Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel57

2. 6. 2010 14:00
Přehnali to ...

Myslím si, že Izraelcům povolily nervy a nechali se vyprovokovat k předčasnému zásahu. Kdyby počkali, až loď vpluje do jejich pobřežních vod, byl by OK i přepad lodi komandem z vrtulníku, ale v mezinárodních vodách se to stát nemělo. Nechali se zbytečně vyprovokovat ....

0 0
možnosti

Vouse

2. 6. 2010 13:46
Nemělo se to stát

Ať jedni straní jednomu a druzí druhém, fakt je ten že k této nešťastné události vůbec nemělo dojít, proč prostě za doprovodu Izrealské armády nenechali pod jejím dozorem humanitarní konvoj dokončit to kvůli čemu tam měl být. Tím byse i vidělo zda zájmy byly čistě humantiární. Možná, že mne označíte za naivního, ale dle mého názoru by to bylo správné řešení. Jinak můj osobní názor je, že určitě existuje jistý rozdíl v mentalitách, a vnímání okolních lidí a ten je prostě nepřenositelný člověk z Evropy nidky nepronikne do mentality člověka ze středního východu nebo Asie či Arabského poloostrova. Bohužel například jsem viděl v Indii jak se Izrealští cestovatelé chovají k místním, řekl bych že to nemělo daleko k tomu co zažívali židé, prostě je brali jako cosi méněceného a podřadného, mám pocit jako by Izraelská hrdniská symbolika, v tomto směru negativně ovlivnila současnou generaci ve smyslu já jsem Izrealec kdo je víc.Překvapivě jsem se tímhle postojem v Indii potkal více než bych čekal

0 0
možnosti

Rilian

2. 6. 2010 12:13
Výborný článek!

Ale pravda je vždy "kulhavý poutník"...

0 0
možnosti

whocares

2. 6. 2010 13:02
Re: Výborný článek!

R^R^

0 0
možnosti

Bernard_Gui

2. 6. 2010 0:04
S Turkem není radno špásovat

to věděly už naše praprabáby. Ale vy židé si holt nedáte pokoj. Konvoj plul v MEZINÁRODNICH vodách a byl brutálně napaden. Pokud by bych cestoval na lodi a nejednou - notabene v noci- by se na palubu začli spouštět maníci v mudurech, taky bych se bránil - to je naprosto běžná a instinktivní reakce.

Jako přítel a znalec mossádu jistě víte , že nejnovější součástí vojenské doktriny židovského státu je i atomový úder proti Evropě. Možná to Israel nemyslí vážně, možná počítá jen s (vyděračským) placebo efektem - každopádně jsem rád, že Poláci dostali patrioty, jeden nikdá neví....

Turecko se pomalu mění ve velmoc nejen vojenskou ( tou už je dávno) ale i ekonomickou.Během  max. deseti let překročí počet jeho obyvatel 100 milionů. A Turečtí vojáci - to nejsou  poangličtělí Jordánci se skotskými dudami, ani egyptští felláhové a jejich bakšiš -oficíři. Co Israel zasel - to také sklidí....

Rv

0 0
možnosti

Vlad IV

2. 6. 2010 20:21
Re: S Turkem není radno špásovat

R^R^R^!!

Pravda,jen záporožští kozáci dokázali s gustem tahat čerta za ocas.....

0 0
možnosti

psychonaut

1. 6. 2010 23:38
at tahne Izrael k certu

antisemita neantesemita. Nemam ten agresivni teroristicky stat rad a nemam rad ani jeho obyvatele. Behem svych rozsahlych cest po svete (zejmena Asii) jsem par jeho obyvatel poznal. Poznal jsem je i v Praze jako turisty. Nevychovanejsi a arogantnejsi chasku aby clovek pohledal. Kdybych byl prezident USA, tak tam udelam poradek nasilim, i za cenu valky s Izraelem.

0 0
možnosti

whocares

2. 6. 2010 12:59
Re: at tahne Izrael k certu

Ad " teroristicky stat" - to mluvíte a si o Gaze s Hamasem, že? Izrael je jediný demokratický stát na Blízkém i Středním Východě, žijí v něm dokonce i Palestinci. Kolik Židů žije v Gaze?

0 0
možnosti

Jan Vinohradsky

1. 6. 2010 22:43
Fakta jsou strohá, pane Olšere,

Izraelští gangsteři napadli v mezinárodních vodách loď plující pod tureckou vlajkou a zavraždili deset nebo kolik civilistů a na tom nic nezmění vaše žvanění o tom, kdy se latinský termín Palaestina začal používat nebo co židovský stát dostal v roce 1948 do vínku. Poslední izraelský zločin vystihl dokonale turecký ministr pouhými čtyřmi slovy: Banditství, pirátství, státní terorismus. Já bych ještě dodal hňupství.

0 0
možnosti

oskie98

1. 6. 2010 23:03
Re: Fakta jsou strohá, pane Olšere,

Zkuste si poslechnout i druhou stranu (kromě Turků a jistá média), podívejte se na videa a fotografie IDF, přečtěte si svědectví vojáků .... poznáte, že fakta nejsou zdaleka tak "strohá".

0 0
možnosti

oskie98

1. 6. 2010 20:28
Humifáda

Doporučuji článek Jana Petránka.

http://www.ct24.cz/blogy/91631-napad-s-humanitarni-intifadou/

0 0
možnosti

jafava

1. 6. 2010 12:49
Naši společnost ovládá antisemitismus.

Všechna naše média s velkými emocemi popisují "zločiny" státu Izraele a jaksi zapomínají informovat komplexně o situaci v oblasti středního východu.

Ono to od tamtud není k nám zas tak daleko, to jenom my si myslíme, že se nás ten módní způsob prezentace názorů pomocí sebevražedných atentátníků vůbec netýká.

Izrael je vyspělý stát, má moderní technologie a nebýt neustálých záškodnických útoků závistivců, měli by se jeho obyvatelé možná nejlépe ze všech na tomto světě. Ano, v arabských zemích se také někteří mají skvěle, možná ještě lépe, ale aby si tento statut udrželi, financují ze svých přebytků ničení blahobytu jiných: většinou obyvatel Izraele, někdy USA - to by asi rádi dělali častěji, ale velmoc je velmoc, ta se může lépe bránit a navíc není při ruce, a začínají to zkoušet i ve státech západní Evropy.

U nás to zatím nezkoušejí, vždyť mnozí z nich zde vystudovali Univerzitu 17. Listopadu; znají podrobně terén a náš stát je pro ně pořád dobré útočiště a výchozí základna.

0 0
možnosti

tantemici

1. 6. 2010 11:07
Díky pane Olšere,

za přehledný nástin historie i popis současného stavu. Karma.

0 0
možnosti

lost

1. 6. 2010 11:01
v základech Izraele

je také zkušenost Mnichovské dohody, tato zkušenost se v evropě jaxi vytrácí

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce