Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Rozhořčil jste se pěkně, ale na úplně někoho jiného, než byste měl.

0 0
možnosti
VH

Nesouhlasím.

  My (stát svým zákonem) jsme uzavřeli veřejnou smlouvu: Postavte libovolný počet fotovoltaických elektráren. Stát vám zaručí po dobu 15 let cenu  a/ která zajistí návratnost 15 let a současně  b/ zaručená cena v roce uvedení do provozu nebude nižší o více než 5 % než cena v roce předchozím.  Investoři to vzali na vědomí. A nic neinvestovali. Neznám investora, který by někam (s výjimkou nájemních budov) investoval při návratnosti 15 let. Běžně požadovaná návratnost je 10 ÷ 8 (extrémně až 6) let. Prakticky nulové investice byly téměř 10 let (2002 ÷ 2009, teprve v 2010 přišlo oživení). V té době se začaly dováže extrémně laciné panely z Číny, zaručené ceny klesaly pozvolna a investice se vyplatila (s   i n v e s t o r y   požadovanou návratností).  Proto boom.  Nebylo třeba žádných kontaktů, žádných podrazů.  Nebylo třeba ani žádných lobbistů, počítajících s tak prudkým poklesem - jedenáct let dopředu opravdu nikdo nedohlédl.

   Vady při zpracování zákona (koalice vedená ČSSD, tlačená SZ):

1.  Nebyl stanoven strop instalovaného výkonu, ačkoliv bylo zřejmé, že nelze uregulovat "nekonečný" výkon (za hrubou chybu zodpovědný ministr průmyslu Grégr).

2.  Nebyl zvážen ekonomický dopad vysoké ceny na životní úroveň a na výrobní ceny energeticky náročných výrobků  (při daném cenovém algoritmu by náklady na současný stav instalovaného výkonu byly zhruba stejné - nezávisí na nákladech, ale na ceně, stanovené zákonem).  Za hrubé chyby odpovědný ministr financí Sobotka.

3. Vláda nezvážila důsledek "drobné" poslanecké změny algoritmu výpočtu (maximální možný pokles ceny byl změněn z 10 % na 5 %; v průběhu pěti let tedy celkem místo poklesu na 60 % pokles pouze na 77 %). Proto tomu se nepostavila vláda (chyba premiéra Zemana, hrubá chyba ministra Sobotky), ani klub ČSSD.

  To jsou ti, kteří současný stav zavinili.

  Závěr:  Investor, po zvážení rentability a rizika investuje. To je jeho práce.  Hloupý 'pravicový politik' (Nečas) ho za to nazve solárním baronem.

2 0
možnosti
ZJ

Každý krade, jenom Vy jste svatý.

Jenom doufám, že hloupost, závist a nenávist, tak jak je uvedena ve vašem literárním díle je nižší, než ta co je ve Vás.

Vaše krédo:

má je dobře - krade,

mám se špatně - můžou za to ty k...y.

1 0
možnosti
AS

A89d26a77m 54S44t95a25v58a

6. 1. 2015 20:14

Už dávno měli být policejně a justičně vyšetřováni!

0 0
možnosti
VH

Ano? Kdo, proč?  (s výjimkou těch, kteří na podvod státu - náhlou změnu výkupních cen - odpověděli podvodem).

0 0
možnosti
SB

Aniž bych se Železného zastával (je mi zcela lhostejný), zjistěte si, jak to s tou arbitráží bylo. Do jaké míry za to mohl on a do jaké míry neuvěřitelná kolaborace českého státu s arbitrážní komisí. Jestli naši zástupci nakonec od Laudera nebyli podplaceni, aby mu přihráli tu výhru v arbitráži. On inkasoval deset miliard, za to jim něco dal do kapsičky a lidé jako Vy nebo já obojí zaplatili na daních.

Je normální, aby jedna ze stran soudního sporu sama proti sobě dodávala takové materiály, které nejsou ani nikým podepsané? Pouze vytištěno z počítače a nic jiného. A aby to dávala o vlastní iniciativě, aniž by soud o to žádal? Je normální, aby strana sporu říkala sama proti sobě, že Železný už při udělování licence prohlásil před komisí, že hodlá Laudera okrást? Za prvé to Železný určitě neřekl. I kdyby to měl v úmyslu, tak tohle nikdo veřejně neříká. A i kdyby to řekl, tak je normální, aby tohle před tou komisí práskala česká strana sama na sebe?

To jste ještě nepochopil, kolik je tady korupce? A že stejně tak, jako může být lotr Železný, mohou být lotři ti, kteří měli hájit zájmy ČR?

A proč Železný nebyl souzen? Inu proto, že před soudem by se hájil. Sdělovací prostředky mu mohou neposkytnout prostor, ale soud obžalovanému prostor poskytnout musí!

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
S přibývajícím věkem mne psaní začíná bavit stejně jako sport. Píšu rád a možná ne úplně blbě, protože má kniha "Povídky toaletní" se dobře prodávala. "Úsvit", první díl trilogie "Soumrak nosičů" o českém showbyz vyšel vloni a právě "křtíme" nový román "Julie v červnu, Romeo na konci listopadu. Jde o veselou tragedii popisující vztah starého chlapa s mladou holkou. Více na www.oliverburian.cz

Můj Kodex blogera:

1) S blogy neotravuju ty co mne a mé názory znají, píšu pro čtenáře idnes.

2) Píšu tak abych čtenáře pobavil a když někoho urážím tak jen ty co si to zaslouží:o)!

3) Neškemrám u kamarádů o karmy!

Seznam rubrik