Diskuse

"Vědci"

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

..víte...já si myslím...že když budete jít JEN...samé ZDRAVÉ věci....tak umřete hladem....:-/

0 0
možnosti
Foto

Horší než cukr, coca cola a hamburger už jsou jenom staré babuše, které vytvářejí demagogické polopravdy a polofámy. Naprosto nepodloženě, nedoloženě, hlavně, že "je to pravda" neb já to někde slyšela.

Marie Rosůlková měla tenhle typ dokonale nastudovaný a její sousedka v Čtyři vraždy stačí drahoušku je přímo prototypem podobných "bábinek".

0 0
možnosti
MR

M47i54l97a80n 89R38a45d97e16k

12. 8. 2015 16:48

cukr sam o sobe nevede k obezite, natoz k curovce. To je jen otazka mnozstvi, ale ani to ne, zalezi na vasem organismu. A tyto "zarucene vedecke" studie jsou na objednavku jak podniku jako Coca Cola nebo vlad, ktere vi buh proc to delaji a strasi cukrem, soli, tuky, a pak se vokaze ze vlastne dieta bez cukru a soli vede k infarktum, a cukrovky neni mene. Kaslete na to a pijte sodovky s mirou, a je to.

0 0
možnosti
Foto

Ono je asi potřeba ke všem možným i nemožným "zaručeným vědeckým objevům" ohledně životosprávy, hubnutí a tloustnutí přistupovat trochu z nadhledem. Jednak jsou seriózní informace často různě ohýbány a komoleny a jednak jsou to záležitosti dost individuální.

Tloustnutí populace způsobuje prostá nerovnováha mezi energetickými příjmy a výdaji.

Slazené limonády (zmíněná Coca Cola) nejsou vskutku tím největším zlem. Energeticky je zásadním způsobem předstihují ovocné šťávy a nektary, energetické nápoje a veškerý alkohol. Stejný obsah cukru má trochu více oslazený čaj. 

Stejně tak je tradiční česká kuchyně( guláše, výpečky, bůček, svíčková, koláče, bábovky) kaloričtější, než proklínané hamburgery. 

Podstata je v míře konzumace  a  životním stylu. Intenzivně sportující nebo výrazně manuálně pracující člověk si může dopřát více než "v práci sedící, doma ležící."

Zpráva, kterou uvádíte je stejného druhu jako ty, které hlásají, že jedno až dvě piva (nebo dvě až čtyři deci vína, panáček ráno a večer) denně jsou v podstatě prospěšné. Pro někoho ano, pro jiného ne, záleží na tom,  jak se kdo pohybuje a co konzumuje mimo to.

1 0
možnosti
JR

J27a59r52a 29R83a25n82k

12. 8. 2015 17:50

# 2 muze byt i dedicna disposice, ale jak napsal pan Turner, predejdete ji dostatkem pohybu a stopnutim veskerych kupovanych dzusu, pokud dzus, tak cerstvy, ceska kuchyne s "prilohami" z konzervy, nebo zavarozcky - misto primo ze zahonu, vetsina jidla z bile, vsech zivin zbavene mouky, to muzete pojidat karton a jste na tom stejne.....

0 0
možnosti
Foto

J33i50ř19í 57R86o85h90a84n

12. 8. 2015 11:07

Ten výzkum může být i pravdivý, záleží na tom co vlastně zkoumali. Pokud vrcholový sportovec vypije jednu plechovku, a pak zaběhne maraton, rozhodně nepřibere. Zato pokud nějaký domácí povaleč vypije dva litry Coca Coly, a pak se svalí na gauč u televize, zaručeně ztloustne. Čili pokud v tom svém "výzkumu" měli jenom samé sportovně aktivní dobrovolníky, které si jen tu a tam dají malou skleničku Coca Coly, zákonitě jim muselo vyjít že se po ní nepřibírá.

2 0
možnosti
Foto

Coca Colu piju a obezitou rozhodně netrpím.

1 0
možnosti
Foto

J43i29ř20í 22R82o94h66a59n

12. 8. 2015 11:09

Podle vaší fotografie hádám že všechny ty cukry spálíte při sportu.

0 0
možnosti
MK

No věda má sloužit rozvoji lidské společnosti, což si někdo představuje tak, že věda má sloužit kšeftu, tedy zejména tomu monopolně-nadnárodnímu.  Samozřejmě, že cukr a další ksindly v "kole" resp. jiných limonádách neškodí, pouze však pokud je konzumace přiměřená - a kolik dcl je to denně???;-D Pokud někdo řekne, že "kola" po obědě je to pravé, tak možná po hot-dogu, ale ne po klasice (vepřo, svíčková, roštěnky apod.), tady to pravé je kvalitní pivo nebo víno (dle doporučení + voda), také čaj je mnohokrát lepší než ta "kola". Rovněž farmaceutické firmy útočí na naše zdraví. Zkušený lékař vám řekne jaké mají být hodnoty cholesterolu, tuků, cukrů atd. podle věku, ovšem farmaceutická firma tlačí na to, že pokud nejste v tabulkové normě (a ta není podle věku), tak okamžitě prášky, které jednu věc sníží, ale něco jiného nabourají, tak zase nové a ty nakopnou zase něco jiného a hlavně, že se kšeft podporovaný vědou hýbe.

,

1 0
možnosti
NM

...připomíná mi to tu scénku s Werichem o slepičím moru nebo ty naše slavné průzkumy na předem určeném počtu respondentů ;-O;-O;-€

1 0
možnosti
Foto

Urcite sama dobre vite, ze zalezi  na interpretaci a souvislostech ... cukr opravdu v zasade neskodi, ale ...... nelze si jen tak odplivnout a neuvest vice informaci .. to je pak uplne k nicemu :-/

3 0
možnosti
DP

D60a66d47a34k 83P90e12t96r

12. 8. 2015 10:05

Ano, cukr neškodí, nikotin prospívá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik