Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedna jediná věc, se kterou ve Vašem článku souhlasím je, že vyhrožování rodině s paterčaty není na místě. Nějak si ale nedovedu představit, že by to dělali běžní lidé. Bud jim vyhrožují psychopati bílí nebo psychopati hnědí se zvrácenou touhou, aby se to zase svedlo na majoritu. Za sebe musím říct, že dotyčná rodina na mě nijak nezapůsobila. Ani v kladném ani v záporném smyslu. Snad jen, že to je skoro zázrak, když se narodí 5 dětí najednou a pro rodiče, nehledě na chůvy, to bude ohromný zátah. Jinak mě naprosto tato rodina nezajímá. 

Můj otec je z 8 dětí většinou byly po roce za sebou, rodina měla hospodářství a taky to museli zvládnout  a to maminka mého otce zemřela a jemu nebylo ani 10 let. A zvládli to bez jakékoli medializace nebo pomoci. 

Děti se narodily, zázrak se stal, více není třeba o této rodině informovat.

Jinak neznám nikoho, kdo by protestoval proti cikánům z rasistických motivů. Protestují proti jejich kriminalitě a terorizování majority minoritou. To, že bílé děti na sídlištích, kde žijí cikáni, nemohou samy ven, to je holá skutečnost.

3 0
možnosti
Foto

Tak moje máma je ze tří dětí, jenže babička je vychovávala sama a jedno z těch dětí bylo v důsledku velmi těžkého porodu postižené a k tomu měli starou a nemocnou babičku. Zvládlo se to taky...nějak. Na druhou stranu je fakt, že se za těch šedesát let strašně změnily sociální standardy. Jejich sousedi tenkrát vedle ve vchodě v sídlištním 2+1 vychovávali (tuším) 6 dětí. Jenomže to by asi dneska úplně úředně neprošlo, minimálně by s tím byly nějaké komplikace, nevím...Paterčat se media chytla dost sama, protože tušila, že to bude diskutované téma...

0 0
možnosti

Předně musím kvitovat s povděkem, že mi oponujete, aniž byste měl potřebu mne urážet, což není běžné. Za druhé musím uznat, že vaše argumenty odpovídají skutečnosti. Vím, že staří Slované určitou úroveň měli. Například ruští archeologové zjistili, že Slované ve svých původních sídlech ovládali výrobu bronzu i železa, i když jen na primitivní úrovni.

Pokud jde o tu hrstku kultivovaných Romů, tak by mohla fungovat alespoň jako vzor. Jejich soukmenovci by se snažili je napodobovat, to přeci funguje vždy a všude. Tady se to však nedaří. Vyprávěl mi jeden mladík, že do školy s ním chodil syn kultivovaných Romů. Hrával s nimi i fotbal. Když však přišli romští kluci z gheta a chtěli, aby je vzali do hry, bílí kluci souhlasili, kultivovaný Rom však odešel. Nikdy nehral fotbal se soukmenovci z gheta.

Přesto opatrně věřím tomu, že těch kultivovaných Romů bude přibývat.

0 0
možnosti

No nic bych za to nedala že některé výhružky můžou pocházet od samotných Romů. Mluvíte že Rom by to nikdy neudělal? Ale udělal v rámci co nejvíce pošpinit čechy a Česko tak jak už se jednou stalo že někdo prý chtěl podpálit dům s romy a vyšetřovaním se zjistilo že si to udělali sami víte.  Hledejte v GOOGLE http://ostrava.idnes.cz/romove-z-opavy-si-utoky-zapalnou-lahvi-zrejme-zinscenovali-sami-ph0-/ostrava-zpravy.aspx?c=A100902_1443601_ostrava-zpravy_jab

2 0
možnosti
Foto

Děkuji oběma. Vždy mne těší, když se najde shoda, což vždycky nejde. :-)

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, to patří pod reakce pánů Dostálka a Beneše.

0 0
možnosti

Ano, jsou kultivovaní Romové. Je jich však málo a oddělují se od ostatních Romů, což je velká škoda, protože právě oni by mohli pro své blízké mnoho vykonat.

Ještě sem vložím text, který jsem včera dal k jinému blogu.

Nedávno byl svátek sv. Cyrila a Metoda. Byl více slaven, šlo o kulaté výročí. A jak to souvisí s Romy? Dojdu k tomu. Musím ocenit, že se v různých článcích natolik nezdůrazňovalo, že to byli "slovanští" věrozvěsti, protože dříve si většina lidí skutečně myslela, že to byli Slované, nejspíš Bulhaři. Dnes se přiznávalo, že Konstantin (Cyril) a Metoděj byli Řekové. Dalo by se říci z lepší rodiny. Jejich otec měl významné postavení. Metoděj, původně se jmenoval Michal, začínal ve státních službách a narazil: Do této oblasti Byzantské říše někdy koncem pátého století či na začátku šestého dokočovali Bulhaři a přibývalo jich. Šlo a etnikum po všech stránkách na nesrovnatelně nižší úrovni než Řekové. Vycházela nařízení, která Slovany diskriminovala. Celkem pochopitelně, chovali se jinak než kultivovaní Řekové. Michal tyto nařízení odmítl plnit, úřad složil, vstoupil do kláštera a přijal jméno Metoděj. Netušil, že po nějaké době dostane nabídku, aby šel mezi Slovany, tentokrát ty středoevropské, hlásal jim křesťanství a tím přispěl k jejich kultivaci a začlenění do společnosti. A že to potřebovali! Běžné zde byli trhy s otroky. Byli jsme tehdy pro západní Evropu hlavními dodavateli pracovní síly. V Praze bylo vykopáno tržiště, na něm břevno s okovy. Archeologové nenašli jiné vysvětlení, než že u něho byli přikováni otroci. Ti, co je prodávali, za ně kupovali meče. Již Karel Veliký vydal nařízení, že Slovanům se nemají prodávat meče, jeho následovníci tato nařízení zopakovali, ale marně. Obchod probíhal nadále. Ještě v životopise sv. Václava čteme, že bojoval proti obchodu s otroky. Vidíme, že ta kultivace šla pomalu, ale nakonec se zdařila. Doufejme, že podobně to bude i s Romy.

0 0
možnosti

Budu Vám oponovat. Hrstka kultivovaných Romů nemůže pro povznesení zbývající většiny Romů udělat nic. Romové jsou již několik stovek let vystaveni běžné evropské kultuře se všemi jejími klady, jako je pracovitost, jako je vzdělávání se přiměřenosti své doby - v jistém smyslu se vzdělávali lidé i v dobách, kdy se do školy nechodilo, protože i pracovní úkony a životní styl negramotných lidí se člověk nejprve musel naučit, jako je rozumné hospodaření s tím, co mám, abych si týden po výplatě nežil jako lord a pak tři týdny netrpěl nouzí, kultura bydlení, dodržování nočního klidu apod., ale i se všemi jejími zápory, jako je nenasytnost při hromadění majetku. Kdo je schopen se tohle naučit, tomu těch několik desítek generací musí stačit, kdo toho schopen není, toho to nenaučí ani bílá vrána v jeho etniku.

Vaše srovnání se starými Slovany je nepřesné. Staří Slované byli v době svého příchodu kulturně zaostalí proto, že sem přišli ze stepí, kde kulturu nepotřebovali, ale již tehdy se věnovali zemědělství a řemeslům. Na nižší úrovni, než okolní národy, ale věnovali. Pomalu, ale jistě je v kultuře pak doháněli. A za druhé a především: Staří Slované stáli před problémem zkultivovat se ve své vlastní zemi, kde byli většinovým obyvatelstvem a nemohli kulturu přebírat od jiných. Romové však žijí mezi námi. O možnosti vzdělávat se a kultivovat se by se starat nemuseli. Tyto možnosti jim nejen poskytujeme přímo na stříbrném podnose, nýbrž je do nich přímo dokopáváme (povinná školní docházka apod.). Přesto to nepadá na úrodnou půdu. 

Prostě ta hrstka kultivovaných Romů je ve věci zkulturnění zbývající většiny Romů stejně bezmocná jako já nebo Vy. Když ROm chce díte posílat do školy, nepotřebuje k tomu nikoho, aby jej k tomu dokola, protože to dělá dám. Když dítě do školy posílat nechce, tak jej k tomu nikdo nepřesvědčí.

3 0
možnosti
Foto

Psychopati mezi námi samozřejmě jsou, vyskytují se i zde, to máte pravdu. S vaším začátkem nelze, než souhlasit.

Proč však pokračujete tak jednostranně? Proč se má většinová populace snažit o nápravu situace a cikáni (podle vás) mají jen čekat na nápravu? Proč je celý text o tom, jak se cikánům křivdí? Proč, když už jste věnoval hodně řádek kritice "bílé" části, proř jste stejnou měrou nevěnoval pozornost i kritice cikánů?

Nezlobte se, ale tento text je velmi nevyvážený a nespravedlivý a už vůbec není konstruktivní. Rv

9 0
možnosti

Máte pravdu. Já mám blogy pana Olšera docela rád, ale tento se mu opravdu nepovedl. Důvody jste napsal Vy, takže už nemám co dodat.:-/

4 0
možnosti

Za prve...neni to vetsina Cechu...za druhe je vice nez pravdepodobne, ze ty vyhruzky jsou pouze plane, byt samozrejme i v takovem pripade si o lidech, kteri vyhrozuji, nelze myslet nic dobreho a i samotna vyhruzka tem lidem, je velmi spatna. Kdybyste se ve svem clanku, ktery jsem nedocetl, zameril na kritiku tech, kteri rodine vyhrozovali, nemel bych nic proti...ale srovnavat majoritu s "nejhorsi cikanskou pakazi" je silne kafe a zcela mimo. Prakticky jakakoliv slovni hadka s prislusniky romskeho etnika, skonci z jejich strany vyhrozovanim smrti (pokud ne hur). Ja jsem pro, aby se vedla statistika trestnych cinu podle ras...kdyz je mozne tvrdit, ze 35% zaku zvlastnich skol jsou Romove, proc neni mozne vest statistiku i  tomto pripade? Takova statistika by nam pak dala jednoznacnou odpoved na otazku "kdo je horsi"...

2 0
možnosti

Tak psychopat evidentně jste... Většina Čechů? Co to je za divnej termín? Jaká většina? Kdyby většina Čechů šla jako ovce za neonacisty, tak by jejich demonstrace vypadaly poněkud jinak. Rozhodně by nepřevládali policisté. A za další neonacisté mají i svojí stranu. Nevšiml jsem si, že by je národ volil.    Politici stojí za prd, ale řadu věcí bych na ně nesváděl. Když se najde politik který začne věc řešit, tak se na něj ze všech stran sesype kritika. Stačí si připomenout čukodomy, nebo pověstnou Matiční ulici. Pokud mám tu smůlu že mi rohožku vochcává Róm, pak si nemůžu majetek bránit plotem, protože z něj Olšer & spol. udělá novodobou berlínskou zeď.   No a pokud jde o narození paterčat. Lidé té rodině posílali oblečky, hračky, pleny.... To že někdo se někde hanlivě vyjádří na adresu té rodiny je sice smutné, ale rozhodně to nic nevypovídá o národu.    Za další. Přestaňte už laskavě lozit někomu do zadku a nepište to vámi tak oblíbené slovo gadžo.  Jste si vážně jistý, že existují u nás negramotní cikáni?

3 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce