Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPS

K dobré analýze autora  dodávám:

Skupina bývalých britských poradců někdejšího britského premiéra Blaira vypracovala teď zdrcující kritickou správu na svého někdejšího šéfa v souvislostí s jěho ubohou rolí při podpoře amerického útoku na Irák.

0 2
možnosti
ZB

Ing. Zeman má absolutně pravdu,pouze nám zapomněl říct, kolik českých vojáků je ochoten do té války poslat? Usuzujíc dle blogů - možná budou i dobrovolníci.

0 1
možnosti
Foto

J49i15r55i 37B59i71l76i48n64a

29. 1. 2015 11:03

Jen pro informaci pane Olser - Spojene staty Taliban ani Osamu bin Ladina a jeho Al-Kaidu nikdy nepodporovaly a Jizni Koreu proti agresi vasich soudruhu ze severu ubranily.

Neustalym opakovanim se z komunistickych lzi pravda nestane, ani kdybyste se rozkrajel. Rv

5 3
možnosti
Foto

Ponechám stranou vaše hodnocení a jsem toho názoru, že Zemanovo hodnocení není adekvátní  současné situaci a pravděpodobnému vývoji. Superholocaust se stovkami miliónů obětí je, podle mne, hodně a dost přestřelené.

Já vím, že ten náš brebta není ve světě brán moc vážně, nicméně může to být signál (asi slabý, uznávám), že se nevěřící už začínají bát. Názory se jistě budou různit.

4 1
možnosti
AS

A23d49a11m 57S61t18a75v30a

29. 1. 2015 9:29

Autore, dal jsem vám karmu, i když s vaší interpretací zahraniční politiky USA nejsem s vámi  ve všem shodný. A ani nesouhlasím s vašim zkreslováním role SSSR v době jeho vpádu do Afganistánu. Ale současnou vnitropolitickou situaci popisujete jedinečně.

1 2
možnosti
AS

A91d61a49m 44S53t93a74v53a

29. 1. 2015 9:13

".... slova Joachima Gaucka jsou geniální, ....": Při všech sympatiích, které chovám  k prezidentu Gauckovi, je třeba povědět, že to  jeho vyjádření bylo dnes již víceméně bezobsažné  krasořečnění,  které dnes  již  vůbec nic nepovědělo, protože to je všem naprosto jasné.  V tom  vyjádření ho  předešli mimo jiné již němečtí  nobelisté Thomas Mann a  Heinrich Böll se svou románovou tvorbou. O filosofu K. Jaspersovi nemluvě.  A jen takovým nevzdělaným křiklounům, jako je Marjanovič se to může zdát geniální.

5 2
možnosti
AS

A91d36a81m 54S11t72a31v54a

29. 1. 2015 9:21

I když, pravda, významné je, že to bylo konečně prvně proneseno na politické úrovni! Na tom ovšem již není vůbec nic geniálního a Marjanovič akorát upozorňuje na  svou křiklounskou hloupost

1 2
možnosti
JM

Pane Olšer, kdyby neexistoval ten Hradní úředník, tak vy by jste si stejně namaloval! :-/

1 3
možnosti
TN

Jen kdybyste nebyl tak strašlivě jednostranný a neobjektivní ...

Sice napíšete "A teď hypoteticky, ale přesto s patřičnou logikou; kdyby se spojily sovětské, resp. ruské a americké armády ...", ale celý článek se soustředíte na to, abyste nám vyložil, že když někam vyrazí SSSR nebo Rusko, tak je to správně, když někam vyrazí USA, tak je to špatně.

Vždyť i tu citovanou větu jste zakončil tím, že Afghanistán je pro USA druhým Vietnamem a neměl jste ty koule, abyste připojil, že Afghanistán byl Vietnamem i pro SSSR.

Já si docela pamatuji 70. a 80. léta - kapitalistické státy, socialistické státy, rozvojové země. O svou imperiální politiku se v rozvojových zemích snažili jak USA, tak SSSR. Proč pořád trváte na tom, že šíření komunistických idejí bylo  v pořádku a šíření demokracie bylo zlovolnou agresí?

2 2
možnosti

Zaorálkův pohled je realistický. Intervence do Iráku i do Libye měly bumerangový efekt.  Je třeba se učit z chyb.

Nešťastná  troska z hradu se chce zapsat do dějin jako český Churchill, proto ta silácká rétorika, ale bohužel je mimo politickou i historickou realitu. Naprosto liché je srovnání džihádismu s nacismem nebo komunismem. Je to organizovaná kriminalita, nabalená na náboženskou ideologii. Jako s takovou je třeba s ní zacházet. Především je nutné podvázat financování. Tam směřují nedávno dosažené dohody

3 6
možnosti
MK

Tolik slov a pritom stacilo napsat "miluji Sovetsky svaz, nenavidim USA"

4 4
možnosti