Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Zajímalo by mne, když píšete takové dopisy plné rad, zda jste vůbec aspoň letmo Korán přečetla.

0 0
možnosti
LR

Vida - takže nečetla.

Ale rozumovat o tomto problému umíte - podobně jak Vaše nelogické spiklenecké teorie u otázky bydlení vlastnické x nájemní.

Čím dál víc si myslím, že by váha volebních hlasů měla být v závislosti na IQ a vzdělání.

0 0
možnosti
Foto

bude to stejné, jako u nás před třiceti lety - děti se naučí říkat něco jiného doma a něco jiného ve škole.

0 0
možnosti
OP

Ano, jistě se to v jedné generaci nevyřeší, však také učení Mohameda svazuje generace po 14 století. "Ohýbaj ma mamko, zakiaĺ som ja Janko, až ja budem Jano, neohneš ma, mamo". Je to běh na dlouhou trať.

0 0
možnosti
ZS

Jde o to, zda je islám slučitelný s naší západní civilizací nebo ne. Nechť nějaká muslimská autorita sepíše, jak vykládat Korán tak, aby akceptoval naše hodnoty jako svobodu, rovnoprávnost, toleranci, odpuštění, sekularismus. Takový výklad pak šířit ze všech sil a mladým muslimátkům ukazovat, že by v naší společnosti se žije takto, a že tyto hodnoty nejsou dílem Satanovým, ale jsou v souladu s jejich vírou.

Pokud něco takového není nikdo schopen sepsat, je islám neslučitelný s naší kulturou, a nemá tu co dělat.

0 1
možnosti
OP

Zřejmě jsou nějaké pokrokové struktury uvnitř islámu, ale prozatím nemají širokou podporu. Navíc se brání tomu, aby nebyly vtaženy do hrátek mocností. Je to velmi složité

0 0
možnosti
AH

karma, mimochodem tady je článek o zákazu vepřového v německé jídelně, to opravdu normální člověk nepochopí

http://pravyprostor.cz/veprova-nehoda-v-nemecke-skolni-jidelne-aneb-vitejte-v-muslimske-evrope/

0 0
možnosti
PP

vážená paní, neexistuje nic jako "umírněná verze islámu", je to buď a nebo a musíte si vybrat. Islám není pouze náboženství, je to životní styl v náboženství. Toto je jedno z témat, se kterým se nedá nic dělat - buďto se jim zde vytvoří podmínky k expanzi víry a životního stylu, nebo nevytvoří. Ale nejde to dělat napůl. Vždy, když % muslimské populace dosáhne určité hodnoty, dochází k omezení původního životního stylu většinové populace (příklad: zákaz vepřového ve školních jídelnách/SRN) Klidně ať me za to tady různí pravdoláskaři sežerou, to není xenofobie, to vidíme z praxe. Bohužel, poloviční řešení tady nefungují (resp "fungují" jenom krátkodobě a pouze do dosažení uvedeného % podílu v populaci)

4 1
možnosti
OP

Souhlasím s vámi. Děti žádný styl nemají a proto je třeba s nimi pracovat, ať kvůli nám nebo i kvůli nim.Se sluníčkáři nemám nic společného, se slušňáky ano

0 0
možnosti
FK

To se snad ani nedá komentovat 8-o

1 0
možnosti