Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Sice Havel vymyslel toto heslo, ale neřídil se jím.

Zkuste si najít na netu PROJEV, NA KTERÝ SE NAZPOMÍNÁ a uvidíte co lží je v tomto projevu.

Kdyby se Havel držel tohoto hesla, tak by sám odstoupil z funkce prezidenta a sám by přiznal, že se v Česku tomuto heslu nedaří.

3 0
možnosti
JT

Nebyl by nějaký příklad nějaké lži ?

0 0
možnosti
Foto

Komu je dáno, atˇ už ví, či neví, zná, či nezná, ten to především žije. A ani o tom příliš nemluví/nepíše. Velká slova, plná ,,takových těch čehosi, cosi, jaksi" mohou sice zapůsobit, nejdéle však do doby, než ,,vyprchají" pro svou prázdnotu. Mnohé se dá žít i cítit. Ostatní jsou zas jen slova, slova, slova. Stejně tak jako tento můj příspěvek.8-o;-)

3 0
možnosti
Foto

Havel byl směšně naivní charakter. Proč si do něj nekopnout? Na prezidentské standartě se (prý ještě stále) třepetá nápis, že "pravda vítězí". Mnohem větší problém pravdy spočívá v tom, že všechny kolem se... (pardon) štve. Zesměšňování pravdy se tak stává aktem sebeobrany. A láska? Tu už dávno zkompromitovali křesťané a prostituce (žasnu, že se tak hnusné slovo Havel odvážil vůbec vyslovit).

0 2
možnosti
Foto

pravda víttězí tu byla už za 1.republiky, nemýlím li se

1 0
možnosti
Foto

Trochu jste to tam naťukla. Je dost možné, že to Havel myslel, jako osobní boj v každém z nás. V každém z nás je láska a pravda a lež a nenávist. Vítězství sametové, byť pomalu Pyrrhovo nad komunismem bylo vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí ve většině z nás. Bohužel někoho hnala spíše ta lež než pravda.

Havel byl filosof a tak bych aj toto tvrzení bral. V dnešní době se bohužel lidé, smýšlející podobně jako Havel dostávají na okraj společnosti a jsou ubíjení mnohdy zcela nesmyslnými argumenty typu "humanitární bombardování" a podobně. Stalo se totiž to, co se stalo i v tomto článku. Pravdu, lásku, lež a nenávist nehledají v sobě, ale bohužel ve věcech okolo...

PS: Neříká se hamobit ale hanobit

4 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik