Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZT

Milé Břeťo (každé podstatné jméno, které končí písmenem o, je pro mne středního rodu, proto milé Břeťo), přečevše pečlivě tento tvůj blog nezjistil jsem, mám-li být kritický k Českým drahám (což jako cestující trochu jsem), nebo proti Číně. Tam bych si nerad získal nepřátele, a proto na tomto místě již uvádím, že je mi blízký čínský básník Li Po (a také umím zazpívat Rosu na kolejích).

0 0
možnosti
HK

Jenže on je v tom trošku rozdíl. Aniž bych chtěl objahovat výši odstupného, tak do takové státní firmy se bez padáku dobrý manažer nepožene. Z jednoho prostého důvodu. V soukromé firmě se budou dívat na vaše výsledky a vaše setrvání na pozici bude záležet prakticky pouze na vašich schopnostech. Ve státní firmě stačí změna ministra, který tam bude chtít mít svého člověka a nezáleží na tom, jak dobře práci děláte. Můžete skončit kdykoliv. Proč jít do takového rizika, bez nějakého finančního polštáře, který by sloužil jako náplast. Nicméně souhlas, že 24 měsíců je hodně.

3 1
možnosti

Pane autore, mnohdy s obsahem Vašich článků souhlasím, ale teď dle mého nemáte úplně pravdu. Je pravdou, že ČD asi není nejzářnější příklad dobrého hospodaření, ale vyčítat generálnímu řediteli ČD, že přijal plat, který mu musel někdo nabídnout (když už tedy někoho tepat, pak spíše toho, kdo tento plat nabídl) a ještě jako by navozovat takovou atmosféru, že spousta lidí žije na hranici chudoby právě kvůli Žaludovo platu, to mi přijde nemístné. Smiřme se s tím, že řídit kolos typu ČD není lehká práce a že to nebude nikdo dělat za 30, 40 nebo 50 tisíc Kč měsíčně.

To byste pak i těm fotbalistům mohl také vyčíst, že oni vydělávají velké peníze, ale v zemích, kde působí, žijí také určitě nějací lidé na hranici chudoby. Takhle to fakt nejde brát, protože jak Čech tak i Žaluda přijal plat, který mu někdo nabídl, byť sféra činnosti každého z nich je úplně jiná.

5 2
možnosti
Foto

Neco pravdy na tom bude, nicmene nesouhlasim s tim ze by  Zaluda nedelal svou praci. Jezdim vlakem hodne a vsechna kritika na jeho osobu je snuzka lzi a kecu. Drahy neskutecne vytahl, nejen po strance konkurenceschopnosti ale i pristup zamestnancu k lidem se za poslednich 5 let zmenil, inkarta pod jeho vedením je mistrovske dilo. Je mi  eskutecne lito, ze ho nahradi nejaky kamarad, co Zemanovi prispel na kampan. Autor se pohorsuje bad tim, ze behal za holkama a proto zaluda ma vyssi plat. Problem je jinde, musel by popijet becherovku na jinych mistech a mel by dobry plat.

1 4
možnosti
JF

J66a54n 79F91r20o11l27í42k

4. 8. 2013 11:07

Žaaluda sice investoval, ale na dluh, který je pro ekonomiku ČD nesplatitelný. Ovšem ČD to je velmi zvláštní případ. Taková Sazka je ovšem soukromý podnik ČSTV a co akcionáři připustili včetně platu ředitele je jen jejich věc. To jen pro upřesnění dojmů a pojmů. Každý snad pochopí, že ředitel firmy s miliardovým obratem a tisíci zaměstnanci nebude dělat za 30 tis. měsíčně. Tedy každý kromě autora článku.

0 1
možnosti
KL

nechapu proc, kdyz uz si vyberete vcelku zajimave a kontroverzni tema, to musite shazovat lhanim a demagogii. zrejme jste jiz dlouho nejel vlakem, ja ty vase nenavidene nocni rychliky pouzivam kazdy tyden a asi mam stesti, blechu jsem zatim nepotkal a na toalete se nepoblil. take by vam stacilo par kliknuti mysi k jednoduchemu zjisteni, ze ani Regiojet ani Leo krome exponovanych predevsim patecneodpolednich casu zdaleka vyprodany nejsou a pri prostudovani jejich jizdniho radu byste byl mozna prekvapen, ze pri ceste v noci budete muset pouzit ten vas blesak, nebo si pockat do rana.

3 0
možnosti
VN

Toto je jeden z těch lepších Vašich blogů, pane Olšere. V podstatě Vám dávám za pravdu . Jeden z mých vzdálených příbuzných byl za první republiky ředitelem Nové huti v Ostravě..Vydělával nějakých 12000 Kč , přičemž huťař v této firmě byl někde kolem tisícovky...takže on vydělával stejně , jako svých 12 dělníků. Pak přišli komanči... plat ředitele velké průmyslové firmy byl také někde kolem 12000 Kčs , dělnický plat někde kolem 3000 Kčs... takže poměr 1:4. Žaluda bral nějakých půl mega ...dejme tomu 25 dělnických platů...nejhorší na tom je , že se tyto nůžky dále rozevírají... Lze očekávat , že za 10 let se zvýší dělnický plat o nějakých 20% , ale manažerský plat o 100%.

Podobně jako v USA. Ještě před 30 lety byl poměr ve mzdách 1:40 , dnes již to činí 1:300. Svět se řítí opět do nějaké katastrofy v podobě nějaké komančské diktatury...tohle přece není normální...

7 0
možnosti
JT

A co je na tom nejhorsiho ? Ze delnikum rostou platy malo, nebo ze manegerum rostou platy moc ?

2 1
možnosti
Foto

Dlouho jsem nečetla větší slátaninu..

Pokud bude samoživitelka s dvěma dětmi a 30 tisíc hrubého tak jí budou leckde závidět jak je v balíku a ne na hranici chudoby...

4 1
možnosti
SS

Vitejte na blogu velkeho "osvetitel" Olsera ... 8-o

1 0
možnosti
JB

Ano, Sazka byla a je soukromý subjekt.

0 0
možnosti
VN

Až na to , že její úpadek pocítíme všichni.....

1 1
možnosti
ES

S prvnim odstavcem nesouhlasim - nikomu neni nic do toho, kolik bere manazer soukrome spolecnosti. Ale jinak fenomen "politickych manazeru" ve statnich firmach je priserny. Obvykle bez vyberoveho rizeni, bez zkusenosti ci znalosti, bez odpovednosti - vysoce nadprumerny plat. Za priserny vysledek (ukazalo se, ze i skryty talent chybi) - super bonus na rozloucenou. Nedivim se, ze to tolik lidi stve a demotivuje.

6 0
možnosti
LB

ČD nejsou soukromá společnost.Vždy byly dotovány ze státních peněz at´už od ministerstva dopravy nebo z krajů.Každý rok dochází k omezení počtu spojů s výmluvou na nerentabilnost a kupodivu znám spoustu cestujících co dnes i když mají trat´ za domem dojedou autem o pár kilometrů dál,zaparkují a počkají na autobus a to každý den.To o něčem svědčí ne?

3 0
možnosti
PD

P97e86t47r 36D73a14v60i79d

1. 8. 2013 14:17

Kolik si myslíte že by měl brát ředitel tak velké společnosti jako ČD? 30 tisíc hrubého?

4 6
možnosti
PU

Výsledkům které pan Žaluda předvedl by to odpovídalo.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce