Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Děkuji za článek. karma.V

0 0
možnosti
JP

O VÍŘE

  Vždy, když naše ušlechtilá duše zatouží po spasení, upneme se k (nedokonalému) výkladu víry. (Pominu skutečnost, že většinovou společnost tvoří nevěřící). Jak v praxi takový stav mysli vypadá? Inu, shlédneme se, necháme se přemluvit. jehovisty nebo adventisty.

   Důsledky. Jako adventisti na sebe vezmeme břímě, že každou sobotu Bůh odpočíval.Tudíž nic nesmíme dělat. Totéž vyžadujeme od ostatních. Jak to vypadá v praxi? každou sobotu adventista jde na bohoslužbu. Aniž cokoliv tuší, je obklopen i v tomto svátečním dni "zázraky". Vstane, rozsvítí světlo. A hle, zázrak. Kdyby byli v elektrárnách adventisti, světlo by nesvítilo, na plynu si uvaří čaj. Opět zázrak. I plynaři jsou v tento posvátný den v práci. Potom jede na shromáždění autobusm. Opět zázrak! I řidič autobusu je pohan, jinak by měl volno a dušička křesťanská by musela jít pěšky. To, že se v modlitebně rozeznějí elektronické varhany, je už zbytečné zmiňovat.

   Dopady: Pokud do takové víry zatáhnu rodinu, udělám ze svých dětí nepoužitelné jedince, kteří se pak stanou celospolečenskou přítěží. Tyto děti nepůjdou v sobotu do práce né a né. Kdo je potom zaměstná? Co budou dělat, když zaměstnavatelé vyžadují nepřetržité pracovní nasazení?

   Dalajláma je tak zneužit těmi, kdo ho chápou jen jako polilitický podkres v Tibetu. Jediná možná cesta k zásobení obyvatelstva vede z centrální Číny. Lhotské obchoby jsou plné, rozvíjí se turistický ruch. Čína postavila na tomto území železniční trať, po níž jezdí vlaky naprasto luxusní třídy, aby voziiy bohaté turisty z celého světa do chrámu "který splývá s nebem". Ze západní části hrozí Tibetu smrtelné nebezpečí, a to průnik džihádistů z Pákistánu i Afgánistánu. Jedinou možností, jak se před nimi chránit, je čínská branná moc. Asi bychom se divili, kdybychom vyštěkali islámistům možnost, zlikvidovat památky nedozírných hodnot. Místní obyvatelstvo by též nebylo ušetřeno. Naivním hlavinkám to ale nedochází. .. Co je to vlasně ta biomasa...že?

2 3
možnosti
JP

To se nám to bojuje, když netušíme za co...

1 2
možnosti
PT

P33e70t50r 32T19o63m68e47k

2. 7. 2014 10:05

Olšere, blablabla. Napřed si udělej pořádek ve vlastní rodině ty a pak poučuj druhé.

6 5
možnosti
DN

Břeťo , ty si tykáš s každým hejhulou? nebo to máte Tomku  ještě pozůstatek ze straníckých schůzí.

3 0
možnosti
JR

J67a75n 45R36á96ž

2. 7. 2014 9:52

Článek je stejný guláš jako byl ten pověstný od pejska a košický. Zamíchat v jednom textu málo známá fakta ze života Dalajlámy s Bursíkovým soudem o dědictví je silná káva!

P.S. O životě mladého dalajlámy se všemi nešvary zaníceného marxisty má autor pravdu. Jest také faktem, že naprosté odtržení Tibetu od Číny nikdy v programu neměl. To, co tady hlásají o Dalajlámovi neználkové přiživující se na Havlově nekritickém obdivu Dalajlámy, je chiméra.

 A že Bursík je typický karierista, kterého opium moci učinilo na něm zcela závislým je také fakt. Ale proč to namotat do jednoho článku dohromady?

2 2
možnosti
JM

Hmmm, pokud byl Dalajlama clenem cinskeho komunistickeho politbyra (nebyl), a pokud opravdu tak chvali cinske komunisty, proc maji jak cinsti tak i cesti komuniste pri vysloveni jeho jmena pokazde penu u huby ?  8-o

9 3
možnosti
MD

Smerovani pane Bursika je nabiledni. Jinak neuplatnitelny clovek hleda dalsi a dalsi skulinky v 'ceske politicke erodovane hornine', kde by zapustil sve korinky a nasal zivodarny peniz danovych poplatniku.

4 0
možnosti
BC

Bursík i Biomasa se hledali tak dlouho až se našli,výborný článek,karma.

6 2
možnosti
JM

R^ karma

K tomu Tibetu: Co tak vzpopmenout  i jiné okupované země. Polovina Kypru Tureckem, Golandy Izraelem, Havaj a bývalé mexické území od USA atd. atd...

5 5
možnosti
DH

Kladsko Polskem, Lužice Německem, Hlučínsko Českou republikou ;-D;-D;-D;-D

2 0
možnosti
TP

to co tady předvádíte pane Olšere, je krystalicky čistý, nefalšovaný bolševismus.Je ale bezva, že Bursíkovy činy i politka vás rudé tak vytáčí, to něco znamená

8 4
možnosti
MD

Nad pane Bursikem se da toliko 'odplivnout'. Za vytaceni normalnimu cloveku urcite nestoji.

5 5
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce