Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky Břéťo, přečetl jsem tvůj kvalitně napsaný článek sice do konce, nicméně pravda, kterou máš, je plně obsažena v kladné odpovědi na řečnickou otázku v názvu. Ano pomoc Vlasovců Praze měla jediný motiv: VYHNOUT SE RUDÉ ARMÁDĚ A ZASLOUŽENÉMU TRESTU!

0 0
možnosti

Včera večer na ČT 2 jsem shlédla hodinový dokument "Vlasovci", premiéra 

od A. Koudelky. Chtěla jsem vědět víc, protože  avizo na dokument bylo kromě jiného i "nové, překvapivé poznatky". Po shlédnutí, zvláště když jsem zjistila, že dokument byl vyroben nyní, v r.2014 (a to je teprve začátek května), kdy už  naše média jedou dlouho  v nepravdách a jsou poplatná době, schopná měnit i popis  dějin. A to bylo cítit i v tom,( jinak slušně udělaném dokumen), tuplem však teď věřím p.Olšerovi a konečně mohu dát karmu a R^. Pamatuji  i vyprávění svého tatínka a  mnoha dalších..

2 2
možnosti
VS

Kvalitní autor zjevně vyčerpal svou invenci titulkem a prvními dvěma větami. Potom už to jede v klasickén olšeřím stylu. Podíval jsem se jen na prvních pár odstavců a vida - 

http://www.vhu.cz/exhibit/rukavovy-znak-jednotek-ruske-osvobozenecke-armady-vlasovcu/

http://www.vrtulnik.cz/ww2/vlasovci.htm

http://www.radio.cz/cz/rubrika/historie/kvetnove-povstani-vlasovci-v-cechach-ii

http://www.cs-magazin.com/index.php?a=a2005061088

A všimněte si, jak Velký Kompilátor z vykradených článků vyzobává jen ty odstavce, které vyhovují jeho pokřivenému vidění světa.

1 1
možnosti
Foto

Chceta snad rici, ze Olser vsechno ukradl? 8-o

0 1
možnosti
JN

Vy a ti co vám dají Karmu vidíte pouze jen 2 strany. Druhá světová válka byla válka mnoha stran. Ty nejhorší byli jen Náckové a Bolševici. Nic víc.

0 2
možnosti
Foto

Od Frankturtu nad Odrou se přesouval Buňačenko se svojí jednotkou a přes Teplice a odmítal se připojit k Schörnerověarmádě. Do povstání v Praze zasáhl dne 7. května 1945 v den, kdy povstání bylo nejkritičtější a hrozilo, že německé armádě se jej podaří potlačit. Díky jeho armádě se podařilo německou armádu vytalčit z rozhodujících míst. Dne 8. května byla podepsána s německým vojskem kapitulace, kterou podpesla Česká národní rada. Němci v Praze složili zbraně a do půlnoci Prahu opustili. Dne 09. května od Berlína přijíždí do Prahy 1. ukrajinský front. Vítá jej svobodná Praha. Večer už Praha děkuje za osovbození.

1 1
možnosti
Foto

To není pravda. Ještě v dobovém filmovém týdeníku je použita formulace v tom smyslu, že Rudá armáda přijela do osvobozené Prahy.

0 0
možnosti
AL

Další skvělý a nezkreslený článek, který se opírá o pravdivé informace.

KARMA!

R^

6 4
možnosti
VS

Takže "Arnold Lička", říkáte?;-)

0 1
možnosti
Foto

ROA je fenomén, který v II. světové válce asi nemá obdoby. Proč tolik zajatců a dezertérů RA bylo ochotno bojovat proti SSSR???

2 0
možnosti
Foto

Také maršál Schoerner se chystal osvobodit Prahu, byl však zajat a už to bohužel nestihl.

1 2
možnosti
Foto

Děkuji za informaci pane Macku, já si do současné doby na základě četby historických knih myslel, že generál Schörner velitel armády střed unikl v přestrojení z Čech a to do Alp, kde hledal 30 000 německých vojáků, kteří zde měli být podle A. Hitlera, jako v  Alpské pevnosti. Po zjištění, že to byl kec, kterému nalítli jak spojenci, tak SSSR.  Po nějakou dobu se zde skrýval, než byl vypátrán a odsouzen za to, že dal příkaz zastřelit desátníka. To by u nás musel být souzen i generál Svoboda a každý generál sovětského vojska.:-)

0 0
možnosti
Foto

Ale notak, pane Olser. Kdo tady "horuje pro nacismus"? Nacismus a komunismus jsou zhruba stejne zvrhle a zlocinne levicove ideologie. Kdyz nekdo odsuzuje Stalina nebo treba cinske komunisty, neznamena to podporuje nacky.

Co takhle si pane Olser odpocinout? Uz jste se tech hovadin naplacal dost.Rv

9 9
možnosti
MK

A co čekáte od Olšera? Jeho otec za války udával lidi gestapu a po válce StB. Je vidět, že Olšer nepadl daleko od stromu

3 9
možnosti
Foto

Při hodnocení významu vlasovců i možného přechodu německých jednotek na Západ a odporu SSSR proti tomu je nutné brát do úvahy již tehdy ze zpravodajských zdrojů sovětským hlavním stanem získaná fakta:

1) plán britského generálního štábu na začlenění německých vojáků do západních armád s cílem použít je na útok proti SSSR

2) jednání Dullese s Himmlerem ve Švýcarsku o separátním míru.

Z toho všeho vyplývá význam těch barikád na pražských mostech a okrajový význam vlasovců. Nešlo o to udržet město, šlo o to udržet mosty alespoň po dobu dvaceti čtyř hodin. Mysli globálně, jednej lokálně. Smrkovský byl politický genius. A Pražané svou účasti prokázali hlasováním nohama, že chtějí patřit k východnímu bloku, kde se otevírali rozsáhlé možnosti pro náš československý - i zbrojní - export.

2 5
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
důchodce