Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlastní realitky ne, ale vlastní stát by to všecho vyřešil jednou provždy.

0 0
možnosti
KK
MK

Myšlenka, že cikáni budou dobrovolně přistupovat na námi určená (a správná)  pravidla asimilace  je sice krásná, ale nereálná. Jediná cesta je "cukr a bič". Vezměte třeba v úvahu scestnost a falešná hrdinskost při cenění si někoho, komu se podařilo toho blbého gádžu hodně okrást.

Jiná věc; je důvodem nepřezkoumání otcovství formou DNA u otců stařečků vysoká cena zkoušky? Myslím, že ve finále, při vyplácení sirotčích důchodů to stojí stát mnohem více.

S cikánskou otázkou souvisí i vězeňství. Najít formu ziskové práce a stanovit ji povinnou na uhrazení provozu věznice. Zpřísnit tresty recidivistům, kde je cikánská účast dost vysoká. Cikán, který bude vědět, že vězení nebude hotel a že bude muset pracovat, si dá větší pozor, než aby tam byl po druhé a na déle.

Je to komplexní otázka, dalo by se pokračovat na dlouhý referát.

3 0
možnosti
OP

Jenže já v tomto článku uvažuji o přechodném stavu, kdy pravidla pro bydlení určuje Romovi Rom, který již soužití s gadži pochopil a umí s potenciálně schopnými Romy pracovat a dodržování pravidel uhlídat

1 0
možnosti
Foto

K84a35r43e87l 77M35á98d57l23e

31. 3. 2015 14:42

Dlouho to vypadala na velkou karmu, ale poslední odstavec to pokazil. Představa, že "asimilovaní" Romové, tedy ti, kteří chodí do práce a mají bílé sousedy, se kterými nemají žádné problémy, se nastěhují do paneláku plného "neasimilovaných", aby tam působili jako zářný příklad správného chování a bydlení, je naprosto mimoňská.

7 0
možnosti
OP

Je to myšleno jinak. Asimilovaný Rom bude provozovat realitku zaměřenou na zprostředkování nájemního bydlení pro slušné Romy, včetně správcování takových bytů

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že podobné návrhy, kdyby vyšly, by z jejich pohledu byly pro Romy tím nejhorším, co by je mohlo potkat. Tak, jako je to v tom vtipu - jak přijde Ježíš do hospody, kde sedí slepý a chromý "bílí" Češi, a romský invalidní důchodce u jednoho stolu. Požádá je o pár drobných na polévku, a když se všichni tři složí na jednu gulášovku, rozhodne se jim odvděčit. Položí ruku na slepce, a ten najednou vidí. Položí ruku na chromého, a ten vstane a začne tančit. Pak vztáhne ruku k invalidnímu Romovi,  a ten na něj zařve - "opovaž se na mě šáhnout..."

8 0
možnosti
JC

Musím říci, že znám spoustu "bílých" invalidů, kteří své zdravotní problémy přehrávají až vyloženě simulují a ždímají systém, co to dá. Není do doména jen Cikánů, rozhodně ne.

1 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik