Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Takže opět za vše může Zeman. Píšete něco o duševním zdraví prezidenta, co Vaše?

0 1
možnosti
DP

D63a70d17a17k 76P20e68t41r

5. 2. 2015 5:23

Jednou k tomu stejně dojde, dnes či později, Jen malý příklad, ve Švédsku staví nové městečko, pod stávajícím jsou velké zásoby železné rudy. Rozhodně se budou místní  stěhovat do mnohem kvalitnějšího bydlení.

0 0
možnosti
Foto

Zemanovi jsou těžaři ukradení. 

On si tímto způsobem pohrává s vládou a tlačí jí tam, kam sama nechce.

A pak jí to vrátí. ;-)

1 0
možnosti
JK

jsem proti prolomení těžebních limitů u Jiřetína ale také proti psaní takto hloupě prolhaných blogů, jako je tento... nedoučovala jste kdysi sloh Jendu Zieglera? fuj Rv

4 0
možnosti
DP

D25a18d78a82k 46P22e16t11r

5. 2. 2015 5:24

Na Jendu mi nesahejte, znáte lepšího baviče?

0 0
možnosti
MJ

Hezký večer.

No tak paní...proč tady píšete cosi, co se nestalo, Myslím o tom, že řekl , že je jediný, který může rozhodovat o prolomení . Že se nestydíte, paní. Jste starší generace, přece už nepotřebujete lhát a vymýšlet si. Ještě k tomu jste blogerka, proboha !!!!!! Zde by jste měla psát pravdivě. Kam jste to došly ta Vaše generace? 

A v čem vidíte porušení zákona? Že si horníci půjdou, možná, popovídat s obyvateli Jiřetína?

5 1
možnosti
MJ

Ve svém perexu cosi píšete o devastaci lidských duší. Předně jste devastovala svoji duši........Zítra napište na stejné téma nový článek. Prosím. bez "devastace".

2 1
možnosti
JM

vše co člověk děla tak někde páchá ekologické škody, akorát když se to doveze z Činy tak to tak není vidět. Je to výroba a  vyvoz jako každý jiný

0 0
možnosti
Foto

A v čem konkrétně vidíte porušení zákona? Tím, k čemu pan prezident vyzval - nabídkou velkorysé ceny za domy - není možné porušit jakýkoliv zákon, který máme v ČR. I když jsou limity ještě neprolomeny nejsou, tak prolomeny budou, je jen otázkou kdy. Je to obrovská zásoba energie a cenných chemikálií. Bude to klidně příští rok, nebo za 100 let.

1 0
možnosti
OP

Jednat o něčem, co neexistuje, je podvod. Prolomení limitů je nezodpovědné a žádný prospěch z toho společnost nebude mít, kromě té těžařské a Mládka Vysídlením oblasti by došlo ke zrušení více než 4000 pracovních míst, na rozdíl od šesti stovek horníků. Krajina tam bude měsíční, uhlí nekvalitní (viz též příspěvek níže) a vysídlení lidé vykořenění - to se vám líbí?

1 3
možnosti
MR

Kvůli nekvalitnímu hnědému uhlí jež je plné síry, necháme zase ničit krajinu a to jen kvůli 1520 pracovníkům.

Navíc na Ostravsku je kvalitní černé uhlí a dochází k útlumu a zde byl aktivní opět Ministr Mládek ... .

Paskov - Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) navrhne vládě, aby přispěla na odstupné horníků a útlum těžby, pokud OKD prodlouží těžbu v prodělečnému Dole Paskov do konce roku 2016. Podmínkou je, že OKD bude na své náklady provozovat ztrátovou těžbu v dole a že podporu schválí Evropská komise. Následné náklady na útlum a odstupné by nesl stát, činily by 1,1 miliardy korun. Proti se už postavil ministr financí Andrej Babiš.

4 1
možnosti
Foto

Když ČEZ zavřel elektrárnu Tušimice1, tak propustil cca 500 lidí. O práci v okrese však přišlo přes 4000 lidí. Nezaměstnanost stoupla přes 20%. Já byl jeden z těch, kteří o práci přišli. Nehezké období, nikomu bych to nepřál. Díky prudce zvýšené nezaměstnanosti v okrese i prudce klesly mzdy, protože na každé místo stály fronty lidí, kteří byli vysoce kvalifikovaní a zoufalí. Já osobně jsem pracoval za cca 47% peněz, než jsem do té doby vydělával. Náklady mi však zůstaly stejné. Když zavřou šachtu, tak dominový efekt bude ještě horší. Nejen důl, ale i další elektrárnu a fůru firem, které doly a elektrárna zaměstnávají budou muset zavřít. Odhad odborů na cca 12000 nezaměstnaných v okresech Most a Chomutov je celkem střízlivý. Víte jaká úroveň nezaměstnanosti tu pak bude? Za kolik ti šťastnější budou pracovat? Každý z těch 12 000 lidí má rodinu, která to odskáče s ním. To už máme cca 30 000 postižených lidí. V těchto okresech je šílená nezaměstnanost i dnes, a co pak? Kolik lidí bydlí v Jiřetíně? Kolik z nich není ochotno dům prodat dolům? Sto? Zkuste si dát na váhy 100 lidí a 30 000 lidí. Také zkuste zapřemýšlet, kolik rodin se kvůli tomu rozpadne. Kolik dětí nebude moci studovat školu, kterou si vysnilo a přijdou o životní sny, protože rodiče bez práce je na škole neudrží?

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik