Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P10e84t42r 10B31a53j39n87a57r

24. 11. 2014 9:52

Ano. Souhlasím s Vámi, že plno projevů Havla obsahovalo hluboké myšlenky. Ovšem slova nestačí. Za myšlenkami musí být reálné činy a život.

Bohužel V.H. dal svůj morální kredit všanc svojí podporou politiky USA. To žádný jiný morální filozof neudělal. Podívejte se na nějaké dokumenty o americké zahraniční politice. Třeba Americké století vysílané ČT a pochopíte o čem mluvím.

1 0
možnosti
Foto

Stále je lepší podporovat politiku USA, než politiku SSSR (tehdy) a současný Kreml dnes.

0 0
možnosti
RM

"Havlovým nejkrásnějším odkazem jsou jeho projevy. Kdykoliv na ně člověk narazí, je upoután a potěšen. Pečujme o ně a nedejme si je vzít."

Nikdo Vám je nebere. Na stránkách http://www.vaclavhavel.cz (díky autorům) je vynikající členění jeho projevů, článků a veřejných příspěvků.

Doporučuji Vám v projevech polistovat, přečíst a bude-li to možné, pokusit se pochopit.

Jinak Váš blog je - odpusťte má slova a můj - mlácením prázdné slámy.

2 1
možnosti
OP

A váš příspěvek je co?

2 1
možnosti
Foto

"Projevy ... byly a dodnes jsou OBROVSKÉ"

Obrovské co?

Ten češtin, ten plakat. ;-(

5 1
možnosti
RM

Víte, Martino, já myslím, a to bez náznaku výsměchu, že rodným jazykem blogerky není čeština (nepoužil jsem tvar "blogerčiným rodným jazykem" :-) ). Když si dosadíte za obrovský třeba baľšój, tak to dá smysl. Pak bude jasnější i konstrukce vět. V tomto případě si blogerčina čeština zaslouží uznání. Ale na smyslu blogu to nic nemění.

0 0
možnosti
OP

Co Čech to kritik,jako třeba pan Beneš Všichni by to dovedli lépe, ale málokdo zde napíše něco inteligentního a konstruktivního. Ani za 25 let mnoho lidí nepochopilo co je špatné a co dobré. Proto nemohou pochopit ani to, co jim chcete tímto článkem říci.

3 0
možnosti
Foto

Jste si tím tak skálopevně jist?8-o:-/

1 0
možnosti
Foto

Vy jste snad projev Václava Havla nikdy neslyšela, jinak není možné tohle napsat. Samé hm ehm chmmm a tak dále. Kdybny jej nepodporovala propaganda jako jeden muž, nikdo by jej nevolil.

4 4
možnosti
MD

Hmm. Nekteri blogeri jsou docela dobra 'schiza'. Jeden den broji proti duchu EU, aby druhy 'piedestalovali' VH.

0 2
možnosti
OP

Omyl pane Dvořáčku. Proti EU jsem v nedávném blogu nebrojila, ale naznačila jsem, že občané EU mají právo vědět, co EU zamýšlí a mají právo do toho mluvit

1 0
možnosti
Foto

,,Do té doby žil svým nejspíš hodně..."

,,Komentáře k průběhu vyjednávání mezi stávající vládou a OF vypustím,..."

,,Odbočím s otázkou: představte si, vážený čtenáři, že jste se dostal/a do Havlovy situace...."

Jen pár příkladů. Atd.

1 1
možnosti
OP

Máte smůlu, pane Jiroudku, i nadále budu psát tak, jak mě moje mysl povede

2 0
možnosti
SB

Mám na Václava Havla mnohem kritičtější názor než paní autorka. Nesmírně jsem si ho vážil před listopadem 1989 díky tomu, co o něm povídaly Hlas Ameriky a Svobodná Evropa, toto mé nadšení se samozřejmě přeneslo i do doby těsně po roce 1989, ale pak začalo postupně opadávat, když jsem viděl tu myšlenkovou prázdnotu a to pokrytectví. Nyní zastávám názor, že toho udělal mnohem více špatného než dobrého.

10 2
možnosti
OP

Snaha tohoto článku nebyla Havla ověnčit aureolou, nýbrž připomenout, že byl obklopen lidmi, kteří to neuměli, ani on sám to neuměl. Zároveň musel spolupracovat s mnoha lidmi, kteří s jeho vizemi nesouhlasili.

1 0
možnosti
Foto

Možná by bylo i slecčím možno, alespoń do nějaké míry, i souhlasit. Bohužel, vždy u Vás vyčnívá přílišná snaha manipulovat čtenáře, přeskakovat, či vyhýbat se ,,nevhodným" pasážím a vše odvádět ,,Vaším" směrem.Stačí se u článku trochu soustředit, možná jak pro koho, mne to však jako vždy  ,,cvrnke do nosu".8-o:-/

1 1
možnosti
OP

Čtete, a to se cení

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik