Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Vážený pane Olšere

    Byl jem včera po noční a tento Váš příspěvek jsem přehlédl.

    Co těm hrůzám předcházelo? Napadní válečného loďstva USA v Pearl Harburu Japonskem bez vyhlášení války. Na to se nezapomíná. Věřím v bumerangový efekt. Všechno, co člověk způsobí se mu vrací dříve nebo později zpět. O státu v němž žiji to platí také. Pokud značná část obyvatel začne podporovat (nevědomky) síly zla, tedy takové síly, které jsou schopny rozpoutat válku, dříve nebo později se to sesype a na jejich hlavy logicky padne trest. Když si zmaříte svým přičiněním lásku, vždy na to doplatíte. Život se tím zauzluje a jde jiným směrem, než by člověk původně zamýšlel. Vždy přidje trest. Kolektivní vinu následuje kolektivní trest. Pokud Japonci vyprodukovali tak bestiální válečnou mašinérii a jejich vojáci bezcitně vyvražďovali obyvatelstvo na dobytém území a znásilňovali tamní ženy i děti, odplata která se chystá také v jiné sféře, než dokážeme přijmout, bude nesmírně krutá. Svou krutostí jsme si vydobyli krutost, kterou bychom jinak vůbec nezažili. Bumerang zcela logicky dopadl na hlavy těch, kteří svým vlastním přičiněním, tento stav zavinili. Sodoma a Gomora Nic víc. Stojí to i v bibli. Otočíš se a jsi solný sloup.  Jenom smrt a zkáza za zády. Pohlédneš-li do záře, tak tě usmrtí. Daň za špatnost. I Bůh se s ní dokázal tvrdě vypořádat.

0 2
možnosti
Foto

Jaderná zbraň má velký plošný účinek a její použití proti těm městům, která už víceméně lehla popelem by nemělo smysl. A vzhledem k pokračující letecké ofenzívě v Japonsku nezbývalo mnoho cílů, které by byly dostatečně velké pro tak účinnou zbraň. Byla vybrána čtyři města, která byla náletů zápalnými pumami ušetřena. Byly jimi Hirošima, Kókura, Kjóto a Niigata. Kjóto bylo na poslední chvíli vyškrtnuto na přímluvu profesora Reischhauera, kvůli velkému počtu památek a starobylých chrámů. Američané přeci jen nechtěli vypadat před světovou veřejností jako naprostí barbaři. Místo toho se na seznamu ocitl velký přístav a průmyslové centrum Nagasaki.  Obyvatelstvo Hirošimy i dalších cílových měst bylo dva dny dopředu varováno před zkázou. Bombardéry shodily 720 000 letáků, ale varování nebyla věnována pozornost, zřejmě proto, že obyvatelstvo nabylo falešného dojmu, že osamělé bombardéry, které nad město přilétaly neznamenají hrozbu.6. srpna dopadla na Hirošimu uranová bomba „Little Boy“ s tritolovým ekvivalentem 16 kt. 66 000 lidí zahynulo okamžitě, dalších 150 000 postupně na následky ozáření.

11 0
možnosti
JN

naštěstí světový mír funguje dle USA, a ne dle Vašich komunistických kámošů

13 1
možnosti
Foto

Nastesti? .. Mate vazne pocit, ze je na svete obecne prima? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Jo takhle nějak si pamatuju, že nás komančové učili o barbarském činu. Spoustu nám toho ale zapomněli přidat...třeba že by Japonsko při obraně neváhalo použít lidské štíty z civilního obyvatelstva.

15 0
možnosti
Foto

Pane Olešere kopilot Robert Lewis tohle nikdy, ale opravdu neřekl Jinak.

Bylo jasné, že Japonsko, které začalo nelidskou válku,  válku prohrálo a přesto pokračovalov nesmyslném boji. Hrálo o to, že čím víc budou narůstat vojenské ztrátyUSA, tím víc bude sílit v USA veřejné mínění k ukončení války av tom případě si bude moc Japonsko klást podmínky a nebude nuceno přijmoutbezpodmínečnou kapitulaci.  Klíčemk dobytí japonských ostrovů byla Iwodžima a Okinawa. Dobytí škvárovéhoostrova Iwodžima zaplatilo USA ztrátou 25 851 mužů. Z Japonských obhájcůostrova, kterých bylo 21 000, zůstalo 216 mužů.  Dobytí ostrova Okinawy, zaplatilo USA ztrátou49 151 mužů, obhájců ostrova padlo 110 000 mužů. Co vojáky USAdeprimovalo, byla ta skutečnost, že civilisté zblblí propagandou volili předvojáky USA smrt z skokem z útesů s dětmi v náručí. Plánovaná operace USA dobytíostrova Kjúšú a Honšů  došlak závěru, že ztráty vojáků dosáhnou jednoho milionu a oběti Japonců seměli pohybovat v milionech. Nehledě k tomu, že v první liniiproti armádě USA měli stát civilisté vyzbrojeni meči a puškami z prvnísvětové války. Přes veškeré výzvy k ukončení války, přes několikátéupozornění, že USA má atomovou zbraň, a že ji použije, Japonsko odmítalopřijmout kapitulaci a nepřijalo ji ani po svržení první atomové bomby až druháatomová bomba donutila Japonce ke kapitulaci. Takže atomová bomba zachránilamnoho lidských životů a ukončila válku.

14 0
možnosti
VK

Břéťo, jestli se to otočí, Dostálek tě bude jmenovat ministrem propagandy.;-D

9 0
možnosti
MK

A Petříka předsedou lidového soudu. Svojí kvalifikaci a smysl pro spravedlnost dokazuje každým dnem s Hassanem :)

4 0
možnosti
MK

Vidíš to Olšere, oni se zhrozili jak strašnou zbraň použili a kolik to stálo obětí. ( bez ohledu na to, že to byla jediná možnost, jak ukončit vleklou válku v Tichomoří bez dalších amerických obětí) To se vám komunistům přihodit nemůže a tak , když Čína zkoušela jadernou zbraň, tak do epicentra nahnala sto tisíc vojáků, aby zjistila jestli ti vojáci budou moci fungovat.

7 1
možnosti

Prvních 5 komentářů odmítavých. To už by se i autor mohl zamyslet a přestat mlátit mrtvého koně. Anebo konečně přiznat, že ty svoje bláboly píše jen kvůli Chrástkovi/Dostálkovi.

10 0
možnosti
BP

Otřepané téma.Politici tenkrát rozhodli - a správně - že bude lepší obětovat 200-300 tisíc životů,než 0,5-1 mil. životů ( předpokládané ztráty při vojenské invazi na Japonské ostrovy) .

Nedovedu si představit,jak by Truman před historií obhájil rozhodnutí podniknout invazi,přes to  že měl k dispozici prostředek,který zaručeně ukončí válku.

9 0
možnosti
JL

Pane Olsere, obcane ctouci tento clanek. Po dobyti Ivo Jima a po dobyti Okinavy, spojenecke vojska (90% americkych vojaku) stala pred ukolem dobyt ostrovy Japonska a ukoncit valku s Japonskem. Znajice fanatismus japoncu pri dobyvani techto ostrovu, vypocet spojencu bylo. 1 milion mrtvich na strane spojencu a asi 2 az 3 miliony japonskych vojaku a civilnich obyvatel. Po neuspesne depesi japonskemu stabu z konce cervence 1945 od clenu Postupinske konference, nabadajici japonsky stab o ukonceni valky, prezident USA Thruman rozhodl pouziti bomby na Hirosimu. To vsak nestacilo. Po svrzeni bomby na Nagasaki, cisar Hirohito rozkazal zastaveni boju. Tak se stalo.

Nechci delat zaver s techto udalosti. Jen chci podoknout, ze prezident Thruman svym rozhodnutim pouzit techto bomb, je pro mne jeden z nejvetsich prezidentu v historii USA. Pouzil vsech prostredku, aby zachranil zivoty svych obcanu. Znajice podrobneji historii druhe svetove valky, nemohu nalezt podobny priklad na zadne jine fronte!!! Dekuji za pozornost.

13 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
důchodce