Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak se tolik nerozepisujte, pane Nádvorníku.:-)

0 0
možnosti

Píšete, že  v roce 1993 vytvořil firmu Agrofert. Ne, Agrofert nezaložil Babiš, AgrofertPraha,  vznikl v r. 1993 původně jako sro s jediným vlastníkem -   Petrimex, akciová společnost pro zahraniční obchod  Bratislava, ul.Vl.Clementisa 10, PSČ 810 00 .  Andrej Babiš byl jedním z jejích dvou statutárních zástupců. Tyto údaje se dá vyhledat ve veřejně přístupném Obchodním rejstříku. Babiš záhadným způsobem navýšil jmění  o čemž zapomněl informovat vlastníka a tak firmu ovládl. za vlády dalšího agenta StB na Slovensku, Mečiara, byla společnost Pertimex zrušena. Tak došlo k tomu, že obchodní společnost Agrofert, spol. s r.o. se z obchodního rejstříku v y m a z á v á bez likvidaceke dni 1.7.1994. Právním nástupcem vymazané společnosti je obchodní společnost AGROFERT a.s. se sídlem Praha 3,  Roháčova 83, IČ 601 97 773 zapsaná v obchodním rejstříku Obvodního soudu pro Prahu 1 oddílu B, vložce 2633. Tak proč mystifikujete čtenáře?

3 0
možnosti

Dobře napsaný článek,jenže pan Kidl zase nesouhlasí.Proč?

2 1
možnosti
Foto

Protože to, co je uvedené není pravda. Viz, co uvádím níže. Dále pokud byl na kardinála Tomáška veden v evidenci Stb, tak ne jako na agenta, ale jako na osobu, která je nepřátelská režimu a které se měla věnovat zvýšená pozornost. Třeba Kurt Josef Waldheim byl voják Wehrmachtu. Mezinárodní výbor historiků konstatoval, že žádných válečných zločinů nedopustil, přesto jej USA ho označily za nežádoucí osobu a žádný stát EHS nepozval Waldheima na státní návštěvu. Proto v roce 1992 znovu nekandidoval na prezidenta Rakouska.

1 0
možnosti

?... jaképak prchání soudu? Naopak, k soud. jednání se AB třeba vloni záměrně nedostavil.

0 0
možnosti
Foto

Neuvěřitelná demagogie. Ústavní soud k lustračnímu zákonu uvedl, že se jedná o opatření nezbytné pro ochranu bezpečnosti a veřejného pořádku. Stejně tak uznala EU oprávněnost lustračního zákona.  V rámci Pražského jara byl  otec Babiše  rehabilitován a následně zastupoval Československo v GATT při OSN. Jeho matka vyučovala Marxismus -Lenismus Do evidence StB se dostali lidé, kteří byli nebezpeční pro komunistický režim a tedy i kardinál Tomášek. To však neznamenalo, že byl agentem Stb.  V roce 1990 se Babiš stal zástupcem ředitele Petrimexu a o tři roky později členem představenstva. V roce 1994 ve švýcarském Baaru schází skupina neznámých lidí zakládá firmu O.F.I. Přibližně ve stejnou dobu odchází Babiš ze Slovenska do Čech a z pověření Petrimexu zakládá společnost Agrofert. V roce 1995 Agrofertu vstoupila společnost O.F.I. a navýšila základní jmění. Petrimex se navyšování základního jmění neúčastnil a ztratil v podniku jakýkoli vliv. Petrimex proto Babiše odvolal z místa náměstka a dokonce ho žaloval, že nechal navýšit jmění neoprávněně – firma ale soudní spor prohrála.  Babiš se státvá majitelem Agrofertu  a  pětapadesát procent akcií  Agrofetu je ve vlastnictví tajemné firmy Ameropa.

1 0
možnosti

Karma. Velmi dobrý článek.

Stěžejní je pro mě - cituji:Soud chce na 14. dubna předvolat dva roky účelově hledané svědky; ne však oběti, na které měl údajně Babiš donášet na StB, aby poté trpěli v totalitním vězení, ale bude vyslýchat jako svědky paradoxně bývalé příslušníky Státní bezpečnost - třeba důstojníka StB Júliuse Šumu. Není to zvláštní?

Co dodat. Snad jen, že politické kreatury (Kalousek,Nečas,Klaus, Kuba, bohužel i Němcová a řada dalších),budou stále křičet podívejte se na toho, či tamtoho. A společnosti zdá se to stačí. Alespoň ti gauneři jsou o tom přesvědčeni. Doufají, že svým štvaním a svojí nesmysluplnou rétorikou odvrátí pozornost od svých činů. Činů které se děli za jejich vlády.

Kdo si dnes, a je to jen pár dnů, týdnů zpět, vzpomene na Kalouskovu hrůzu s padáky, tanky, kdo si ještě připomene S-kartu a mnoho a mnoho dalších kauz.

Ještě jednou dík za tento článek.R^

4 2
možnosti
Foto

Presne tak. Musim souhlasit a pravda je to, co rikate. Odlakat od byvalych zlodejen je ucel jejich kriky. Ja si osobne myslim, ze Kalousek se boji Babise, ze neco na tom ministerstvu objevi, co nechce aby vyslo najevo. Jednou se dockame.

3 1
možnosti

Estébák jako svědek? Opravdu, velmi věrohodné. Když budou dva zloději a jeden bude "dokazovat", že ten druhý není zloděj, soudce mu opravdu uvěří?

2 3
možnosti
Foto

Jake potom navrhujete reseni? Jaky svedek, podle vas by byl verohodny?

3 0
možnosti

Jen taková drobnost - "Proč nemají v USA lustrační zákon pro agenty, příslušníky a spolupracovníky CIA?" Pokud tento dotaz myslíte vážně, zkuste se zamyslet nad tím, proč nemají v Německu lustrační zákon pro příslušníky BfV, v Izraeli pro členy Šin Bet, v Rusku pro FSB a proč ani u nás nemáme podobný zákon zaměřený proti příslušníkům BIS. Prostou logikou byste měl dojít ke zjištění, že by bylo nanejvýš zvláštní, pokud by nějaký režim perzekvoval členy vlastních silových složek. Napovím - změna režimu.

2 1
možnosti
Foto

Pane Studený, tážete se jak malý kluk. Organizace, které jste vyjmenoval se pohybují v demokratickém řízení. Za jejich činnost odpovídají vlády jednotlivých zemí, jsou kontrolovány parlamentem. Státní bezpečnost byla tajná politická policie. Patřila k hlavním pilířům komunistického režimu u nás. Úkolována byla stranickým aparátem KSČ.  Už chápete ten rozdíl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce