Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Jednoduché... USA vyzbrojily tzv. syrskou opozici, ze které vznikl ISIL. Je to tak těžké k pochopení? ISIL nyní zabíjí americkými zbraněmi, USA podniká trapné nálety, kterými ISILu nikterak neublíží a jinak vojensky zasáhnout nehodlá, ačkoliv jindy stačila daleko menší záminka pro invazi. Turecku na hranicích vlají vlajky ISILu, na které se vojáci z křesla dívají. 

Opravdu nikomu nedochází, že ISIL je výtvor CIA? Stejně jako byl Ládin a další? USA naoko bojovaly proti AL-kájdě, tak proč je tedy v Sýrii podporovali proti Assadově režimu a dodávali jim veškerou techniku a zbraně, proč v jejich řadách bojovali američtí agenti?

Lidi, nebudte ovce...

3 8
možnosti

P98a48v82e34l 33Č23e15r25n46ý

25. 10. 2014 11:05

Všechno je dílem CIA, Dominiku:-):-)

8 0
možnosti
JS

Nejvetsim prinosem autora clanku je od Putina prevzaty blabol o fasistech a banderovcich na Ukrajine. Jsou to asi stejni "fasisti", jako byli Cesi a Slovaci v r. 68. Na rozdil od zbabeleho naroda se Ukrajinci postavili Rusum se zbrani v ruce. V tom je ten rozdil.

10 6
možnosti
Foto

J28i57r37i 63B35i69l66i98n66a

25. 10. 2014 9:51

To stejne plati i o Afghancich. Cesti komunisti jim odboj proti Sovetum nikdy neodpustili. Pritom lide jako Ahmad Shah Massoud pokracovali v boji i proti Talibanu a Al Kaide. 

Olser zde ze stejneho duvodu urazi a pomlouva i Tibetany nebo Polaky.

7 3
možnosti
JC

R^ Díky za článek a obdivuji Vaši schopnost a trpělivost při psaní. Pěkně sesumírované a všechno to do sebe zapadá.

K těm některým ratlíkům v roští - já pořád marně čekám, že Vám alespoň jednou a alespoň na jednom konkrétním faktu, argumentu, kvalifikovaně a s uvedením zdroje budou oponovat. A slušně. Marně, já vím ...

6 8
možnosti
VS

Když po tom tak toužíte...

Obama v uplynulých dnech netrávil s rodinou zaslouženou dovolenou na ostrově Martha's Vineyard u pobřeží Massachusetts. To jen Olšer opět zkopíroval část svého blogu ze srpna tohoto roku.

A tady máte ten zdroj: http://olser.blog.idnes.cz/c/421150/V-Iraku-vrazdili-jezidske-zeny-a-deti-Obama-relaxoval-pri-golfu.html .

Spokojen?

7 0
možnosti
PV

R^

A takto je to se Spojenými státy vždy. Kam šlápne noha amerického vojáka, tam sto let tráva neroste. 

Ale vážně a ruku na srdce, nebylo to tak vždy. V dobách, kdy SSSR pomáhal v boji s mudžáhidy, USA zcela nesmyslně a naprosto neprozřetelně podporovaly právě tyto vousáče. Tady se lámal chléb a autor správně píše, že se spíš měly velmoci spojit. Jenže USA chce být světovým policajtem a zde je veškerý problém. Mají velkou spotřebu a omezené zdroje, proto ty ropné války, které postupně následovaly. Kdyby jim šlo o demokracii, těžko by podporovaly středověký režim v Saudské arábii.

7 11
možnosti
Foto

J27i44r26i 13B85i23l19i98n80a

25. 10. 2014 8:55

To se mylite, pane Vysocan. SSSR nepomahal "v boji s mudzahidy". Sovetsky Svaz zautocil na sousedni zemi. Ne poprve a jak vidime, ne naposled. Dnes v jeho agresich pokracuje jeho nastupce - Rusko.

Spojene Staty komunistickemu agresorovi nepomohly, ale naprosto spravne pomahaly Severni alianci a dalsim skupinam bojovniku. Jejich pozdejsi nepritel - Al Kaida v te dobe jeste neexistovala a Bin Ladin v Afghanistanu vubec nebyl.

A ropa o ktere antiamericti fanatici tak radi v souvislosti se zahranicni politikou USA tak radi mluvi v Afghanistanu neni.

9 4
možnosti
JN

"

Proč je Islámský stát nejbohatší teroristickou organizaci světa...?"

Protože kupují vše za babku od Ruských překupníků ?! ;-)

4 6
možnosti
JC

Vy už z té chorobné nenávisti k Rusku musíte mít osýpky a tik na obou očích, člověče. ;-):-)

10 8
možnosti
Foto

J79i53r69i 27B14i71l64i41n65a

25. 10. 2014 7:50

Spojene Staty Osamu bin Ladina nikdy nepodporovaly a Osama nikdy nebojoval proti sovetskym vojskum. Tahle Olserova lez zde byla uz nekolikrat vyvracena a usilovnym opakovanim se z ni pravda v zadnem pripade nestane.

Komunistum se jeden nezavdeci. Kdyz Spojene Staty nejakou zemi osvobodi od diktatora, je to pry spatne. Kdyz se z te zeme stahnou, je to podle komousu taky spatne. 

Nektere odstavce clanku jsou uz nekolik mesicu stare a Olser je v pripade svych vlastnich clanku okopiroval, v pripade cizich zdroju jednoduse ukradl. Rv

13 5
možnosti
JC

Jistě, Bilino/Malino, nastoupil jste včas a s nasazením. Ale kvalita práce špatná. Žádný protiargument, žádný odkaz, žádná fakta. Jenom ta sprška zloby a zášti. Pan Olšer napsal zase pěkný článek a Vy, nemaje argumentů, se ho pouze snažíte urážet. Marně, myslím si. Tento Vás taneček je už obehraný a okoukaný.:-)

4 9
možnosti