Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Může mi někdo vysvětlit pojem "průměrný věk dožití" ? Není to ovlivněno porodností?

0 0
možnosti
Foto

J92a65n77a 81M76a75j57o89v95á

5. 10. 2014 20:27

Není. Je to "model" pravděpodobného průměru dožití pro lidi narozené v určitém roce. Je to hypotetický údaj.

Metodika je tady: http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/nadeje_doziti_a_prumerny_vek

0 0
možnosti
MK

Moje maminka v důchodu si to užívá. Když ještě žil táta, tak spolu jezdili s karavanem a na dovolené. Po jeho smrti vzala život jak je. V květnu vzala vnoučata a odletěla do Egypta a před týdnem se vrátila pro změnu zase z Itálie s tím, že letos na Silvestra se chystá s "babama" do Maroka. 

Pokud by těžce onemocněla tak je samozřejmé, že by byla u mě anebo u některé z mých   sester.

2 0
možnosti

Takže pokud dostanete v 70- 75 zápal plic, rakovinu či jiné vážné onemocnění - chcete radši umřít, než abyste se léčila a mohla být dalších 10-15 let se svou rodinou? To hodně vypovídá o vás, o vaší rodině - ale nevnucujte to ostatním, jak těm seniorům, kteří chtějí žít, tak jejich dětem a vnoučatům, kteří chtějí "čerpat jejich moudrost" a hlavně užívat si jejich lásky.

A je smutné, když užíváte běžně slovo "přestárlý" - opravdu necícíte, že je urážlivé? V kolika je podle vás člověk "přestárlý"? V 70? V 80?  90?

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že stoletý člověk bude i v budoucnosti výjimkou. Strava plná konzervantů, léky, které spíše zabíjejí než léčí, to vše zajistí, že se čím dál více lidí dožije spíše rakoviny než důchodu. V jakých podmínkách chci umřít já, o tom zatím raději nepřemýšlím, to si vzhledem ke svému mládí netroufám - ale za komunistů už bych si užívala důchodu!

1 3
možnosti
MK

;-D  Jste směšná. Zdravotní péče je dnes kvalitnější než byla za komunistů a stejně tak potraviny. Nesmíte tolik číst blesk a kupovat si špekáčky za 40 kč/kg.

Jo a víte, že bych Vám přál být v důchodu za komančů? Ovšem s důchodem mojí babička, který byl čtyři sta a pár korun, protože jako manželce kulaka jí více nedali a tak do své smrti pracovala, aby měla za co žít. Nakonec žila u nás, když onemocněla rakovinou děložního čípku a  když jí odvezli do Havlíčkobrodské nemocnice tak po čtyřech dnech zemřela, protože ta zdravotní péče spočívala v tom, že do ní rvali silné dávky morfia, aby její život skončil co nejdříve. Mohu Vám říci, že byla přikurtovaná, kdyby se náhodou z toho omámení probrala a soudruh doktor ještě měl tu drzost říci mojí mamince, že museli dát vyšší dávky morfia než obvykle, protože babička měla silné srdce.Rv

3 0
možnosti

dochod do důchodu8-o........možnostmi většiny člověků8-o

Už to začíná, jen žádné léky, nechat být;-)

0 0
možnosti
VH

Říkám to svým blízkým obdobně. Zatím to nechtějí chápat (ač ten okamžik může nastat každou chvíli).

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik