáři Charty 77, s nimiž ilegálně tiskl a rozšiřoval "zakázané" publikace.

   S kurdskými studenty organizoval hladovku proti vydání kurdských studentů Saddámu Husseinovi.

    Po skončení studií byl za politickou činnost vyhoštěn z ČSSR. Spoluzakládal organizaci "Lékaři bez hranic". Zakládal nemocnice v Iráku a Iránu. V SRN měl úspěšnou lékařskou praxi. Též začal úspěšně podnikat.

    Po "sametové" se vrátil do Československa. V roce 1994 se stal výhradním zástupcem podniku ŠKODA PRAHA pro celý Střední Východ a získal kontrakt pro ČR ve výši 360 mil. USD. Tím zřejmě naštval bývalé komunistické kádry, kteří tento podnik řídili. Těsně před podpisem kontraktu se společností BOOTS byl Uzunoglu zatčen způsobem z padesátých let.

   Zástupci anglické společnosti BOOTS, s nimiž Uzunoglu strávil inkriminovanou dobu, nebyli po celých 13 let předvoláni k soudu, aby podali svědectví. Ti, kteří Uzunoglua udali, jsou zapleteni do kriminálních struktur v Západní Evropě. Jsou trestně stíháni tamními i mezinárodními bezpečnostními složkami.

    Inu, případ jako stvořený pro investigativce. Jenomže, kdo by si pálil prsty na případu, když ví, že si je spolehlivě spálí. V této kauze půjde o víc, než jen o ty prsty.

5 2
možnosti
Foto

Mate pravdu ! A kde je potom pravni jistota obcana, ktera je zarucena s ustavou a ustavnim poradkem teto zeme ? kdyz i novinar by spalil nejen prst ? ! A to je na kazdem obcanovi aby trval na svych ustavou zarucenich pravech ! pak mozna ,uz se nebudeme bat, ze si spalime prsy. pratelskou uctou

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce