Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Polský antisemitismus má nejhlubší zdroj v katolicky dogmatickýchlidových vrstvách, pro něž byli židé po celá staletí (podle bývalé katolické demagogie)vrahy Ježíše.

Polská nenávist vůči Rusku stojí zase na historické slávěPoláků, kteří vůči Rusku stáli vždy jako třeba Češi vůči Německu. Jen pro ilustraci.Větší část rodiny mé žena pochází a žije v Polsku. Ze své zkušenosti vím,že již půl století straší své děti Rusem, jako nás rodiče strašily čertem, čipolednicí.

0 0
možnosti

J42a71n 69J76e54n30i96c

2. 6. 2014 8:08

Tak nevím co chtěl havíř Olšer naznačit elektrikářem Walesou. Určitě nejsem fanda Poláků (obsazení našeho Slezska byla sviňárna), ale Rusů ještě méně (převrat 1948).

Asi není správné říkat, že jedni lidé jsou více než druzí. Přesto rozumím tomu, že pokud byla v Katyni záměrně vyvražděna polská elita, tak to mělo na Polsko dalekosáhlé důsledky. Ono ani dosud záhadami obestřená havárie polského letadla ve Smolensku nebyla pro Poláky snadná, protože tam ztratili vládní i armádní špičky...

Na obou aktech na rozdíl od Německa je zarážející, jak Rusáci nechtějí poodkrýt roušku tajemství. Skoro to vypadá, jako by se hrdě hlásili minimálně ke Katyni. Němci se podíleli na vyvražďování za 2ww porovnatelně s Ruskem, ale proces usmíření mezi Polskem a Německem je někde úplně jinde než Polskem a Ruskem.

Havíři Olšere, zhlédl ses v Rusku a obávám se, že vám už nepomůže ani to, kdyby jste si přečetl Mickiewicze nebo Čapka. Tahle zaslepenost a alpinismus do rudého konečníku je fatální.

4 0
možnosti

Dějinné katastrofy zůstávají v dlouhodobé paměti. I kdybychom se sebevíc snažili, nic a nikdo  je nevymaže  Křivdy, jichž jsme nebyli svědky osobně, ale zažíli je naši rodiče, z našeho života nezmizí. Známe je z autentického vyprávění líp, než pohádky. Odvěký nepřítel je stále na scéně. Tyto křivdy se "zažraly" do našeho podvědomí. Marné je volání po smazání těchto křivd z našeho psyché. Havel si přál usmíření s Němci...ale "Die Versöhnung", smíření, je pro mnohé proti srsti. Reminiscence vytvářejí v podvědomí obraz nepřítele. Nejsem si jist, pane Olšere, zda-li určité tlačení na pilu v otázce současného konfliktu přinese Vámi očekávaný efekt. Tragedie z minulosti těžko naváže na současnost. Svět se mění tak rychle, že co platilo před rokem, je dnes překonáno. Vraždy v Katyni nelze vymazat z paměti Poláků, protože byly vyprovokovány Stalinem po podpisu smlouvy - Molotov - Ribbentropf. To, že se zúčastnily vraždění v této historické době zcela jiné síly než v současnosti na Majdanu, je zcela překryto historickou nespravedlností daleko většího formátu, která (i díky propagandě) zcela překryla křivdy, jež se udály jiným způsobem,jinak, I kdybyste se zlomil v pase, nic si na tuto historickou svízel nevymyslíte. Lid obecný se sice smířil s myšlenkou na usmíření, ale...znáte to...Nahradil bych rád slovo "diskuze" výrazem "dialog". Mnozí blogeři skrečují diskuzi právě proto, že nectí dialog. Hlavní roli v ukrajinské krizi nehrají Obama, ani Putin, nýbrž chudáci, (většina pracujících) kteří ať dělají, co dělají, svou prací nezbohatnou. Ukrajina byla zcela rozkradena. Lidé bez perspektivy dělají zoufalé činy. Německá multiinflace vyvolala druhou světovou válku. Rozkradení státního rozpočtu Ukrajiny vyvolalo Majdan. Následují propagandistické lži, jimž primitivní menšina věří. To, co je v současném konfliktu patrné, je to, že z chudoby obyvatelstva je uměle vytvořené politikum. Nikdo nenapíše - jsem chudý, bouřím se. To je logika. Pane Olšere, chci s Vámi vést dialog.

3 0
možnosti

Proč má pan Olšer ve svých genech patologickou nenávist vůči Polsku? Jestli to s ním nebude jako s Hitlerem, který měl podle testů DNA africké a židovské předky. Podle všeho byl totiž Hitlerův otec Alois potomkem služky Marie Schickelgruberové a 19letého židovského mladíka Frankenbergera. Podle toho by byl tedy Adolf Hitler ze čtvrtiny Žid,tudíž se předpokládá, že Hitler byl příbuzný s lidmi, kterými pohrdal. Vůbec bych se tedy dle pohrdání Poláky ze strany pana Olšera, ne nepodobného pohrdání Hitlera vůči židům, nedivil, kdyby byl potomkem některého z polských vojáků, kterého u nás ve spěchu zapomněl Boleslav I. Chrabrý při úprku z původně jím obsazené naší země;-D.

4 0
možnosti

J65a71r42a 40R11a58n51k

2. 6. 2014 8:05

Rodily se ruzne zrudyRv

1 0
možnosti

Pane Ondřeji Filipczyku, zapomněl jste na první okupaci Moskvy Poláky v ranním středověku a dlouho se potom situovali do vyšší rasy šlechtického národa. V našem věku si vybrali za vzor podobně smýšlející v době Napoleona, ale i ty za kanálem, kterým sloužili do roztrhání těla i Američanům u Monte Cassina. To se dalo pochopit, ale ve válce v Perském zálivu se projevili jako barbaři, když ve středním Iráku následovali amerického agresora, a zničili tam již Saddámem obnovené starověké památky.

Napsal jste přesný článek vystihující lidskou povahu, ale Olšer má větší záběr!!

0 2
možnosti

Autorovi už definitivně šíblo. Škoda, před x lety jsem ho četl docela rád. Nicméně na to kolik panu Olšerovi je, dostal alzheimera brzo. Jinak by si vzpomněl na mnohem, MNOHEM delší historii polsko-ruských vztahů.

3 2
možnosti

On je ten Olšer tak nějak pořád žlučovitý, chudák. ;-O

6 3
možnosti

J26a81r27a 48R79a66n20k

31. 5. 2014 0:10

A kdo ji po 68. nema8-o

1 1
možnosti

Dnes se obětí vnořování do Putinova zadku stali Poláci.

14 1
možnosti

Opravdu příspěvek do diskuze, který je slušný a kultivovaný. Bez smazání, ale slušná odpověď smazána byla.

Kam jsme se to dostali, že tohle vítězí?8-o

0 5
možnosti

J77i86r74i 37M47a23l11i18n40a

30. 5. 2014 18:35

No, kdyz uz je rec o "patologicke nenavisti", tu zde projevuje akorat tak Olser k Tibetanum, Americanum, Ukrajincum nebo Polakum.

Jak znam Polaky, tak ti  (stejne jako ja) jen jevi krajni nechut k narodu, ktery je spoustu let okupoval, vrazdil a vyziral. A ted kdyz ma konecne moznost zit svobodne a v miru se sousedy, zvoli si velkou vetsinou za Vudce agresivniho, prolhaneho kagebaka.  Rv

5 2
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce