Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62a34r73a 46R14a83n27k

28. 8. 2014 1:18

V cestine je to bohuzel dost proti anglictine ochuzene, to mohou ctenari ovladajici ang. posoudit sami, ale i v cestine  je napsano, o vrzdeni toho monstra dost!!!!              "Velká čistka byla zahájena pod šéfem NKVD Genrichem Jagodou, na jejím vrcholu od září 1936 do srpna 1938 ji řídil Nikolaj Ježov – tato perioda je proto někdy nazývána „ježovština“; Jagoda i Ježov ovšem stalinským čistkám zanedlouho padli za oběť sami, první byl popraven roku 1938, druhý o necelé dva roky později.

Nikolaj Ježov

Oběti čistek byly často popravovány či vězněny bez řádného soudu, jak jej předepisoval i tehdejší sovětský právní řád, pouze na základně rozhodnutí takzvaných „trojek“ složených z důstojníků tajné policie NKVD, tajemníka krajského výboru a krajského státního zástupce. Pokud k soudům docházelo, šlo o zinscenované a předem rozhodnuté politické procesy, při nichž bylo doznání vynuceno pod nátlakem, často mučením obžalovaných. Oběti byly obviňovány z různých smyšlených, zpravidla politických, zločinů, například sabotáže, špionáže nebo protisovětské agitace.

Podle odtajněných sovětských archivů NKVD během let 1937 a 1938 zatkla 1 548 367 osob, z nichž bylo pak 681 692 zastřeleno, což v průměru znamená asi 1000 poprav denně.[2] Celkový počet obětí ježovštiny se někdy odhaduje na 950 tisíc až 1,2 milionu,[3] vzhledem k neúplné dokumentaci může být i podstatně vyšší."

1 3
možnosti

J76a18r80a 97R15a40n56k

29. 8. 2014 1:19

Pravda nechutna, pane Pribyl? Mate smulu, dejiny uz nemuzete menit.....comradesRv

0 1
možnosti

J73a32r57a 15R85a37n35k

28. 8. 2014 1:04

Great Purge

en.wikipedia.org/wiki/Great_Purge

Partial view of a plaque with photos of victims of the Great Purge who were shot in the Butovo firing ... One secret policeman, for example, gassed people to death in batches in the back of a ..... But the toll was especially high among writers.

‎Butovo firing range - ‎Purges of the Communist Party - ‎Sergey Kirov

1 1
možnosti

Ten idiot Olšer si tam ještě dá zfalšovanou fotku ;-D

8 4
možnosti

chovejte se slušně, hulvát zůstane hulvátem i v Kanadě

3 7
možnosti

Zarazem był przekonany, że granice Czechosłowacji są trwale zabezpieczone dzięki sojuszom z Francją i Anglią. Ewentualny sojusz z II Rzeczpospolitą, która po przewrocie majowym szła ku autorytaryzmowi. Zgodnie z planami Masaryka demokratyczna Czechosłowacja, z poparciem Francji i USA miała być środkowoeuropejskim hegemonem. Z jego perspektywy niepodległa Polska stanowiła największą przeszkodę w dążeniu tego celu. Dlatego Masaryk torpedował propozycje i próby nawiązania współpracy z Polską, inicjowane przez Warszawę i kręgi wojskowe Czechosłowacji, świadome zagrożenia ze strony Niemiec. W 1930 r. wywołał skandal polityczny dotyczący korytarza z Niemiec do Prus, z którego się później wycofał. Uważał jednak, że Polska powinna zgodzić się na rewizję granic z Niemcami, dla dobra pokoju w Europie. Trzy lata później, po dojściu Hitlera do władzy, odrzucił propozycje sojuszu wojskowego z Polską, a czescy dyplomacji ostrzegli Berlin o „polskiej intencji przeprowadzenia akcji militarnej w rejonie wschodniej granicy Niemiec”, czyli o planowanej wtedy przez Piłsudskiego tzw. wojnie prewencyjnej. Zamiast sojuszu z Polską Masaryk przystąpił do zaproponowanego sojuszu z Benito Mussolinim tzw. Paktu czterech (Anglia, Francja, Niemcy i Włochy) dającemu prawo tym państwom rozstrzygania sporów granicznych w Europie. Tym samym usankcjonował rozbiór swojego kraju w Monachium w 1938 r. Największą przeszkodą dla współpracy polsko-czeskiej było rozpoczęte przez Masaryka kunktatorstwo czeskiej polityki zagranicznej "skłonić do unikania ryzyka i asekuranctwo"

0 0
možnosti

wikipedia...

V roce 1936 čeští diplomaté varovali Hitlera před polským plánem prventivního úderu proti Německu... v Polsku se konalo velké vojenské cvičení, měl následovat

vpád do Německa, spolu s francouzskou armádou, Francie však tento Pilsudského

plán odmítla....

Místo spolupráce s Polskem, se Masaryk  připojil k tzv. Paktu čtyřech, který si narokoval  řešit hranice v Evropě / Anglie,Francie,Itálie,Německo/.Tímto právně

"ospravedlnil"  podklad pod pozdější mnichovskou dohodu.

To jste se ve škole neučil, co ? Soudruhu Olšere.

0 1
možnosti

DEKLARACJAmiędzy Polską a Niemcami o niestosowaniu przemocy, podpisana w Berlinie dnia 26 stycznia 1934 r.W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ,MY, IGNACY MOŚCICKI,PREZYDENT RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ,wszem wobec i każdemu zosobna, komu o tem wiedzieć należy, wiadomem czynimy:

 W dniu dwudziestym szóstym stycznia tysiąc dziewięćset trzydziestego czwartego roku podpisana została w Berlinie między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Rzeszy Niemieckiej deklaracja o niestosowaniu przemocy o następującem brzmieniu dosłownem:

DEKLARACJA.

 Rząd Polski i Rząd Niemiecki uważają, że nastąpił moment, aby rozpocząć nowy okres w stosunkach politycznych polsko-niemieckich przez bezpośrednie porozumiewanie się jednego państwa z drugim. Wobec tego zdecydowały się one przez niniejszą Deklarację położyć podstawę dla przyszłego kształtowania się tych stosunków.

 Oba Rządy wychodzą przytem z założenia, że utrzymanie i utrwalenie stałego pokoju pomiędzy ich krajami stanowi istotny warunek dla powszechnego pokoju w Europie. Wobec tego są one zdecydowane opierać swoje wzajemne stosunki na zasadach zawartych w Pakcie Paryskim z dnia 27 sierpnia 1928 r. i pragną określić bliżej zastosowanie tych zasad, o ile chodzi o stosunki polsko-niemieckie.

 Przytem każdy z obu Rządów stwierdza, że przyjęte przezeń dotychczas w stosunku do innych zobowiązania międzynarodowe nie stoją na przeszkodzie pokojowemu rozwojowi ich wzajemnych stosunków, nie są w sprzeczności z niniejszą Deklaracją i przez tę Deklarację nie są naruszone. Pozatem oba Rządy stwierdzają, że niniejsza Deklaracja nie dotyczy takich zagadnień, które, zgodnie z prawem międzynarodowem, należy uważać za należące wyłącznie do spraw wewnętrznych jednego z obu państw.

 Oba Rządy oświadczają, że jest ich zamiarem porozumiewać się bezpośrednio we wszelkiego rodzaju zagadnieniach, dotyczących ich wzajemnych stosunków. W razie gdyby wynikły pomiędzy nimi kwestje spore, którychby się nie dało załatwić w drodze bezpośrednich rokowań, oba Rzą

0 0
možnosti

V této smlouvě není ani slovo o přátelství.

Není to dokonce smlouva .... o nieagresji /polsky/, a není to aní Nichtangriffpakt

jak tomu říkají Němci.

Poláci se zde nezavazují ke spolupráci s Německem ¨.

Jako smlouva o přátelství je tato smlouva označovaná jen v prolhané české historiografii. 

Hilter nabízel Polsku Ukrajinu a revizi západní hranice, Beck to však odmítl.

,

0 0
možnosti

Zde je plný text polsko-německé smlouvy z roku 1934

http://pl.wikisource.org/wiki/Deklaracja_polsko-niemiecka_o_niestosowaniu_przemocy_z_26_stycznia_1934

Není to smlouva o přátelství, dokonce to není smlouva o " neagresji"

- jak je to označováno jen v české a německé historiografii a Poláci se tomu

po pravu brání....

Podávám na vás trestní oznámení .

Důvodu se najde dost, není to jen tento článek.

5 4
možnosti

Nevím oč se snažíte - smlouvou s Hitlerem se Vám povedlo oslabit Francii a minimalizovat možnosti zásahu proti Německu ve spojení Francie-Polsko-Československo, a následně jste si se svým nacistickým spojencem rozebrali ČSR. Smutný fakt, že Polsko bylo spojencem Hitlera bývá opomíjen kvůli soucitu s polskými obětmi druhé světové války a nebývá slušné to Polákům připomínat, ale když sem s tím lezete sám. Pakt o neútočení sice není spojeneckou aktivitou - to by byl SSSr prakticky celou válku spojencem Japonska a Spojených států zároveň, ale společná akce proti nepříteli již spojenectví potvrzuje plně - a ČSR jste si kousli díl jen z vůle Adolfa Hitlera.

Dobře radím neangažujte se v tom a buďte rád, že narozdíl od Rusů Vám to nikdo nevyčítá

3 0
možnosti
Foto

J72a41k55u31b 79R80o24t55h

27. 8. 2014 10:49

Mno, copak fotka ruského nácíčka v kriminále, ale co ta fotka Bandery (asi, těžko říci) v uniformě s viditelným označením SicherheitsDienst? To má být co?8-o

6 1
možnosti

jsem zvědavej, jestli se autor někdy omluví za svoje lži ohledně té fotky z kriminálu... mám však takovej dojem, že ničeho takovýho se od něj v životě nedočkáme :-/Rv

8 3
možnosti

Tu fotku už tam má po několikáté. Poprvé jí měl asi před 3 měsíci, kde jí vydával za za uskupení ukrajinských banderovců. Po té co jsme mu dal odkaz na ruské vězeňské noviny odkud ta fotka pochází, tak změnil popisek. Co tam je teď nevím. Článek jsem nečetl jen se podíval na ty fotky.

4 2
možnosti
Foto

Výborně napsáno, zajímavé údaje o tom, co předcházelo paktu Molotov-Ribentrop.

Poláci totiž nebyli žádní beránci, což již dokázali ve válce proti Rusku, když se snažili využít situace po první světové válce a obsadit Litvu, Bělorusko a Ukrajinu.

Nakonec byly bolševiky zatlačeni až k Varšavě, kde se jim podařilo je zadržet a porazit.

Ale i vůči ČSR si Poláci dělali územní nároky - viz Těšínsko 1938.

Zajímavé, že Poláci vyjednávali o spojenectví s Hitlerem. Po všech těchto událostech není tolik nelogický pakt Molotov-Ribenstrop.

Karma R^

8 9
možnosti

Ten pakt je naopak logický (vy logiku) po té co po celá třicátá léta Němci v Rusku zkoušeli svoje nové zbraně a Rusové studovali na vojenských školách v Německu. Hitler mohl mlít co chtěl , oficiální politika mohla být jaká chtěla, ale skutečnost byla jiná. Spolupráce Rusů s Němci nezačala až paktem R-M, ale už ve dvacátých letech nepřímo a za Hitlera dosáhla vrcholu.

2 3
možnosti

BTW Stanislav Novák by měl něco konečně napsat.

0 0
možnosti

:-)¨ Vážený pane Svobodo !  Nováků je tu více. Jarda, Josef, ba i Stanislav. 

Ve mém rodokmenu od 15. stol. je i jméno Svoboda. Svobodová byla moje maminka, selka, ale rozumem by Vám myslím, mohla konkurovat, když už si o ten můj příspěvek koledujete. Nebudu to kopírovat, přečtěte si, prosím můj příspěvek u blogu p. Havránka. Mám za sebou dlouhý život a hodně si pamatuji. Takže ....navážíte se do p. Olšera, přitom nemáte ani tuchy, jak běžela historie. Nadávky nejsou argumenty. Svět se bohudíky mění a s tím i myšlení lidí, kteří nezamrzli mozkem v r. 1968. Historie je podstatně delší, ale tak daleko Vaše paměť nesahá. Buďte rád, alespoň jste člověk se šťastným pohledem na svět. Jednodušší lidé to mají v životě lehčí, myšlení bolí !  Rv!!Rv

6 4
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce