Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

20. 4. 2010 18:09
Stačí tři čtyři strany.

Politikařit a zakládat různé další strany, to lidé nemají nic jiného na práci? Stejně jsou jejich programy téměř shodné s dvěma hlavními směry. A navíc není v silách malých stran cokoliv změnit, byť by chtěly sebevíc.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

20. 4. 2010 10:33
To je prostě politický marketing

VV je v tomto stejná jako ostatní strany - prezentuje své cíle tak, jak jí to veřejné mínění dovolí.

Ano, bylo by mnohem lepší, kdyby se VV nechovaly stejně jako zavedené pol. strany. Jenže ... proč nevyužít zavedený a fungující postup? Vždyť i ten Obama VYHRÁL DÍKY KLASICKÉMU POSTUPU ("Yes, we can change" je jen slogan, nikoliv procesní postup).

Tohle jsou prostě klasické omezující limity demokracie - všichni máme právo vybrat si ty "méně špatné" mezi těmi "špatnými". :-P

0 0
možnosti

vodní želva

20. 4. 2010 10:01
Kritika a kritika.

Nepochybuji, že autor má v některých bodech pravdu. Tvrdím, že v některých svých úvahách se nechal trošku strhnout novinovými články a vyjádřeními představitelů ČSSD. Mám jediné vysvětlení a myslím, že je správné. Kdyby byla v ČR politická kultura na určité úrovni, tak by populistická strana typu VV neměla sebemenší šanci. Jenže tady jsou lidi z politiky tak zklamaní, že se upínají k něčemu novému. Ti lidé prostě už mají dost těch současných politiků, a proto si přejí změnu a chtějí tam dostat nové neokoukané tváře. Domnívám se, že Radek John si tohle moc dobře uvědomuje a ví, co mu může projít. Třeba já mám 150 důvodů, proč ho nemít rád, ale respektiji to, že se mu podařilo dát dohromady určitou politickou sílu, které se obávají i ti nejsilnější.  

0 0
možnosti
FS

aroneček

20. 4. 2010 9:42
Pan Olšer se nebrání tomu,

aby se udělal pořádek v našem státě.Jenomže John je jenom taková novinářská mluvka.Uměl se přizbůsobit v minulém režimu,uměl to na Nově,uměl to jako kapitalista,umí to jako slibotechna i teď.VV,to jenom taková pražská odnož ODS a John ucítil znovu příležitost.A lidé by měli posoudit,co vůbec chce,vždyť nemine týden a už troubí něco jiného(zdrav.poplatky a p.)Je to vskutku obratný manipulátor a oblbovač.

0 0
možnosti
PSO

Poslední slušný občan

20. 4. 2010 9:51
Re: Pan Olšer se nebrání tomu,

myslím, že VV se drží docela jedné linie co se týče programu, zvlášť po té programové konferenci.

A co se týče těch spekulací o tom, že VV jsou odnoží ODS - to je taková hloupost! jsou to jen manipulativní tvrzení konkurenčních stran - z úst Zaorálka tomu prostě nevěřím - a hlavně, VV se opravdu nechovají tak, že by chtěly ODS nějakým způsobem pomoci...

0 0
možnosti
PSO

Poslední slušný občan

20. 4. 2010 9:29
nesouhlasím s kritikou VV

S autorem nesouhlasím, VV mají zcela legitimní právo - stejně jako ostatní strany - prezentovat svůj program tak, jako kdyby volby vyhrály... Pravděpodobně všem jedincům v ČR, kteří alespoň lehce sledují politické dění je jasné, že ŽÁDNÉ politické straně se nepodaří prosadit ze svého programu naprosto vše, ale VŠECHNY SVŮJ PROGRAM KONCIPUJÍ TAK, JAKO KDYBY TOMU TAK BYLO.

Naprosto nelogické mi přijde vaše odsouzení skutečnosti, že VV chtějí bojovat s korupcí, redukovat byrokracii,... - co je na tom špatného? vůbec nic! špatné je, že strany, které byly do teď u moci nebyly schopny s tím stavem nic udělat... neříkejte mi, že boj proti korupci je ideologicky zatížen do takové míry, že by se na něm dvě největší strany  ODS a ČSSD nedohodly - ale dohodly, jenže nechtějí - a proč nechtějí - protože tam mají "své zájmy" a nechtějí, aby jim někdo nový zakazoval porcovat medvěda, když už si za ty roky vytvořily takový hezký nepřehledný a neprůhledný systém....

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

20. 4. 2010 8:12
Když chce někdo změnu,

hned se najde někdo jiný, kdo všechno zkritizuje. Nebudeme si nalhávat, že všechno, co VV slibují, budou moci splnit. Mafie ČSSD a ODS je nenechá, ale proč to alespoň nezkusit. Zkusme vypráskat ze sněmovny všechny mafiány, kteří si myslí, že mají svá koryta navěky, a nepomlouvejme nové strany, které se ještě nestačily projevit.

0 0
možnosti
TK

koutlosh

20. 4. 2010 8:37
Re: Když chce někdo změnu,

Pravda, lepší to být může, horší těžko, maximálně stejné. To bude sice frustrující a s ohledem na to, že ta situace je už nyní katastrofální, tak ano, bude to katastrofa, ale taková ta denodenní, se kterou jsme se jakž takž naučili žít akorát (naštěstí) jsme se s ní dosud nesmířili.

0 0
možnosti

3lipy

20. 4. 2010 8:07
Pane jo!

Sepsul jste je na všechnu hromadu! Parlamentní strany už předvedly co umí. Věci veřejné teprve ukáží. Dejme prostor malým stranám-nic jiného nám totiž nezbývá. Víte pane Olšere?V A zdravím. L.Č.

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 4. 2010 7:49
Ano pane Olšere, chtělo by to mít politiky čisté ...

.. nezatížené minulostí, nikdy v minulosti nechybují, vzdělané, chytré, čestné a spravedlivé. Politky, kteří spí zásadně jen se svou manželkou a uctivě zdraví starší lidi z okolí. Politiky, kteří jako kluci nikdy nerozbili míčem okno a vždy hovořili slušně a spisovně.

Jde jen o to, kde je sehnat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce