Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

15. 6. 2011 11:04
Polarizace

Povedlo se to i u Vas, mate dojem, ze si musite z tech dvou absurdnich taboru vybrat jeden a oznacit jej za lepsi. A takhle funguje drtiva vetsina populace zejmena u voleb - dohromady zvoli svornymi 95% pokracovani vlady jedne bandy znamych grazlu, ale zaroven maji dojem jak to natreli tem oranzovym, modrym, zelenym...

Ten podvod je uplne jednoduchouckej a v pripade odboru jeste nadvakrat zabavnej. Vlada je banda rozhazovacnejch socanu, kteri nejsou ochotni prestat zadluzovat zemi a zacit splacet. Provadi pouze kosmeticke upravy, takze vetsina volicu, kteri meli dojem, ze voli pravicovou vladu odpovednosti zacina nervoznet.

V tu chvili nastupuji na scenu odbory a ze socialistickeho vladnuti rozhazovacnych panu udelaji tyranskou vladu, ktera vsechny drti a nikomu neda ani vinrdu - budi dojem pravicovosti tech kosmetickych nereforem a tim vlade snad porizuje nazpet cast popularity u tech volicu, kterym je dobre vse, na co odborar nadava...

.

Tragicke...

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

13. 6. 2011 23:02
Souhlas

Taky si myslím, že mnoho Vašich kolegů blogerů je vycepováno současnou všudepřítomnou a ze všech médii se linoucí ideologii "svobodného trhu", "úspěchu", "osobní odpovědnosti" a jinými frázemi (dříve skandovali většinou ti samí Vládneme větru, dešti ...), které nám vtlačují vládnoucí kruhy.

Takže mnoho s nich jenom strach přemýšlet v jiných kategoriích a chtějí být jako Ti úspěšní a "úspěšní". Strach být jiný. To je davové vymývaní mozků.

Uvažujou v intencí + nebo -, zlý kontra dobrý, stejně jako wbgarden.

PS.

Život je trochu složitější.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 6. 2011 11:08
Re: Souhlas

Ty fraze jsou super, ted bychom se k nim mohli zacit po 60 letech vracet. Prohlubovani socialismu zjevne nepomohlo a bylo jedno, zda jej budujem pod modrou vlajkou hnedy ci pod oranzovou rudy, oba znamenaji predevsim ztratu svobod a vetsi prerozdeleni - uz ted stat prakticky kazdemu pracujicimu odcizi kolem 70% prijmu. S temi zbylymi 30 se ta osobni odpovednost uplatnuje blbe a o svobodnem trhu se mluvit neda.

.

Potrebujem se vratit nazpet k Rasinove politice. Tato zeme uz si jednou vyzkousela, ze kdyz je ostruvkem stability a jako jedina drzi tvrdou menu, ze to ma oproti okoli vybavenemu bezcennymi papirky radu vyhod. Prvni republika je dukazem toho, ze minimalisticky stat a 100% kryta mena je to jedine, cim se da celit krizim. Naopak deni ve zbytku evropy tou dobou a v cele evrope dnes ukazuje, ze socialismus a papirky platne na zaklade zakona jsou cestou do pekel

0 0
možnosti
PS

wbgarden

13. 6. 2011 22:25
Furt dokola

Břeťo klid, je to zas jenom pravolevé furt dokola. Jenom jak to zas vezmou leváci, krást se bude stejně, ale ty už o tom nebudeš moci psáti. Si piš...

http://ateo.cz/f/images/k/KalousZavadil.jpg

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

13. 6. 2011 23:06
Re: Furt dokola

Vám zákaz psaní nehrozí. Není totiž co zakázat.

Vás stejně skoro nikdo nechtěl číst. S tím svoboda nebo nesvoboda nemá co dělat.

Prostě literátní talent, originalnost, svěžest a poctivost nenabudete kecmi o svobodě.

Za to komouši nemohli a nemohou.

0 0
možnosti
JN

jenyknovak

13. 6. 2011 12:25
Nejsem levičák, ale podnikatel, tedy kapitalista.

Je pravdou, že celá vládní garnitura za posledních 20 let se může tvářit jak chce, stejně, jeden jako druhý je myšlením komunista a socialista. Co si mám myslet o Nečasovi, který v životě nesáhl na žádnou jinou práci, než v politice a před tím, na škole byl svazáckým funkcionářem - nástěnkářem. Prostě kádrová rezerva. A takoví jsou takřka všichni politici, kteří se zuby nehty drží v PS. Pokud je vykroužkujete, kamarádíčci je dosadí opět na teplá místečka, jako např. pana Vodrážku z ODS,. Ten se propadl na nevolitelné místo, ale dostal dobře placený flek na MHMP. V příštích volbách bude opět na kandidátce a znovu zvolen do PS. Tak to chodí. Nezbývá nám tedy, než aby odbory tu špinavou práci začaly - vyházet vládu, včetně poslanců a následně jít "Islandskou cestou" a postavit premiéra, včetně vlády před soud. Já odbory docela chápu, taky mám plné zuby nenažranosti politiků. To zvyšování daní je jen pro to, aby se jim nekrátily přijmy.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 6. 2011 11:11
Re: Nejsem levičák, ale podnikatel, tedy kapitalista.

Odbory se predevsim snazi z vladnich kroku udelat pravicovou politiku, ty akce jsou tu na obednavku vlady, ktera si konecne uvedomila, ze s levicovou rozhazovacnou politikou ji za odpovednou pravicovou vladu nikdo povazovat nechce. TO je totez co se delo za prelomu Klaus/zeman - ODS uz byla natolik socialni a levicova, ze CSSD musela zajit do skutecne absurdnich vod aby ji bylo mozno povazovat za levicovejsi.

0 0
možnosti
AK

adua

13. 6. 2011 11:03
chvála

Děkuji za váš článek, je velmi objektiví a plně se s ním lztotožňuji.R^

0 0
možnosti
SK

blb

13. 6. 2011 11:01
Poznámka

Nedivte se. Podle všeho se dá vycházet z faktu, že oni ti ministři, poslanci a vysocí státní úředníci výplatu, co dostávají od státu za "služby", které  "poskytují" nám, občanům, ani nepotřebují! Tu mají jen jako kapesné! Většinu jejich příjmu tvoří úplatky za služby, které poskytují rádoby "podnikatelům"! No a větší bere!

0 0
možnosti
SK

blb

13. 6. 2011 11:05
Re: Poznámka

 Jo a dodatek - KARMA !!!

0 0
možnosti
N

Novotnak

12. 6. 2011 23:49
Palec dolu

Rv Snůška toho co vypadlo z Vaší "řiti", o které píšete jako o slušném a spisovném slově hned úvodníku. V podstatě bez argumentů sypete exkrementy na trojkoalici.

Odboráři v naší zemi, co si pamatuji, vždy vystupovali jako taková pátá kolona za ČSSD. Tedy rozhodně to nejsou lidé, kteří by zastupovali většinu naší společnosti a důvodem jejich stávky patrně je čistě politický boj za socialisty.

Vládu kterou máme jsme si zvolili ve svobodných volbách (na rozdíl od odborářů) a tato vláda má čtyřletý mandát na to, aby ukázala jestli dokáže udělat dobré reformy. Poté budou nové volby a v nich můžete vy i odboráři klidně hlasovat proti této vládě a když Vás bude většina, pak můžete něco legitimně měnit, do té doby jsou odborářské akce pouze vydíráním.

Levicovou alternativou k reformám je zatím pouze zvyšování daní, které by možná přineslo 3 až 5 miliard, ale na schodek 200 miliard je to málo.

0 0
možnosti
N

Novotnak

13. 6. 2011 0:03
Re: Palec dolu

Tento schodek navíc nevznikl navyšováním výdajů na infrastrukturu, armádu, nebo jiná ministerstva, kde se nejvíc krade, naopak, zde se výdaje snižují. Tento schodek vznikl jednak poklesem příjmů vlivem krize a za druhé zvyšováním výdajů právě za důchodce a na platy státních zaměstnanců, které rostou bohužel rychleji než než naše ekonomika a to také vlivem odborářů. Tedy na zadlužování státu mají svoji spoluvinu, ale pochybuji, že to přiznají, tím spíš, že budou žádat nápravu a snížení platů státních zaměstnanců.

Poslanci možná mají zbytečně velké platy za tu práci,kterou dovádějí, ale nesmysl chtít, aby takové nesmyslné platy měli všichni. Apropo, tohle jediná vláda která byla ochotná si platy snížit, i když o málo. Jejich platy ovšem nejsou nijak zásadní, i kdyby to dělali zadarmo, tak to na českém dluhu nepůjde poznat. Docela by mě zajímalo, jestli by odboráři přistoupili na variantu, že se jim i poslancům sníží platy na patnáct tisíc hrubého... :-)

0 0
možnosti
ES

emeritni samec

12. 6. 2011 15:59
Mám tyto připomínky.

Odboráští bosové neberou na rozdíl od vlády peníze ze státního rozpočtu ale odboráři si je platí.Peníze berou stejné ať se stávkuje nebo ne a berou je za to že hájí zájmy členů.Právo na stávku je celosvětově uznáno jako základní.Lze ho upravit zákonem ale stávku zakázat nelze.Není-li vyhlášena podle zákona nejedná se o stávku nelegální to není podle mezinárodního práva možné.Je neuvěřitelné jaké arogantní názory zaznívají i z vlády.Potom bychom mohli někde v pralese nachytat domorodce a přivázat je jako otroky ke strojům.Jediná obrana těchto lidí je stávka i když jim nesnesitelné podmínky přikazuje většina.Hodnocení které dáváte vládě je vpořádku jen trochu nevyvážené.Nenávidíte VV a je to vidět.Nejsem příznivcem VV ale za kampaň vedenou proti nim by se nemusela stydět ani KGB.Uvažující člověk nemůže věřit že se nahrávali sami a pak jim nahrávky nějak unikli.Byla to zaplacená a připravená akce a soudnému člověku je jasné kdo za tím stojí.

0 0
možnosti
IH

bijteje

12. 6. 2011 13:40
bijte je

vážený pane redaktore, napsáno řekl bych ještě skromě, nepotřebujete po tomto článku ochranku ? Naprosto vynikající a výstižné, opravdu škoda dalších slov

0 0
možnosti
ZST

zasměj se tomu

12. 6. 2011 10:02
karma

objektivní pravda neexistuje

každý má svoji subjektivní pravdu a přání je otcem myšlenky

moje pravda je Vaší pravdou

 

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce