Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76i42r21i 75M62a27l35i67n82a

25. 6. 2014 20:17

Zadost o vystehovalecky pas - aneb lzi Jiriho Pribyla.

--------------------------------------------------------------------

Draty na hranicich, strazni budky, nemecti ovcaci,  udavaci z rad pionyru i dalsich obcanu, nekokilometrove hranicni pasmo, to vsechno komunisticti zlocinci vybudovali s jednim cilem. Omezit masovou emigraci obcanu, kterym se v komunisticke diktature nelibilo.

Aby meli komuniste alespon nejako vymluvu, zavedli tzv. vystehovalecke pasy. Pasy, o ktere pozadal jen malokdo, nebot kazdy soudny clovek vedel, ze takova zadost znamena polibek smrti. Pribylovo cislo 80 000 povazuji za prehnane, protoze vetsina lidi ten pas proste nedostala. A svou zadosti se dostala na cerny list "nepratelu socialismu". Lidi, kteri nedostali byt, jejichz detem nebylo povoleno studium na strednich a vysokych skolach a hlavne - lidi kterym nebyla za zadnych okolnosti udelena vyjezdni dolozka pro cestu na zapad. Takze i posledni cesta ke svobode byla nadobro uzavrena.

Jsou dokonce znamy pripady, kdy zadatele o vystehovalecky pas skoncili ve vezeni za "pomlouvani socialistickeho zrizeni". Zalobu na ne podali dustojnici policie, kteri si od nich v "pratelskem pohovoru" nechali vysvetlit, proc se chcou vystehovat a citili se jejich nazory urazeni.

Pribyl lze.

2 1
možnosti

J39i49r64i 17M79a44l75i82n51a

25. 6. 2014 20:33

A jeste maly dodatek. Na hranicich komunistickeho bloku byly pri pokusu o odchod z diktatury zastreleny tisice lidi. 

Rici dnes ze "meli si pozadat o vystehovalecky pas" je obycejne svinstvo, krivarna a urazka jejich pamatky. Rv

3 1
možnosti

Nevím jak začít, abych tu přehršli informací, kterou jste nám, čtenářům, poskytl, nějak zpracoval. A tak začnu formou, kterou bych nazval "Komorní".

   Bylo mi krásných devatenáct, když nás přijely "osvobodit" vojska spřátelených zemí před "kontrarevolucí". Já jsem pochopil, že pokud se něco nějak nezmění, budu mít celý život zkažený. Zničené ideály mládí a v srdci nenávist vůči těm, kteří náš pád do pekla nesvobody způsobili.

   22. srpna 1968 jsem ležel na podlaze bytu a třásl se strachem v rohovém domu Gorazdovy ulice s vyhlídkou na Palackého náměstí. Vojáci spustili palbu do okolních domů. Zdi se drolily po zasažení projektily. Z tanků vyčnívaly hlavy vojáků očividně neruské národnosti. I ti šikmoocí byli zavlečeni do kofliktu, který je až tak nezajímal a určitě se těšili, až jejich mise skončí a pojedou domů.

   V souvislosti s dnešními světovými konflikty se dá tvrdit, že "osvoboditel" je chápán jako úhlavní nepřítel v mnoha zemích, kam noha osvoboditele vkročí. Osvoboditel způsobí, že konflikt, který by po jistém čase vyšuměl (už proto, že válečníci potřebují stravu a ruka na spoušti všech možných zbraní jim ji nepřinese) nebere konce.. Osvoboditel se v konečné fázi konfliktu stane terčem nenávisti. Ani my jsme v chápání osvobození nebyli jiní. Čím více se rozjede propaganda ve prospěch osvoboditele, tím méně lidí jí skutečně věří. Prostor pro podvodníky a spekulanty se tak otevře. Byty po emigrantech obsazovali "soudruzi" kteří zabavovali uvolněné byty a přeprodávali si je mezi sebou doslova za hubičku.

    Dávám Vám zapravdu v tom, že konečná fáze ukončení války se rovnala dělení světa. Jaltská konference určila, koho budeme vazaly. S požehnáním Západu jsme se stali součástí tehdejší sovětské říše. Nebýt Hitlera, nikdy by u nás Rus nebyl. Vděk za osvobození byl vystřídán nenávistí k okupantovi. Je to trauma, jež jsme mnozí nedovedli rozdýchat. Je spojené s bandou zločinců, kteří využili příležitosti a kradli, s rudou knížkou, jako příslovečné straky.

3 1
možnosti

J58i66r75i 90M22a62l39i78n13a

25. 6. 2014 20:18

Nebyt Putinovy agresivity a jeho snah o obnoveni byvaleho imperia, nikdo by proti Rusku uz davno nic nemel.

2 1
možnosti
Foto

Ta polenta, kterou jste nám tu, autore, upekl, je fakt hodně připálená.

3 0
možnosti

Škoda, že se autor neodvažuje vstoupit do diskuzí. Zajímalo by mna, zda už svého přítele Davida Paage informoval o tom, že podle něj slouží Velkému Satanovi, že jeho zaměstnavatel je strůjcem všeho zla a že USA se neodvratně ekonomicky zhroutí pod náporem "zlatého dvouhlavého orla".

9 0
možnosti

Jak známo není radno mluvit o provazu v domě oběšence.

0 0
možnosti

Dobře odvedená práce,karma!

4 9
možnosti

Nevim pane Olser, zda si na vas ten "pritel" captain Paage se kterym se vam podarilo vyfotit vubec jeste vzpomina, ale jedno vim jiste. Neco tak zmateneho a nesmyslneho jsem jeste necetl. Clovicku nestastna, precetl jste si to vubec po sobe ?! 8-o

Pro vasi informaci - zed mezi Mexikem a Spojenymi Staty byla vybudovana ze stejneho duvodu, jako zed ve vasem milovanem Izraeli. Aby zadrzela nechtene "navstevniky". Tedy z duvodu obrany.

Naproti tomu berlinska zed byla vybudovana coby zed komunistickeho koncentraku. Aby z te vasi milovane diktatury vsichni nezdrhli a nenechali na Erichovi, aby jako posledni zhasnul. :-)

Pokud nedokazete tento tak jednoduchy rozdil pochopit, nechte prosim vas pokusu o zurnalistiku a bezte radeji sypat ptackum. :-P

19 4
možnosti

Odkud máte, že berlínská zeď byla vybudována , aby zabránila útěkům na Západ.

Ze Svobodné Evropy?

Proč by mělo Stalinovi a Honeckerovi vadit, že lidé odcházejí na Západ. Alespoň by se nemusel patlat  s maloměšťáky a parazity. S nimi se socialismus by stejně vybudovat nedal.

3 14
možnosti

V každém případě platí, a v odborné literatuře je to zdůrazňováno, že díky berlinské blokádě mohl fungovat žatecký most. A tím i vzniknout Stát Izrael. Pokud toto bylo Stalinovým cílem, tak Stalin vyhrál. Rozbil britské impérium.

Skončil žatecký most, skončila i berlínská blokáda. Splnila svůj účel.

1 3
možnosti

Britské impérium skončilo kvůli ztrátě mandátního území? Palestina nebyla součástí britského impéria.  A víte vůbec něco o dějinách Palestiny pod britskou správou? Britové odešli navzdory přání OSN, prakticky co nejrychleji to šlo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce