Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53o24s46e33f 87Š63p23e56r56l

25. 6. 2015 18:11

Stále nechápu tu neuvěřitelnou touhu po sebemrskačství některých (mnoha) jedinců. Mám na mysli především hlubokomyslné nápady, abychom my (Evropa nebo češi, kdo ví, co je to v dnešní globalizační době "my" - rozhodně "my" dneska chápu hlavně jako ztrátu identity), přijali konečně odpovědnost za kolonizaci Afriky, Ameriky, otroctví, vyhubení původních obyvatel amerických kontinentů.

ČIli se po nás chce, abychom se omluvili za věci, které sahají hluboko do 15. století. Ano, uznávám, údálo se spoustu nehezkých věcí.

Máme se omluvit i arabskému světu, že jsme konečně v 18. století před Vídní zastavili jejich pokusy o neustálé dobytí Evropy.

Zvláštní je, že každý si pamatuje několik nešťastných křížových výprav do Svaté země, jestli jich bylo dohromady 10 ??? Nikdo však nespočítá, kolik válek vyvolali arabové do konce 18 století. Jestli si to dobře pamatuji, bylo jich přes 700 a převážně to byly střety s evropany.

Je podivné, že se arabský svět nemusí omlouvat za 1000 let expanzních válek na západ, na východ a na jih. Nemusí se omlouvat, že celekm za tuto dobu epxanzí zabili kolem 1 mld lidí. Nicméně šmahem je evropě vyčítáno, že můžeme za vyhlazení indiánů, a za dvě světové války. Samozřejmě toto nejčastěji zaznívá z úst sebemrskačů, krásně tabulkově spočítáno a barvičkami zvýrazněno.

Máme se stydět za to, že jsme se konečně dopracovali ke společnosti, která jakž takž funguje, a za rohem si nepodřezáváme krky, když sousedovi náhodou nepochválíme trávník. Máme se stydět za to, že pracujeme, vyděláváme, na to abychom si klidně večer mohli dát pivko, a aláh nás za to neukamenoval. Máme se stydět za to, že investujeme do vědy, techniky, a na polích místo koní, jezdí traktory.

Vnucuje se nám solidarita, což samo o sobě popírá vůbec význam solidarita. Soucit se nedá vynutit.

Proč bychom měli neustále nést odpovědnost za celý svět? Protože se nám tu žije dobře?

Sorry...ale já nepřijímám žádnou solidaritu s migranty, a necítím se zodpovědný za jejich situaci.

0 0
možnosti
VV

Ja bych se otazal:

Kdo dodal Africe statisice, mozna miliony kalasnikovu, tisice tanku t 34 pocinaje a t 80 konce? Kdo podporoval ta kvasi osvobozenecka hnuti?

4 0
možnosti
Foto

Vladimíre Okoune, ty kalašniky už dávno vyrábějí americké firmy a slušně na tom vydělávají! Pokud tam Rusové dovezli nějaké tanky, tak jen několik 34, 80 nikdy! Tam byly jiné zbraně, spíše je to váš sen. Autor Olšer měl na mysli vývoz otroků, mědi, zlata a jiných drahých kovů o které bylo oloupeno černošské obyvatelstvo, což se děje dodnes! Největší zločin provedl francouzský prezident Sarkozy, který inicioval povstání v Benghází a USA prosadila bezletovou zonu, aby bývalí kolonizátoři mohli sami letecky udeřit. Obě země by měla přijmout největší počet černochů! Francie na to asi doplatí, jako Itálie, ale fašistický režim v USA se ubrání příliš velkou vzdáleností moří!

0 2
možnosti
JC

Itálie si proti Kaddáfímu silně přisadila a teď trpí.

6 0
možnosti
TN

"Die Zeit však zapomíná, že útěk Čechů na Západ byl promyšlený krok USA, aby tím v rámci své protikomunistické propagandy pomohly zničit tento politický systém"

A furt a furt dokola. Američanům vytýkáte propagandistické kroky a vždycky zapomenete na propagandu druhé strany.

Ona by tehdejší naše propaganda tak strašně ráda propagandisticky využila emigraci ze Západu na Východ, ale když se k nám žádné davy nehrnuly. Kdo tady žil v 70. a 80. letech, tak si jistě dobře pamatuje propagandistické využití Deana Reeda.

4 0
možnosti
SS

Delnickemu kadru Rudeho Hornika se to tak jevit muze.

1 0
možnosti
PZ

Pane Olsere mate pravdu, ( Utek do USA) nahlasili nam to tenkrat pres Hlas Ameriky at si spakujem sve dva kufry a at jedem na zapad. Nechtelo se nam ale holt rozkaz je rozkaz. Tak jsem z Matkou v roce 1978 vyjel pres Madarsko do Jugoslavie a potom jsme jeli do Vidne kde jsme podle rozkazu abychom delali Americe dobre jmeno pozadali o Azyl.

Pozdeji nas na Americke amabasade pochvalili jak jsme to dobre provedli a poslali nas do New Yorku.

4 1
možnosti
Foto

neštěstím pro Afriku byla dekolonizace

9 0
možnosti
MD

Ale, ale, to nam prilis do dnesni doby nezapada. Zase nejaka nazorova otacka?

1 5
možnosti

Den 14.5.2015

Téma č. 4 - Chudáci černoušci, které prohnilí imperialisté vykořisťovali, vykořisťují a nebudou vykořisťovat

Úkol splněn

Zítřejší téma - č.1 - USA jsou prohnilá kapitalistická imperialistická velmoc, která se vměšuje do vnitřních záležitostí mírumilovného SSSR po celém světě.

9 1
možnosti
MD

Myslim, ze muzete byt rad, ze autor pise tak trochu ve stylu, ktery uvadite.

Kdyby psal v jinem, o stejnych uvadenych faktech, vase kocabka pohanena prosteradlem by stala bez vetru uprosted rybnika. A na veslare nevypadate. Alespon podle nerozporovani faktu.

1 6
možnosti
SN

:-)   V noci jsem sledoval zasedání senátu, o původci katastrofy senátoři kromě Veleby ani slovo. Veleba řekl naplno, kdo je viníkem za ten celý marast. Řeší se následky, ne příčiny a tíhu by měl nést největší viník této katastrofy, t.j. USA!  Ti jen se skrytým úsměvem přihlíží, jaké nadělali EU problémy a věřím, že se z toho v duchu radují. Otevřela se další možnost, jak prodávat znesvářeným stranám zbraně a samozřejmě inkasovat ! 

R^R^R^

9 3
možnosti

;-D;-D;-D

Stando, Stando ... Vy už žádné příčiny řešit nebudete. Vy už ne ... Vy a další komunisté jste ty příčiny "řešili" před 50 lety a svět mezitím "vyřešil" vás.

6 4
možnosti
Foto

"Utek Cechu na zapad byl promysleny tah USA" ? ;-D Hodte na neho sit!  Konecne vim, proc jsem z te zadratovane zeme zdrhnul. ;-D

Jinak bych nerad kazil panu Olserovi radost, ale vetsina tech uprchliku nepochazi z Libye. Mozna pres Libyji prochazi (coz by se za Kaddafiho zlocinecke diktatury opravdu nestalo) ale Libyjci to nejsou. Ono tam tech cernochu zase tak moc nezije.

Co se Afriky tyce, ta byla chuda vzdycky. Od padu kolonialismu se to spise horsi, neni z ceho brat. Hlavne v zemich, ktere tehdy kolonizoval Sovetsky svaz.Rv

8 2
možnosti
SN

:-)  KDybyste sledoval naši TV, tak včera prohlásili, že 80 % uprchlíků je z Libye. Tentokrát jim věřím a Vy si nevymýšlejte !  RvRvRv

2 6
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce