Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J41a83r49a 73R60a58n57k

18. 9. 2014 1:10

ANO, lzete a 100x opakovane stare fotografie z Ciny uz jsou trapne, dokazuji spise diagnozu, mozna by bylo mene kontraproduktivni je sem nedavat a mene psat:-/

3 4
možnosti
VS

No, on už toho poslední dobou autor moc nenapíše. Spíše jen skládá odstavce z dob, kdy ještě něco napsat zvládl.

1 3
možnosti
TN

Hoďte tady prosím odkaz na článek, který potvrdí vaši větu "Už včera zavládl v Polsku mezi pěstiteli ovoce a zeleniny šok a vypadá to, že vyjdou protestovat do ulic."

Nikde to v polských gazetach internetowych nemohu najít, Dík.

6 1
možnosti
DN

nevěřící Tomáši, bydlím asi 5km od hranic, mám tam spousty známých, vedle mě mají poláci obchod se zeleninou a paní majitelka má velké zahradníctví, jestli pěstuje jabka to nevím ale vím jak se  dívají na ukrajinskou krizi a sankce, nechtějte abych je přesně citoval, to by mě určitě smázli asi to bude nějak podobně jak u nás, ti starší "rozumější"(čti obyčejní lidi) to odsuzují a kavárenští povaleči, umělecká fronta a nevyzrálá mládež se vžila do role válečních štváčů.

3 3
možnosti
JP

Po zuby ozbrojená holubice míru Západu si naběhla na vidle

   I když situace na východě Ukrajiny je vážná, jsou tam tisíce mrtvých obětí konfliktu vyprovokovaného hajlující a vraždící banderovsko - neonacistickou sebrankou, lze spatřit na tváři Putina stále častěji úsměv. Rusové jako mistři hry v šachu mají stále po ruce nečekané tahy. Dnes Rusko ví, že o všem, co bude komu nabízet a prodávat rozhoduje nezávisle a samo. Postupnými kroky bude omezovat svůj obchod se zeměmi, co realizovaly prostřednictvím svých "elit" sankce, na něž musí nyní vydělat svým zástupcům ti, kteří jsou sankcemi nejvíce postiženi. Podtext? Zvolil jsem si jako podnikatel své zástupce, kteří mi prosperující obchod s Ruskem rychlostí blesku neuváženě zničili. I mí zaměstnanci rozšíří řady nezaměstnaných. Obchodní jednání se vedou, ale majitelé logiky ví, že protější strana mi může dát kdykoliv mat. Rusko si s námi může pohrávat jako kočka s myší, dle libovůle a svého vlastního uvážení. Kdykoliv ruští vyjednávači mohou říct: Vy jste nedrželi slovo, porušili flagrantním způsobem platné smlouvy, co po nás tedy chcete? Nic z toho, co s námi dojednají nemusí dodržet, protože sankcemi jsme si zcela zničili možnost dovolání se na účinnost jakýchloliv smluv a dohod, jež s nimi podepíšeme a povedeme. Naivita premiéra Sobotky je bezbřehá. I kdyby se sebevíc snažil zmírnit dopady sankcí, Rusko nám ze smluv postupně zmizí a bude se orientovat tím směrem, kde budou veškeré kupní a politické smlouvy dodržovány. Proto ten Putinův úsměv. Jak reagoval na "tresty" svých spolupracovníků? Smál se a prohlásil. Je to jedině dobře. Utráceli své peníze v zahraničí, vyvalovali se v cizích zemích v lázních, ale takto budou muset něco dělat a investovat jen pro Rusko, když nebudou nikam vpuštěni. V této jeho větě je výstraha. Ta zní: Pokud jste nám znemožnili volné cestování i podnikání u vás, znemožníme vám (postupnými kroky) podnikání u nás.

   Nám bohatě stačí zásuvky a plynové potrubí. Obávám se, že to nás neohřeje.

11 8
možnosti
VS

Mohl byste poskytnout odkaz na zdroj informací o Putinově prohlášení ve věci "trestů" pro jeho spolupracovníky? Děkuji.

9 2
možnosti
TN

Naprosto obecně. Jakmile věta začne "Každý má jasno ...", tak je to prostě špatně. Argumentuje se trochu jinak.

3 0
možnosti
VS

Karel Čapek, Marsyas, Dvanáctero figur zápasu perem čili příručka písemné polemiky

10. Quousque. "Tato figura je podobna předešlé, jenže se nedovolává žádných autorit. Řekne se prostě "to je dávno odbyto" nebo "už dávno překonané stanovisko" nebo "každé dítě ví" a tak dále. Proti tomu, co je takto překonáno, není třeba vést dalších důkazů; čtenář tomu věří a odpůrce je nucen hájit "dávno odbyté věci", což je dosti nesympatický úkol."

2 0
možnosti
TT

Pane Olšere, pokud píšete o Číně atd., běžný člověk má celkem problém si "data" ověřit. Do Polska máte jako roduvěrný Valach asi 200 km, tak doporučuju: sedněte do auta a zeptejte se, jak se dívají na sankce. Polsko možná postihnou nejvíce z celé Evropy (polské zemědělce určitě), přesto jsou celkem jednotní. Nejspíš mají strach z Rusa se samopalem, rozumný národ...

11 3
možnosti
AS

A10d37a24m 34S64t33a76v62a

17. 9. 2014 8:18

"Nejspíš mají strach z Rusa ...": Ale to podléhají marxisticko-anarchistické propagandě mnoha křiklounů z EU, kterým přitleskávají i naši dnešní "stateční", prostě nesmyslům: Rusko potřebuje partnera a bylo vděčné, že Evropu tak mohlo vnímat, až ta, ne, chyba, to  socializované EU, poplatné teroristickým  obdivovatelům New left a New age ho nakopalo kamsi....  Však to trvalo dobré půlstoletí! než se ty země USA a Rusko domluvily na pro celý svět užitečné kooperaci. A nyní takové podrazy ze strany socializující se  EU!

6 3
možnosti
Foto

Olser: "Každý má jasno, že referendum na Krymu není anexe, ale samostatnost, a k tomu bezbolestná, proti krvavé nezávislosti Falkland či Kosova."

Ne pane Olser, Krym neni samostatny, stejne jako nejsou nezavisle Falklandy. Naproti tomu Kosovo nezavisle je. Clovece, kam na ty hovadiny chodite ?

A pokud se tyce obrazku tech Cinanek, tak ty se nemodli za "prosperitu

Pekingu", ale za svou vlastni prosperitu, pripadne plodnost. 

Verte me, znam Cinu mnohem lepe nez vy.

10 6
možnosti
AS

A90d22a26m 12S13t34a10v84a

17. 9. 2014 8:02

Ne pane Bilina: Krym je Ruský, tak jako Polsko je Polské a Česko české,  i když po několik staletí Polsko patřilo svými částmi Prusku, Rakousku a Rusku. Poláci, žel na tento smutný úděl své historie zapomněli. A vám je možná jedno, že Česko delší čas patřilo Rakousku, a co je horší, Rakousku-Uhersku a zřejmě patříte mezi ty, kteří by to chtěli navrátit  do starých časů....

5 8
možnosti
Foto

Zajímavá věta z článku - demokracie, kam ses poděla, jestli jsi tam vůbec někdy byla...

4 9
možnosti
PU

P39e35t57r 23U52h31e97r

17. 9. 2014 9:39

to je fakt děsně zajímavá věta...

4 1
možnosti
MM

Vynikajícně napsané. Pošlete to i Kazimírům v Parlamentu, takovým těm Kalouskům, Schwarzenbergům, Bendům a podobným, kteří ve svém zoufalství tomuto nešťastnému sátu zmítajícímu se v zoufalství neřešitelné dluhové pasti, nezaměstnanosti, ztráty zahraničních trhů, které tak zoufale potřebuje, ještě škodí.

Co je to za individua? Individua, která v životě nepracovala vlastníma rukama ani mozkem, individua, která nevytvořila pracovní příležitost - kromě pro svoje známé a vyvolené... Individua-pijavice přisáté na pracujících tohoto národa, která umí jen podle cizáckého diktátu škodit. Nechápu, jak někdo ještě může něco takového volit!

7 6
možnosti
VS

Proboha, Olšere! Když už do své nástěnky bezostyšně kopírujete zpravodajské weby, alespoň si dejte tu práci a zkontrolujte si, co pouštíte do světa. Rusko včera s Čínou nepodepsalo vůbec nic. Ta dohoda o velkoobchodním tržišti byla podepsána na začátku srpna. 

P.S. Chcete se někdo vsadit, že se ještě několikrát dozvíme, že "Rusko podepsalo včera s Čínou dohodu o výstavbě obrovského exportního velkoobchodního tržiště v čínském městě Dongning"?

11 6
možnosti
MM

Tak už v srpnu? Tím lépe! Na skutečnosti, že Rusko vystrčilo na hloupou EU-Evropu pozadí to ale nic nemění, viďte?

5 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce