Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Tady http://www.barnefjern.org/kraftig-okning-av-barn-under-tiltak-i-barnevernet/

je statistika a vysvětlení, proč obce volí raději odebírání dětí a umísťování v ústavech a u pěstounů, než pomoc rodinám:

V Norsku je to tak, že zatímco pomoc rodinám platí obce ze svého a nenejvýš dostávají nějakou kompenzaci od státu, pěstounskou péči a dětské domovy (i soukromé) plně financuje stát, a štědře.

Obcím se proto vyplatí místo pomoci rodinám děti prostě odebrat a předat do děcáků či do pěstounské péče.

1 0
možnosti
JB

Problém je také v tom , že děti jsou velmi mazané , rozmazluji se a vědí moc dobře , jak se zbavit nepohodlného rodiče. Toto jim dovoluje dnešní doba , kdy stačí říct dítěti někomu že dostal pusu nebo po zadku a mašinérie moudrých se velmi rychle rozběhne. Jo co jste  chtěli to máte , kde jsou naše zlaté dětské časy  kdy i za kvalitní výprask jsem rodičům poděkoval. [>-]

1 0
možnosti
JH

Purismus ve výchově dětív těch nejvyspělejších zemích ostře kontrastuje s případembritského pedofila Jimma Savila. Během několika desetiletízneužil stovky dětí v ústavech, v BBC. Co siasi říkali lidi, kteří o tom věděli? A co jejich SPOD?

0 0
možnosti
JJ

Ono už i Norsko čelí žalobám dětí odebraných jejich rodičům, které mezitím dospěly.

http://www.mhskanland.net/page64/page65/page5/page5.html

0 0
možnosti
JT

Nakonec budeme emigrovat za svobodou do Ruska.

0 0
možnosti
JJ

Obzvlášť pokud navazující (a outsourcované) činnosti bude vykonávat soukromý sektor, vzniká velmi nebezpečná situace: Pokud stát přestřelí, avšak navazující činnosti vykonává veřejný sektor, lze vše ještě vrátit. Pokud do toho vstoupí soukromý sektor se svými investicemi, pak hrozí

- lobbing

- korupce

- žaloby pro zmaření investic v případě korekcí předchozího přestřelení.

Pro dokreslení o čem mluvím - http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Ciavarella

0 0
možnosti
JJ

Tzv. skandál "děti za hotovost": Předseda soudu, který byl spolu se svým kolegou Michaelem Conahanem zapojen do spiknutí s majitelem soukromé věznice pro mladistvé: Odsuzoval nevinné děti v trestních věcech do vězení a dodával je do vězení, aby majiteli věznice zvýšil příjem.

V Norsku to funguje na podobném principu, ale děti nejsou trestány v trestních procesech, nýbrž odebírány rodičům "v zájmy jejich blahobytu" a dodávány bohatě dotovaným soukromým dětským domovům a pěstounům.

0 0
možnosti
JJ

Pro ilustraci, co vše je v Norsku možné: http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article2598144.ece

Žena byla odsouzena za to, že bránila svého novorozence

Žena se hájila u soudu tím, že jako matka dítěte jednala v sebeobraně, a že policisté byli útočníky. Ale možnost k sebeobraně proti zákroku veřejných činitelů je velmi omezená, a je to velmi důležité, aby policie měla respekt ve společnosti, zdůrazňuje Hammerfestský soud.

Soud nesouhlasí s termíny jako "útok" a "obrana" a věří, že policisté přistoupili k zákroku tak mírnými prostředky, jak to bylo možné. Mimo jiné pokáral policii, že vzala na sebe odpovědnost za nezávislé posouzení toho, zda dítě mělo být okamžitě zabaveno a že vůbec mluvila s matkou sama.

- Není protiprávní

- Policisté se spoléhat pouze na posouzení Barnevernetu, soud píše v rozsudku. Ale i v případě, že soud zjistí, že policejní akce je trestuhodná a je v rozporu se zákonem o policii, je třeba mít na mysli na druhé straně, že protiprávní jednání policie stále nemá takovou intenzitu, aby žena mohla mít za to, že jednala v sebeobraně.

- Situace by byla jiná, pokud by policisté vůbec neměli pravomoc zabavit ženě dítě, uzavírá okresní soud v Hammerfestu, který tak odsoudil ženu na 20 dnů  vězení podmíněně se zkušební dobou dvou let. Státní zástupce navrhoval podmíněný trest odnětí svobody na dobu 45 dní.

- Barnevernet v jejím domovském městě ve Západním Finnmarku určil už před narozením, že dítě by mohlo být deprivováno a přijel do porodnice v Hammerfestu dva dny po porodu v květnu minulého roku a informoval matku a otce dítěte, že by dítě mělo být umístěno do pěstounské péče.

- Zástupci Barnevernetu zůstali v porodnici do druhého dne a diskutovali jak s lékaři, rodinou dítěte a matkou dítěte, když mělo být dítě odebráno. Ale matka dítěte odmítla dát své dítě, takže byla přivolána policie....

0 0
možnosti
JJ

...

- Také už před příchodem policie vznikla chaotická atmosféra v pokoji, kde matka s dítětem ležely. U soudu žena vysvětlovala, že byla v situaci velmi zraňující city a že ani nedokázala jíst ani spát z obavy, že jí vezmou její dítě.

- Když vstoupili dva policisté do místnosti, leželo dítě matce právě u prsu a bylo nakojeno. Matka byla opakovaně žádána, aby své dítě vydala, ale to odmítla. Podle soudních spisů vykřikla a začala se hlasitě modlit "Otče náš".

- Policisté vytrhli matce dítě z náručí násilím a ve rvačce, která nastala, matka kopla a praštila jednoho z policistů. V důsledku toho byla situace velmi napjatá a nepříjemná, uzavírá zdůvodnění rozsudku.

- Je zapotřebí, aby matka napadla rozkaz k péči. Tato otázka bude projednávána soudem Vnitřního Finnmarku příští týden.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik