Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co má co čínský sen s projektem, který měl být realizován v době Rakouska-Uherska. Sadím se, že byste dnes velebila Habsburky, kdyby byl tehdy realizován.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby se ho těm Habsburkům podařilo realizovat, tak by vazby na Rakousko a další státy střední Evropy byly daleko těsnější, za první světové vojáci by se i dělostřelectvem a koni a prvními tančíky daleko snadněji přemísťovali sem a tam, takže by centrální mocnosti vyhráli válku, bolševici a TGM by si ani neškrtli a my a celá východní a jihozápadní Evropa bychom úpěla nadále pod Rakousko-Uherskem, Češi by se stali folklorním národem a kdoví jestli.

0 0
možnosti

Kanál Dunaj-Odra-Labe? To by byla tak strašně komplikovaná, problematická, náročná a drahá stavba, navíc s velmi nejistými výsledky, že si to málokdo dovede představit. Žil jsem 35 let v Přerově, který by byl pro DOL jakýmsi ústředním bodem, z kterého by se rozbíhaly jednotlivé vodní cesty a dost jsem se o to zajímal. Myslím, že dodnes existuje v Přerově kancelář DOL a také stavební uzávěra (aspoň částečná) kvůli kanálu DOL.

Zásadními problémy DOL jsou prohloubení koryt řek až na pět metrů (dnes se vedou spory ohledně plavební hloubky splavného úseku Labe mezi Ústí n. L. a německou hranicí na hloubku 1,6 m, přestože tuto hloubku lze udržet po celý rok) a regulace řečišť, výstavba umělých plavebních kanálů zejména mezi Přerovem a Labem a mezi Přerovem a Odrou. Dále by se musela vybudovat kaskáda přehrad s několika desítkami zdymadel, aby se překonalo více než 550 výškových metrů přes rozvodí poblíž Přerova, rovněž přestavět kolem 150 silničních a železničních mostů, aby umožnily proplouvání plavidel. Vodní cesta DOL by musela mít také zcela oddělenou vodohospodářskou soustavu, když zdroj vody pro ni je nejasný. I kdyby se takovou vodohospodářskou soustavu podařilo vytvořit, problémy by působil rozdílný chemismus vod, šíření invazních druhů a časté nízké stavy vod na tocích.

Stavba DOL by byla mnohem složitější, než byla stavba kanálu Dunaj-Mohan-Rýn a osobně ji považuji za nesmysl. Myšlenka DOL vznikla prvně už za Karla IV. a reálně se o ní uvažuje od konce 17. století. Proč asi nebyla dodnes realizována?

A už vůbec je nesmysl, aby v za současného stavu, kdy neexistuje životaschopný projekt DOL, jednal český prezident o jakémsi čínském příspěvku. Kromě toho miliarda Eur jsou jen malou částkou proti tomu, co by stavba DOL spotřebovala.

3 0
možnosti

Díky za zajímavý příspěvek.

Pro Číňany se asi jeví tento kanálek jako prkotina ve srovnání s jejich obrovskými přehradami a dalšími vodními díly a stovky miliard, které do těchto staveb investovali jsou nesrovnatelné s tou jednou, kterou Zemana šimrají pod nosem :-)

1 0
možnosti

Clovek by mel vice premyslet jeste nez vytahne s kapsy klice a zacne s nimi cinkat. Pak je pozde bycha honiti.

0 2
možnosti
Foto

Souhlasím s posledním odstavcem, mocnosti si chtějí podmanit svět, každý jinými praktikami, ale ani jednu z nich nezajímá budoucnost těch, které si podrobí. Po nás potopa, tak to vidíme ve všech státech, kde již tento proces probíhal.

3 0
možnosti

Přijde mi neuvěřitelné, že se někdo, tím spíše politici, kteří by měli hájit zájmy společnosti a ne stavebních lobby, a tím nejspíše prezident, chce zabývat projektem, který se příčí zdravému rozumu a především přírodě. Kolik zničených území, lesů, vesnic, obcí a městeček by tato zvrácenost měla na svědomí? Zeman si chce postavit pomník a následky jsou mu ukradené. Ubohost první třídy.Rv

2 1
možnosti
Foto

Tak schválně, kolik?

1 0
možnosti

Jenom jednu miliardu euro? Podle studií by tenhle ekonomický a ekologický nesmysl přišel nejméně na 5 miliard euro, zbytek bude platit kdo?

1 0
možnosti

Paní autorko, protiřečíte si.

Sama ve svém článku píšete, že čínské prachy a čínské investice pronikají do nejrůznějších částí světa, ale tvrdíte, že tuto republiku zaprodává Číňanům Zeman.

Jestliže je to však celosvětový trend a jestliže Zeman je prezidentem pouze v jedné malé zemičce uprostřed Evropy, tak to asi není způsobeno právě Zemanem. Jak by mohl způsobit nějaký celoplanetární jev, jestliže jeho pravomoci končí na hranicích Čech, Moravy a Slezska?

9 1
možnosti

A kde v tom vidíte nějaké protiřečení ? Autorka snad tvrdí, že za pronikáním čínských investic do celého světa stojí Zeman ? A není snad pravda, že leze Číňanům do zadku a láká je, co to dá, do České republiky ? :-P

1 0
možnosti

Pro pana Faltýna, který mi napsal do mailu:

Kontakt: Martin Faltýn (ID: 647102, email:martin.faltyn@seznam.cz)

Zeman podle Vás Číňanům, A komu byste nejraděj zaprodala Česko Vy? Napište nám o tom nějaký blog taky! Nebo jste jen zbabělá?

IP:193.111.129.147

Reklama & Javascript:ANO

idCtenare: 647102

Zbabělý jste vy, pane Faltýne, pokud se svůj příspěvek bojíte napsat do veřejné diskuse

1 2
možnosti
Foto

Společnosti, které těží jen ze svého vlastního úsilí a nikoli z poznatků jiných kultur, o nichž sní autorka, existovaly jen na izolovaných ostrovech, dokud nebyly objeveny. Když byly objeveny, připomínaly nápadně stav prvobytně pospolných společností či společností loveckého typu.

Naopak společnosti, jež těžily z poznatků ostatních civilizací, obvykle to byly země s námořní základnou, země ve výhodné poloze, se rozvíjely velice rychle. V dnešním globalizovaném světě už není možné žit bez cizího. Na sobě nosíme čínské boty, ťukáme do mobilu, jenž byl vymyšlen ale i sestrojen v Asii.

5 1
možnosti

Madam, odkud jste čerpala tento váš dojem? Rovný obchod je samozřejmou součástí života. Nepochopila jste však, že Zemanův kanál není rovný obchod, ale šikovná čínská politika, jak proniknout a podmaňovat svět.

0 3
možnosti

Zase kdyz tu budou mit Cinani sve zajmy, tak si je ochrani i treba pred muslimaky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik