Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

pk08

1. 9. 2010 0:36
historie

Pane Olšere Vaše články strašně rád čtu a vždy se těším na nové.Hodně zdaruR^

0 0
možnosti
JP

johnpeters

31. 8. 2010 12:24
Můj děda

říkával,když slyšel něco hloupého nebo omezeného-až pokvete blbost,ten bude samá kytka!Jak to sedí na nevykecaného Břéťu!:-/

0 0
možnosti
JD

chepos

30. 8. 2010 9:21
Vážený autore!

Dovolím si menší polemiku.Vy máte  informace,že se  Němci z Kamenice nějakým bestiálním způsobem zachovali vůči Čechům?Pokud tomu tak není,nemohu  přirovnání  ve Vašem příspěvku akceptovat.

0 0
možnosti
W

wrangler

29. 8. 2010 18:51
Karma!

[>-]R^R^R^R^

0 0
možnosti
F

felix2010

26. 8. 2010 20:10
Autory úvahy by mohly vést leda tak k zániku civilizace...

Žádný národ není svatý, snad každý má na svědomí zločiny, větší či menší. Netýká se to jen Němců, podle autorova myšlení by stejně tak se mohli mstít Indiáni Američanům, černoši Evropanům, Arméni Turkům. Zločin prostě zůstává zločinem, genocidu či válečné zločiny nelze promlčet. Vraždit někoho jenom proto, že mluví německy?

Je pravda, že většina německého národa se ztotožnila, Češi ale zase s komunismem. Zločiny Němci napácháné na Češích jsou ovšem větší než  obráceně (ale Češi z toho nakonec taky vyšli dobře), to ale české zločiny neomlouvá. Bohužel část Čechů si dodnes myslí, že jsou skvělým národem (zajímavé, jinak se sami kritizují, ale jakmile se někdo, ještě ke všemu ze zahraničí!, odváží kritizovat českou poválečnou politiku...

0 0
možnosti
H

hugous.z.lipek

26. 8. 2010 20:56
Re: Autory úvahy by mohly vést leda tak k zániku civilizace...

souhlas felixi-nevím,proč si pořád Češi tak fandí a nedokáží si připustit,že nejsou o nic lepší než ostatní národy.;-DAť jde o cokoliv,vždycky je ten Čech  lepší než sudeťák,rakušák,cigán,komunista,fašista,žid atd......Mezi Čechy jsou stejní zloději,vrahové jako u jiných národností.Kdyby Češi byli ve 30tých letech na tom tak jako Němci a vyskytl by se jim tu nějaký AH,taky by poslechli na zlepšení své životní úrovně.Koncentráky byly pro odpůrce režimu.Češi měli Bartolomějskou a uranové doly,PTP atd.Stejné svinstvo jako byl nacismus(který má dnes oranžovou u nás a brzy bude mít asi i zelenou)byl komunismus.Kdo nesouhlasil-byl vyřazen ze všech požitků,poskytovaných soudružským kejvalům.;-D

0 0
možnosti
KB

Karel2002

26. 8. 2010 14:08
Je třeba kout železo, dokud je žhavé

lidé si zvolili drtivou většinou ultrapravicovou vládu pod vedením ODS a dodatečně tak ocenili pravicovou kontrarevoluci v podání Topolánka, Dalíka, Julínka atd. v letech 2006-2009. Je jasné, že do pravicové agendy patří i odsouzení zločinů Čechů na Němcích po 2. světové válce a dávání rovnítka mezi těmito zločiny Čechů a vyhlazovací poltikou Němců v Polsku, Rusku, Bělorusku, Ukrajině a jinde. Výsledkem by mělo být odškodnění sudetských Němců či rovnou odtržení Sudet a jejich připojení k Německu. Ale to je ještě dlouhý proces. Nečas nemusí pospíchat.

Mimochodem...Davida Vondráčka z ČT znám, on se necítí být Čechem a proto je tak nemilosrdným kritikem poválečných událostí.

0 0
možnosti
V

Vikina2

27. 8. 2010 17:06
Re: Je třeba kout železo, dokud je žhavé

Klasická demagogie - nikdo přece nesrovnává poválečné zločiny některých Čechů se zločiny Němců. Nikdo, ani Němci, nepožadují připojení Sudet k Německu. To se pouze demagogové snaží přenést diskuzi o činech, které nás nectí, někam úplně jinam, oponentům podsunout, co nikdy neřekli a následně je na těchto vymyšlenostech dehonestovat. To, že se zde zločiny staly, je prostě holý fakt, a zastírat to je zločinem na nás samých. Pokud to neuděláme, pokud se budeme pořád tvářit, že jsme ten nejlepčejší národ na světě, pak se nesmíme divit, že námi budou ostatní vždy jen opovrhovat - protože takto se chovají jen lokajové, ne sebevědomí lidé. Ti totiž s přiznáním si prokazatelných faktů problém nemají.

0 0
možnosti
JP

apeppepa

25. 8. 2010 22:25
Zločin zůstane zločinem

i když ho spáchal příslušník poškozeného národa . Nebyli to příslušníci silových složek a navíc bylo po válce. Věc je třeba vyšetřit, nacionalismus zde nemá místo.

0 0
možnosti

capjar

25. 8. 2010 22:59
Re: Zločin zůstane zločinem

Souhlasím. Obdobně je třeba vyšetřit a odsoudit všechny násilnosti spáchané agresorem. 

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV.

25. 8. 2010 17:04
und wissen Sie, was ist flüssiger als flüssig?

Überflüssig...

0 0
možnosti
K

K?avinkin

25. 8. 2010 16:15
Podle mě se celá historie dá shrnout takto:

"Zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes držku!"

0 0
možnosti
AF

Alena1.

25. 8. 2010 15:57
pane Olšere,

prostudovala jsem si vámi odkazovanou zprávu p. Hawelky, ze které čerpáte informace o tom, že v Budince vraždili Rakušané a sudetští Němci.

Je kupodivu, jak moc se spoléháte na to, že většina čtenářů vašeho blogu si citovanou zprávu buďto nemůže, nebo nechce přečíst. S jakou lehkostí si vymýšlíte fakta, které zde nejsou a nezveřejňute údaje, které tam naopak jsou.

Roberta Kautzinger označujete Rakušanem - jak jste na to přišel? Podle toho, že se narodil ve Vídni? Má prateta se tam narodila také a byla Češka jako poleno. Pan Kautzinger byl za války členem partizánské skupiny odboje a dožil svůj život klidně v Česku v Nové vsi, jeho synové ještě teď žijí v Jihlavě a jsou vedeni jako spolupracovníci STB. Byl to snad typický osud sudetských Němců a Rakušanů po válce v ČR.

Kam se vytratila ve vaší zprávě jména i ostatních jmenovaných spolupachatelů od Budínky: Řezáč, Fiala, Bobek, Barták, Dvořák, Budín - přehlédnul jste je snad? Nebo se vám pouze nehodila ........

 

0 0
možnosti
KP

pumpuj

25. 8. 2010 16:08
Re: pane Olšere,

Souhlas!! Snaha autora udělat z pachatele nečecha je směšná.

0 0
možnosti