Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88a91r53a 32R62a85n90k

6. 8. 2015 5:26

Mnohokrat jiz "obdivovane" fotografie, jen ta z Tiananmen Square, jak stojite pred tankem chybi....

0 0
možnosti

Právě probíhající pád čínských trhů je neuvěřitelnou příležitostí udělat konečně to, kvůli čemu G Bush senior kdysi uvolnění obchodu s Čínou prosadil.

Cílem tehdy nebylo, jak by se dnes mohlo zdát, upevnění brutální komunistické moci, znehodnocení výrobního potenciálu Západu a rozkradení patentů a ostatního intelektuálního bohatství. Původní nápad byl naopak, pomoci Číně komunismu se zbavit. První fáze toho plánu je nyní u konce, a Čína má jakousi střední třídu jejíž příslušníci si vydělávají na slušný život prací prodejnou na trhu. Skutečnost že G Bush starší si to představoval jako Hurvínek válku a myslel si že polidštění Číny tím to bude hotovo, neopravňuje vedení svobodného světa, aby pozapomněli původní záměr.

Tento proces však místo toho zkorumpoval nás i naše vůdce do takového otupení, že dnes už jim nejspíš čínští agenti ani nemusejí nic dávat, a přesto jim nenapadne uštědřit zkomírající komunistické straně rozhodující kopance. Jestli teď Západ nevyužije nadcházející hospodářské krize zkorumpovaného čínského systému, pomáhá tím jen komunistické straně Číny těžké časy přečkat.

A právě na takto připravenou scénu nyní zleva vstoupí sama "Hradní Postava", a fascinována skutečností že se s ní někdo ve světě chce vůbec bavit, hrdě si pojede vysloužit titul Nejnechápavějšího slona v největší prodejně s porcelánem.Rv

3 1
možnosti
Foto

J64a59k88u13b 23R38o35t72h

5. 8. 2015 10:25

Je mi šumák, že MZ jede někam uctít památku padlých 17 milionů. Vadí mi však, že se při tom objímá s režimem, který sám přiznává nějakých 80 milionů obětí a nehne brvou. Ty ale MZ uctívat samozřejmě nebude.;-€

7 1
možnosti

Může Vám to vadit, můžete s tím nesouhlasit - ale to je tak všechno, co můžete. Protože pan Zeman je prezident ČR a Vy jste Jakub Roth.

Jo a mimochodem - proč si myslíte, že se tam pan prezident jede "objímat s režimem"? Jak víte, koho bude uctívat a koho ne?

1 7
možnosti
Foto

Jeste k te flasce Budvaru kterou tam pan Olser tentokrat omylem zapomnel....

Ve vetsine jeho clanku je ustrihnuta, nebot Olser tvrdil ze se behem jejich rozhovoru Zeman alkoholu ani nedotknul.

6 3
možnosti

Zjednodušeně řečeno - Zemanova proklamovaná věrnost EU (přimykání se k "tvrdému jádru EU", vyvěšování praporu na Hradě, touha po Euru a jednotné daňové politice) je o poznání slabší, než jeho příchylnost k Putinovi a čínským komunistům.

9 2
možnosti

M.Z. vůbec není "věrný EU", to je jen řečnická póza. Stejně jako V. Klaus je to populistický nacionalista, z EU si bere jen věci, které se mu hodí a zbytek okázale odmítá.

A že jako premiér podporoval vstup do EU? Co taky měl dělat, asociační dohoda byla účinná (uzavíral ji ještě Klaus), vstupní rozhovory běžely, harmonogram pro přistoupení byl stanoven,...

Českých unijních politiků je pár a nikdy se nedostali moc vysoko.

3 0
možnosti
Foto

jeden by nevěřil, co všechno lze vtěsnat do článku o kontroverzní Zemanově návštěvě Číny

7 1
možnosti

Všechny Olšerovy znalosti o JV Asii?

6 1
možnosti

Jsme vmanipulováni do geo-politických her

     Symbolika současnosti je podivná. Objímáme se s Německem i Japonskem, tedy se zeměmi, které nesou vinu za vznik celocivilizační války. A naopak. Ti, kteří v této válce krváceli a měli být "nadlidmi" zcela zlikvidováni, jsou našimi nepřáteli. Běda, když se někdo opováží slavit s nimi vítězství ve válce nad fanatiky, kteří je měli v úmyslu vyhladit. Tento divný stav je prazvláštní uverturou. V této disharmonii není slyšet jediný čistý tón. Překreslení dějinných událostí přesáhlo rámec slušnosti. Shrnu: Ti, kteří nás chtěli vyhubit jsou našimi největšími spojenci, zatímco ti, kdo nás za pomoci nesčetných obětí zachránili, jsou považováni za zrádce, s nimiž se nemluví a nepodá se jim ruka. Zvláštní pocit. Ta prazvláštní směs demagogie, manipulace, hry se zbytečnými slovy, ovlivňování a ohlupování lidí za pomoci propagandy...Je to až neuvěřitelné, co se stalo a kam jsme až ve špatnostech došli. Pokud budeme vyčítat Rusům, co všechno v minulosti spáchali, potom otevíráme dveře i těm z nás, kdo nasazují na Němce, jako na viníky událostí, které logicky následovaly. Jistě všichni víme, že nebýt nacistického Německa, Rusko, ani USA či Spojené království by se nemusely hnát za vítězným finále do Berlína. Rusové by u nás žádný vliv neměli. Důsledek "porcování medvěda" na Jaltě? Byli jsme přiklepnuti do sféry sovětského vlivu. Tragedii, kterou to způsobilo, je třeba přičíst Německu. Nebýt války, nikdy bychom se neocitli ve sféře východního vlivu. Hledejme viníky tam, kde jsou, Paradoxně jsou v našich očích dnes viděni ti, kteří byli vtaženi do války proti své vůli, jako ti největší škůdci. Nebýt těchto "škůdců", dnes bychom nežili. Naše masmédia ustoupily z pozice moudrých informátorů a spoléhají se na to, že svou propagandistickou prací ovlivní co největší počet těch, kterým se nechce (nebo ani nedokážou) samostatně myslet. Je to hra s lidským primitivismem. Vy budete tančit, jak my pískáme. Ale...My nejsme děti!!!

10 10
možnosti

Pěkně jste to shrnul. A pravdivě.

6 7
možnosti

Nevím, kde přišel Velký Kompilátor na tu myšlenku, že nějaký dalajláma byl členem politbyra komunistické strany Číny. On už to sice Olšer tvrdí několik let, ale nikde jsem nenašel žádný důkaz, který by jeho tvrzení podpořil, jen jeho kompiláty.

Mohl by nějaký jeho fanoušek pomoci vyvrátit můj dojem, že Olšer (zase) lže?

6 2
možnosti

Nemohl, jeho fanoušek nejvěrnější právě duševně onanuje nad mojí poznámkou o lahvi Budvaru. Nicméně neodcházejte, jste v pořadí. Bude se vám věnovat poté, co dosnídá vtipnou kaši.

5 3
možnosti

Dobře tak, pane Zemane! Dobře tak, pane Olšere!R^

Prezident Miloš Zeman je suverénní prezident suverénního státu. Suverénně se rozhodl a dobře, ovšem EU, USA a pár hujerů z ČR se mohou pominout. ¨

Tady na diskuzi to ještě také schytá, prezident i pan Olšer, někteří už wendulózně řeší sklenku i lahvinku piva, aniž by se vyjádřili k návštěvě prezidenta v Číně, o čemž je článek. Inu, je to o nich ...

7 8
možnosti

Dobře tak, suteréne. R^

6 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce