Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

Kultivovaně a odvážně Jste napsala svůj názor, o čem jiném je demokracie? Na osobní urážky se neohlížejte, je to jen davová psychóza. Můj osobní názor je, že Evropa potřebuje vyvážené řešení, extrémy už jsme si s Ádama a Vladimírama Iljičema vyzkoušeli a moc radosti nám to nepřineslo. Na jedné straně lidé právem požadují konkrétní opatření proti extrémismu, zašlo to moc daleko, na druhou stranu by bylo fajn se zamyslet, kdo vlastně jsme a kam směřujeme. Chcete svobodu? Prima, ale Jste připravení nést důsledky svého jednání? Jedno bez druhého je nejen naivní, ale je to i proti selskému rozumu a zákonům přírody, akce a reakce, agrese přinese zase jen agresi, tohle nikam nevede a nikdy nevedlo. Zajímalo by mě, jestli by ti vtipálci a bojovně naladění pánové měli odvahu, postavit se naživo před muslima a začít zesměšňovat jeho kulturu. Ono se to virtuálně maluje a publikuje. A co respekt, úcta, říct narovinu, co si myslím, ale nenechat se strhnout hloupostí a agresivitou druhých? V životě národů platí to samé, co v životě člověka, přitáhneme si často to, co nás nutí se zastavit, zamyslet a něco změnit. Tohle je zkouška pro celou Evropu, buďto spadneme do stejných kolejí historie a zase dostaneme facku, nebo najdeme lepší cestu.

1 0
možnosti
VPS

Pani Oľga, tu máte satisfakciu ako hrom!!!

Zakladatel francouzského magazínu Charlie Hebdo Henri Roussel se pustil do zesnulého šéfeditora Stéphana Charbonniera. Prý mu v minulosti opakovaně říkal, že překračuje hranici a své redaktory jednou přivede do hrobu. Roussel prohlásil, že Charbonnier byl blázen, který podstupoval zbytečné riziko.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zakladatel-charlie-hebdo-varoval-pred-riskovanim-redakce-pew-/zahranicni.aspx?c=A150116_114026_zahranicni_ert

0 0
možnosti
Foto

Jo, provokovat, to nám jde. Ještě kdybychom se tak dokázali srovnat i s těmi důsledky. Vám karma.

1 0
možnosti
MK

Mne karikatury Satanova syna zvaného Mohamed neuraží :)

1 1
možnosti

Zase jedna, co to nepochopila. Ano, ty karikatury jsou pro drtivou většinu lidí nestravitelné. Teď to bude pár týdnů hype, ale pak zase upadnou v zasloužené zapomnění (ostatně časopis byl stejně jednou nohou v krachu). Je to hlavně o symbolu toho, že svoboda je nedělitelná. A všechno co není jednoznačně definované bude mít vždycky různý výklad.

1 1
možnosti
BH

dalsi co si sama nabrousi nuz a oblece orange pyzamo Rv

1 1
možnosti
IK

Obávám se, paní Pavlíková, že jednak žijete poněkud s klapkami na očích a za druhé jste ani trochu nepochopila mentalitu lidí, kteří nikdy nepřijali a nepřijmou hodnoty západní civilaizace. Nejsou to zdaleka jenom muslimové, obecně  tyto skupiny  samy sebe obvykle označují jako "menšiny", obvykle "utlačované". Vyznačují se tím, že bezostyšně využívají a zneužívají všech možností a výhod jež jim společnost poskytuje a přitom odmítají přijmout jakoukoli zodpovědnost, respektovat zákony společnosti ve které žijí a bez ohledu na to, kolikátá jsou generace žijící v té které zemi, se stále cítí být příslušníky hlavně svého etnika nebo své náboženské skupiny. Jsou extrémně přecitlivělí, neustále hledájí záminky jak se urazit a mstít na (zatím) většinové společnosti, neustále si vynucují nějaké výhody, vyjímky a speciální servis, na kritiku nebo návrh, jak by mohli svůj úděl zlepšit vlastním úsilím reagují hysterickými výkřiky o nechopení a diskriminaci. Atd. atd.

Pokud jde o urážení toho, co je komu svaté, pokud nezakážete veškeré vtipy, karikatury, satiru a legraci vůbec, neustále se bude moci někdo cítit uražen a ponížen. Já jako ateista nesdílím pocit, že náboženské téma je nedotknutelné, židovské vtipy si vyloženě vychutnávám (a to jsou obvykle krajně politicky nekorektní). Za to se mě hluboce dotýkají vtipy na téma ženské hysterie, hlouposti, technické neschopnosti a vůbec všeobecné nemožnosti s ženou normálně vyjít. Považuji takové vtipy za hloupé, vůči ženám nespravedlivé, urážejíc, ponižující a všeobecně ubohé. Ve snu by mě ovšem nenapadlo proti nim demonstrovat, někoho napadat nebo zabíjet, případně si vynucovat jejich zákaz.

4 1
možnosti
JK

Západ těžko může "makat" na tom, aby se muslimové odpoutali od svých dogmat a kriticky se s nimi vyrovnali.  To musí oni sami.  Jakmile jim do toho bude někdo žvanit, problém se jen zhorší.

2 0
možnosti
VPS

Pani Olga,

už je to tu - nie iba Merkelová, Hollande - i pápež je na Vašej strane. Verím, že i priaznivci jednoduchých,  slaboduchých riešení začnú aspoň uvažovať, či sa nemýlia.

Pápež o kresbách Charlie Hebdo: Sloboda slova neoprávňuje urážať vieru druhých

ČTK | 15.01.2015 16:07

Pápež František vníma slobodu slova ako jedno zo základných ľudských práv, táto sloboda však podľa neho neoprávňuje človeka urážať či zosmiešňovať vieru druhých. Pápež to povedal v lietadle počas cesty na návštevu Filipín v odpovedi na otázky novinárov, ktoré sa týkali nedávnych teroristických útokov v Paríži.

5 6
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik