Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Co jsme si, to jsme si...Dějinné reflexe vždy vyznívají hrozivě pro obě strany. Určitá část jakékoliv společnosti se chová úděsně proto, že násilí je dáno do vínku bratru 30% mužské populace. Jsou to ti, kteří mají napřiklad fotbal za záminku, aby se servali, ničili zařízení stadionu, zkrátka bořili to, co jiní vytvoří. Je naprosto lhostejné, na jaké straně barikády stojí. Povinná rekvizita je též oheň a dým. Bez těchto atributů tato část obyvatelstva "nežije". Ten, kdo nechápe míru agrese a násilí takto vybavených jedinců, se jen diví a dějinné reministence staví na tom, že jeden je ničema, zatímco ti, co agresí trpí, jsou andělé zahalení v perutích spravedlnosti. Avšak trpící také násilí používali, dokud nepřišel někdo silnější, početnější a nezačal obsazovat jejich území... Rozvoj vojenské techniky zvýhodňuje ty, kteří jsou militantně lépe vybaveni. Boj muž proti muži se stal minulostí. Vítězí ten, kdo je technicky na výši. Je schopný převálcovat milionové armády bez doteku lidské ruky. V tomto světě je násilí na Majdanu nepodstatnou epizodou, která může sehrát roli na politické šachovnici. Kdo vyrábí zbraně, musí je logicky alespoň z části použít. Zbrojní průmysl nemůže nechat svět v míru, jak bychom si přáli, ale musí rozdmýchávat (lokální) napětí a krize, které jsou logickým zdůvodněním nutnosti zbrojení. Dnes je ve strategické nevýhodě Rusko, protože jeho hranice se táhnou tisíce kilometrů územím, odkud přichízí islámismus a s ním spojený terorismus. K Rusku, na nějž nevzpomínáte, patří obrovská vojenská mašinérie, rušičky zahraničních stanic. export ravoluce (především) do Jižní Ameriky, napříkad do Chile, kde byl hlavním aktérem jakýsi Voloďa Täutelbaum, díky němuž se Salvátor Allende vyšvihl do pozice hlavy státu. A tak bojovali a intrikovali jedni proti druhým. My, co víme, že jen jedna jediná strana konfliktu měla pravdu, neváháme ji podpořit  Otázka zní: Která pravda a koho pravda to vlastně byla?

0 0
možnosti
JM

J86i86r11i 87M80a28l39i66n84a

23. 4. 2014 23:03

No, pravdu mela (a dosud ma) nejspis ta strana, ktera se pravdy nebala, nerusila zahranicni stanice a ani ted necenzuruje narozdil od te druhe internet. 

Pouze retardovani (abych pouzil slovnik pana Olsera) jedinci v tom maji zmatek.

0 1
možnosti
PH

A tak to je.Děkuji za článek.

1 0
možnosti
JN

Aha takže protože Evropani(Rusové, Češi, Němci,Britové, Španělé) před několikaset lety vraždili indiány, tak to má obhájit dnešní Rusko, že si taky může povraždit ...? 

Dobrý, jste jasnej fašoun, jak má bejt.

http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/406406/Ruska-okupace.html

1 3
možnosti
JC

Češi nikdy žádné indiány nevraždili.

2 0
možnosti
SN

:-)  Vážení diskutéři ! Tento blog jsem četl dnes ráno. V 8,30 jsem si jako obvykle v rozhlase Praha II, poslechl půlhodinový pořad " Jak to vidí", dnes s americkým novinářem, který mluví velmi pěkně česky, Erikem Bestem. KDo to neslyšel, vřele doporučuji si to najít v archivu a pozorně poslechnout. Jeho názory na Ameriku, Obamu a její politiku se většině shodují s názory pana Olšera. Doufám, že Vy amatérští politologové se nepovažujete za chytřejší, než je tento profesionál !  !!!!!!

5 1
možnosti
PK

No, a pak máte tisíc dalších profipolitologů, kteří to vidí jinak než Best. ;-)

5 1
možnosti
PK

Rv. Polemizujete s názorem na to, z čeho pramení ruská agresivita, text, kde se tento názor objeví považujete za zmatený a vyvracíte ho videem agresivních demonstrujících na Majdanu. No a vaši fans vám to žerou. Divná dobaRv

4 2
možnosti
Foto

Pane Olšer, já se velice bavím jak pádnými argumenty  berete mnohým vysněnou modlu. Politiku USA bohužel řídí jen několik velice bohatých rodin. To je bez debat. Jako všude, i v Rusku.  Mohu zde vypsat desítky prominentních vysokých škol kde studentům "perou" mozky až hanba. (nová generace politiků) Jsem jen zvědav, co tito skalní fanoušci budou říkat za 3 či 5 let. (asi nic, stáhnou ocásek a budou ticho) Ale začíná se to  již vařit. V květnu  tohoto roku se plánuje mnohamilionový pochod. Obama bude mít starosti. Mohu se v informacích mýlit, ale pokud ne tak půjde do tuhého.  Obyčejní občané v USA toho již mají plné zuby.

7 0
možnosti
JN

No a v Rusku tomu rychle zatínají tipec, přestože průměrný američan si žije oproti Rusovi v nesrovnatelném blahobytu. To je doba co?! ;-)

2 1
možnosti
JM

Nechápu lidi, kteří čtou knihy či články autorů, které bytostně nesnášejí. 8-o

Že by až takové sebemrskačství?

Nejspíš to ale bude tak, že je deptá šéf nebo manželka, a tak si jaksi potřebují schadit tady v diskuzi na někom žáhu... ;-D

3 4
možnosti
VS

Moc složitá konstrukce. Co když je v tom obyčejná zvědavost? 

Ve smyslu: minule bylo v diskuzi ukázáno, že autor vykrádá cizí články - jestlipak toho nechá? V posledním článku prokazatelně lhal - zdalipak si to tentokrát odpustí? U svých blogů zveřejní pokaždé jednu z asi patnácti fotografií - která to dnes asi bude? A co jeho fanoušci - zda-li opět vděčně poděkují za okopírované zpravodajství z iDNES, novinek a lidovek?

5 3
možnosti
MS

Zloděj volá: "Chyťte zloděje !" :-P

3 2
možnosti
Foto

Pane Olšere.  Při vaší inteligenci jste si už mohl všimnout, že agenti jedněch jsou stejní jako agenti druhých.  Ta špatnost vychází ze státní moci od sociopatů, kteří se této moci zmocnili za velkého potlesku svých občanů.   Zlo je úplně jinde než ho vnímáte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce