Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Tady že je civilizované prostředí? A v čem prosím? Že si mejeme ruce po použití WC? ;-D

0 0
možnosti
TR

Jako vždy v podobně laděných tendenčních článcích se zde line poselství, že pouze "MY" jsme ti špatní. My jsme jim vzali práci, my jsme je vystěhovali, my jsme jim neumožnili se začlenit, my jsme s nimi nekomunikovali... Oni za nic nemůžou, po staletí zažívají všude pouze příkoří a ústrky, protože celý svět je plný hnusných bílých rasistů.

Milá autorko, jste dost stará na to, abyste dokázala otevřít oči a začala vidět věci více realisticky.

2 0
možnosti
MR

My bysme ty kontakty i navazovali a ze je navazujeme nekolik stoleti,ale kdyz se chovaji necivilizovane,tak co?

1 0
možnosti
PS

autorka si představuje, že  si musíme od nich nechat líbit všechno, například tohle: http://decinsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/drsne-video-romove-zmlatili-ridice-odmitl-jim-slevu-20150502.html

1 0
možnosti
Foto

s Cikány není problém navázat kontakt a žít s nimi v pořádku a pohodě.

Ale problém je, že ve většině jsou tu Romové a s nimi pořízení po dobrém, není možné.

1 0
možnosti
LN

...nic ve zlém...ale tohle....cituji: "Cikánské děti, které se dostaly do dobré adoptivní péče v bílých rodinách, se převážně dobře asimilovaly do společnosti"....je prvotřídní blábol....svědčící o tom že žijete zcela mimo realitu.....:-/

8 0
možnosti
ČP

Souzním s vámi. Upřímně jsem se toho jásotu v dané diskuzi zhrozil a to jsem prošel pět stran. Dál už jsem neměl sílu. Na jejich místo přijdou plaváčci, jen to jen otázka času. A to si budeme říkat, zlatí cikáni. Dnes jsme je ještě mohli získávat na naši stranu.

I v této zdejší diskuzi to zase začíná.

1 0
možnosti
Foto

I32v45o 60C44i58l88i11c83h

4. 5. 2015 20:13

Cikánské děti, které se dostaly do dobré adoptivní péče v bílých rodinách, se převážně dobře asimilovaly do společnosti? To myslíte opravdu vážně? 8-o Přečtěte si autobiografický román Rok kohouta a takových příkladů mám ve svém blízkém okolí i já sám několik.

Další věc je, že cikánské děti nikdo svévolně do "zvláštních" škol neumísťuje. Bez souhlasu rodičů to ostatně ani nelze. Dokonce naopak jejich rodiče o to velice často žádají sami. A navíc umístit dítě, které nemá nejzákladnější hygienické návyky a nerozezná ani základní barvy lze jen těžko umístit do běžné třídy. V těch "zvláštních" se takovým dětem totiž věnují individuálně a snaží se jim dát maximum.

Ale až na tohle a s tím související, s článkem víceméně vcelku souhlasím.

4 0
možnosti
OP

Pane Cilichu, ne každé adoptované dítě se trefí do rodiny, ve které se cítí doma a jeho rodiče ho vnímají, jako své dítě (příběh jsem četla a hlavně jsem se zamýšlela nad matkou, která nebyla na úkol, který podstoupila, vnitřně připravena, chtěla toho moc). Stává se, že i bílé adoptivní děti jsou nezvládnutelné a výchova se nezdaří, setkala jsem se s takovými případy, dokonce se mnohdy nezdaří ani výchova vlastních dětí. 

To, že nevzdělaní rodiče  upřednostňují, aby jejich děti žily jako oni, tj. ve špíně a ubohosti neznamená, že kdyby tito rodiče poznali "lepší" život, by ho svým dětem také nechtěli dopřát. Pokud nemá dítě kvalitní průpravu v mládí, v dospělosti toho již moc nedožene. Proto by naše bílá společnost neměla házet všechny aktivity zaměřené na zlepšení života Cikánů do jednoho pytle, chce to pochopení z obou stran, že všichni jsme lidé :-)

1 4
možnosti
Foto

Je špatné řešení že Rómové opouští Prahu, kde je nejvíce pracovních příležitostí. Na vesnicích, kam je teď většinou stěhují, není žádná práce a tudíž budou pokračovat v přijímání sociálních dávek a žíti dále pohodový život, což bude trnem v oku ostatním.

Bude spousta dalších nespokojených spoluobčanů a situace se bude stále více vyostřovat.

Je to všechno špatně a řešení, dokud budou ti co rozhodují stále alibisti, se těžko najde.

3 1
možnosti
Foto

Máte tam chybu - on nikdo nikam Romy nestěhuje, ale ONI se stěhují...

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik