Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J39a12r57a 80R93a78n91k

21. 4. 2013 8:16

Proboha, nez priste zase napisete takovou hloupost, informujte se vice, zrejme nevite, ze to same se stalo v 90. letech ve Francii v Toulouse a take v Cine.

0 0
možnosti
JR

J87a26r29a 39R29a29n44k

21. 4. 2013 8:11

Mate zavrenou diskusi u posledniho blogu. Dobre jste udelal, hloupost s jakou jste to psal je do nebe volajici. To co se u Vas psalo, ze na Twittru a FB si nas spletli s Cecenci, neni tak hrozne, stava se casto, ze se nekdo splete a misto Slovenska rekne Slovinsko, Vy nejste novinar, Vy se chytnete jedne nitky a jedete jako kolovratek, neni cas na duchod?

1 0
možnosti
Foto

Autor by mohl být odvážnější a sprdnout i vynálezce pěstního klínu z pazourku. Co jen hlav zapraskalo pod tím děsivým nástrojem.

1 0
možnosti

Je to smutné a lituji naše krajany i ty ostatní, kteří byli postiženi.

Trochu pochybuji, že se tam vyrábělo jen hnojivo.

Karma!

0 2
možnosti
MZ

to je jasny, protoze jako komunista, kterej vidi za vsim zleho imperialistu a jako clovek kterej zna jen rudy sovetsky svaz si neumite predstavit nic jineho. Kdybyste totiz nekdy v zivote West navstivil nemohl byste takovy nesmysl vubec ani pomyslet

1 0
možnosti
BD

u pana Olšera nikdy pořádně nevím o čem je řeč.Jeho znalosti chemie nejsou důležíté,ale neměl by je veřejně presentovat.On i guláš je pěkná trhavina,když vybuchne v tlakovém, hrnci, který má ucpaný pojistný ventil.Maďarské KUKTA hrnce zničily mnoho kuchyní.I boiler v koupelně dokáže pěkně vybuchnout.V

8 0
možnosti
PD

P41e68t84r 16D83u67s

20. 4. 2013 16:40

Továrna???Moc dobrý,Břeťo!?:-(

3 0
možnosti
DK

Kristepane, Olšere... pokud o chemii nic nevíte, nepište bláboly.

"...Je třeba si bez obalu říct, že dusičnan amonný je důležitá trhavina..."

Dusičnan amonný není trhavina. Dusičnan amonný je oxidační činidlo a sám o sobě je neškodný.

10 1
možnosti
RP

Článek se nedá označit jinak než  mišmaš všeho možného, co se týká trhavin říznutých teroristy a haváriemi továren na výrobu trhavin.

Jinak v tom Texasiu zřejmě nebouchl dusičnan amonný, uvádí se totiž, že ho v továrně byl jen asi 25 nebo 35 tun a ty by na tu spoušť nestačily.  S největší pravděpodobností tam vybouchly , zahřáty požárem, tři zásobníky s chemikáliemi , čpavkem a možná taky kyselinou dusičnou.

12 0
možnosti

ale no tak, jakej mišmaš, slušně sesbíraný fakta pro středoškolskou práci z dějepisu, a v Plzni by to dokonce na právech vystačilo na diplomku s tématem zemědělství a terorismus;-D

3 2
možnosti
SN

:-)  V 8O. létech, jsem jako zemědělec navštívil předváděčku, kde byl tímto způsobem rozmetány hromady hnoje na poli. Ledek s 3O % N, smíchaný s naftou, rozbuška a chlévská mrva téměř ideálně rozprostřená po roli. Pak se přišlo na to, že rozmetadly je to dokonalejší, ale tuto možnost má opravdu každý!!!R^!!

4 0
možnosti
RK

To jsem viděl v televizi. Jmenovalo se to Trhák:-P

1 3
možnosti
MR

Mně se to hned spojilo s touto tragedií, Město Texas katastrofa z 16.dubna 1947 je nejsmrtelnější průmyslová havárie v americké historii a jeden z největších non-jaderných výbuchů . Pocházející s dopolední požár na palubě francouzskéregistrovanou loď SS Grandcamp (zakotvila v přístavu Texas City ), http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_City_Disaster

1 2
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce