Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

tuan4

28. 11. 2011 10:51
Dovolím si tuhle smutnou statistiku drobet doplnit..........

Podle filmového historika Čáslavského se na manifestaci-po odvolání výjimečného stavu(atentát na Heydricha), na Václavském náměstí sešlo víc lidí,nežli v listopadu 89.

A přísahali(!)věrnost Německé Říši.

Inu jak říká klasik Shakespeare-Doba vymknutá z kloubů šílí.

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

27. 11. 2011 20:34
Tak mi to nedalo a přinutil jsem se ten blábol přečíst.

A napadlo mě jediné, jak lze manipulovat historií. Po Olšerovsku to řeknu takhle: Když popravovali komunisté Miladu Horákovou či generála Píku, byli Židé ve vládě jako Slánský, Geminder a spol. naprosto v pohodě. Je to tak, pane Olšere? Dnes jsou titéž pánové ukazování jako oběti režimu...

0 0
možnosti
PZ

Rájec

28. 11. 2011 17:54
Re: Tak mi to nedalo a přinutil jsem se ten blábol přečíst.

Škoda, že jste si nevšiml o čem že to vlastně pan Olšer  psal. To je asi tak, když se lidé nutí.

0 0
možnosti
B

bofums

27. 11. 2011 19:45
Klesnete ještě níž, pane Olšere ?

Příspěvek, který jsem napsal, se zde neobjevil , tedy ještě jednou a stručněji : nechápu, co Vás

nutí k tomu, že  se musíte " ukájet " na svých bývalých přátelích, krajenech či, jako dnes- i na ci-

zích lidech ? Nestačí Vám, že " jste procestoval bezmála celý svět"  ? To musíte svoji malost a

závist projevovat i vůči lidem, kteří Vám evidentně  neubližovali ? Takhle si slušného čkověka

věru nepředstavuji!

2 0
možnosti
IH

ivahut

27. 11. 2011 18:19
Trochu tápu

Nepochopila jsem, co je  hlavním smyslem článku. Je to slepenec slepenců a ty odbočky...

2 0
možnosti
OK

obr Kolodej

28. 11. 2011 6:49
Re: Trochu tápu

To nejste sama. Posledni clanky zadny smysl opravdu nemaji. Jen zmatene preskakovani od jednoho tematu k druhemu, urazek homosexualu az k fanaticke obhajobe Izraele a zaroven podlym, vetsinou naprosto nesmyslnym utokum na nejvetsiho pritele Izraele - Spojene Staty.

Ten silne homofobni pan podle vseho take  nepochopil, ze homosexual muze byt jak kolaborantem, tak zachrancem ceskeho filmu.:-/

1 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

27. 11. 2011 15:29
Váš článek je plivnutím do tváře všem, kteří se snažili

dělat Protektorát relativně přijatelnějším. A kteří se snažili tu hrůzu přežít. někteří ale nepřežili. Plivnul jste tím do tváře i Anně Letenské a řadě dalších, kteří zaplatili za protektorát životem. Stejně tak jste tím pádem plivnul do tváře všem, kteří se snažili svými filmy dělat přijatelnější komunistickou totalitu.

Váš přístup mne o to víc překvapuje, že jste ji zažil. V porovnání s fašistickým protektorátem, to byla procházka růžovým sadem. On totiž šlo vždy o to, jak přežít. A Vy to dobře víte. To nemá se sexuální orientací nic společného. Může-li si člověk vybrat, jestli bude natáčet filmy nebo půjde na totální nasazení... co byste doporučil Adině Mandlové, Lídě Baarové, Nataše Gollové, Karlu Hogerovi, Vlastovi Burianovi, aby si vybrali? Myslíte, že by Miloš Havel posloužil českému filmu (ano a svému podnikání) lépe, když by se nechal jako homosexuál zplynovat?

3 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

27. 11. 2011 15:29
Re: Váš článek je plivnutím do tváře všem, kteří se snažili

Neplivejte po lidech, o jejichž motivacích a pohnutkách víte z nějakých papírů, svodek a hlášení pracovníků gestapa, příslušníků rozvědky či vojenské kontrarozvědky, z výslechů nějakých poválečných komunistických komisí apod.

Dělal jsem na Barrandově celá 80. léta a leccos jsem se dozvěděl přímo od pamětníků. A řeknu Vám toto: pokud se někdy náhodou potkáme, např. na nějakém blogerském setkání, ruku Vám nepodám.

3 0
možnosti
PG

pavel.g

27. 11. 2011 15:15
Pane Olšere,

opisujete ! http://praha.idnes.cz/barrandovske-ateliery-stoji-uz-80-let-nemci-tu-tocili-falesna-vitezstvi-13u-/praha-zpravy.aspx?c=A111123_1689440_praha-zpravy_sfo konkrétně: 1)"Že se stane do té doby celkem neznámý kopec, kterému místní sedláci říkali Na Kloboučku, synonymem největšího moderního studiového komplexu v Evropě, tušil málokdo. Možná to překvapilo i majitele Miloše Havla" nebo 2)"S příchodem Němců v roce 1939 se život Pražanů hodně změnil. A změnil se i osud Barrandovských ateliérů. Okupanti vyštípali Miloše Havla z pozice majoritního akcionáře a přemístili do Prahy štáby z vlastních studií, která mohla být terčem spojeneckých náletů. V Praze se natáčely třeba zfalšované záběry vítězících německých armád. Fiktivní bojiště vzniklo na polích za areálem." Máte to zapotřebí?

3 0
možnosti
R

roztomilyclovek

27. 11. 2011 15:09
Hnus...

a za hajlujícího Karla Högera, v souvisĺosti s jeho hrdinskými postoji v době protektorátu byste zasloužil pár facek! Servus!

3 0
možnosti
PG

pavel.g

27. 11. 2011 15:21
Re: Hnus...

No ono těch herců, kteří "manifestovali" věrnost a oddanost říši, bylo mnohem víc, p.Höger v tom rozhodně nebyl sám. viz třeba http://www.youtube.com/watch?v=E9NcAzWoDGs

1 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce