Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Paní autorka nepochopila, co je revoluční na tom novém způsobu, ač to sama naznačuje. Možnost od teď platit podle hlášky ze známé pohádky: Ševče, už máš SIPEM zaplacené daně? I na příští rok? ;-)

0 0
možnosti
JJ

Co je divného na tom, že tisíce a tisíce zbytečných úředníků v naší České přerozdělovací republice vyvíjejí činnost?

Já jenom žasnu, že občané stále a stále volají po dalším přerozdělování. Je přece jasné, že když stát na daních a nucených poplatcích sebere občanovi 80 % jeho příjmu, tak mu všechny ty peníze vrátit nemůže. Část se jich totiž rozkrade, protože z cizího krev neteče, a část spotřebuje rozbujelý úřednický aparát. To rozkrádání se děje mnoha způsoby: přímou zpronevěrou, korupcí a s ní spojeným předražováním zakázek, vymýšlením zbytečných projektů, aby úředníci vykázali nějakou činnost, realizací zbytečných a strategicky neprovázaných stavebních projektů atd.

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že paní autorka plynule přeskočila z romské na finanční problematiku.

My tu složenku ještě nedostali (daň je splatná v květnu) a absolutně nechápu, proč by přiřazení daně z nemovitosti k SIPO mělo být nějakým problémem.

Jistě, teoreticky by to šlo řešit také trvalým příkazem s jednoroční periodou, ale takový postup by neřešil případnou úpravu sazby daně.

Pro někoho to může být výhodou a platbu přes SIPO si zavede a jiný zase ne. Tak, proč z toho dělat drama?

P.S. Pod slovem pilotní rozumím, že systém je ve vývoji, což je, v podstatě řečeno, každý. No a kdyby něco neklaplo, tak zájemci dostanou pokyn, aby se na SIPO nespolehli a daň zaplatili "ručně".

Tak, tyhle starosti bych opravdu chtěl mít.

0 0
možnosti
ZJ

... paní autorko .... MÝLÍTE SE! BLBOST NIKDY NEZAHYNE;-DR^!!

0 0
možnosti
MP

Proč hned picnout? Přiložili složenku, zaplatím státu výpalné a pouštím to z hlavy. Blaze těm, kdo nic nemají, nemusejí se jít picnout, jdou si pro dávky a plujou vživotem bezstarostně dál, nestrajíce se o zítřek.

A propo, proč Váš titulek nezní:

Přečetla jsem si oznámení FÚ a mám chuť jít někoho picnout....

Bylo by to logičtější.

0 0
možnosti
OP

Víte, natrefovat každou chvíli na nabubřelost, tupost a pocit nadřazenosti mne dost zasahuje. Verbální zbraně proti hlupákům samozřejmě používám, ale ty mechanické ani v myšlenkách :-)

0 0
možnosti
TF

Význam slova " pilotní projekt " bez problémů chápu i bez wiki , ale výraz  " jít se picnout " jsem bohužel ani ve wiki nikde nenašel . Co třeba příští blog napsat na toto téma ? ;-)

0 0
možnosti

Ježíškunakřížku!

Pilotní projekt znamená, že se o něco pokouší (zde o platbu přes SIPO), ale když se to v průběhu zavádění do konce května (termín úhrady nemovitostní daně) nestihne, tak vyměřenou daň zaplatíte klasickým způsobem (hotově u přepážky, přes poštu, převodem z účtu). Technické problémy při platbě SIPO, které mohou vzniknout, nejsou na překážku úhrady daně.

Zkráceně: nevěříte-li, že platba přes SIPO bude fungovat, použijte jiný způsob úhrady daně.

P.S. Picnout se můžete až po zaplacení daně, úmrtím povinnost zaplatit daň za poslední období nezaniká, pouze se přenáší na dědice. ;-)

1 0
možnosti
JT

me by zajimalo, proc nekdo s internetem jeste pouziva SIPO.

0 0
možnosti
OP

Kdo nepodporuje banky a platby na bankovním účtu okamžitě vybírá ;-D

0 0
možnosti
FS

Paní Pavlíková, a potom že neexistuje tlepatie či dálkový přenos myšlenek! Vy zde píšete úplně stejná slova a stejné myšlenky, které včera pronesla moje žena při čtení stejné zprávy. I vaše závěry jsou shodné, máte naše sympatie!!

0 0
možnosti
OP

Zdravím pana Sobotku a paní Sobotkovou :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik