Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Spojené státy nepředstavují pro Evropu nebezpečí, ale jediného spojence v boji proti nebezpečí. Na Východě putinovo Rusko s agresivní mocenskou politikou a na jihu islám s tendecí šířit jej a jeho zvyky za každou cenu. Evropa je mezi mlýnskými kameny a obavy s USA to mohou ještě zhoršit. Potřebujeme s ním spolupracovat a možná ještě intenzivněji než dřív.

4 3
možnosti
AS

A34d22a43m 81S47t24a21v44a

11. 1. 2015 23:38

"....Islám je příčinou terorismu...": Autorko, moc se mýlíte! Příčinou toho dnešního arabského terorismu, jakož i středoevropského v 70. letech, ostatně můžete si to pamatovat, byl a je zastydlý marxistický především bolševismus. Byl to právě SSSR, který do Arábie infiltroval nenávistné násilí vůči Západu a byly to bolševické země, jakož i ČSSR v přehojné míře, které školily arabské teroristy, z nichž se již rekrutuje tato nová generace. Islám nemá s arabským terorismem nic co do činění. Především to je zastydlý bolševismus - ano, chcete-li dnes již islamismus, jim  se zakořeněnou sověty / ne Rusy/ infiltrovanou nenávistí vůči Západu.

4 3
možnosti
SB

Tady bych s Vámi nesouhlasil. Arabové nenávidí Západ proto, že v něm vidí úspěšnější civilizaci. I když to otevřeně nikdy nepřiznají, je v té nenávisti i určitá dávka žárlivosti.

Navíc například tyhle teroristické činy spáchali lidé, kteří ve Francii žijí již třetí generaci, takže těch se moc nemohlo mdotknout, jak SOvěti ideologicky zpracovávali Araby.

5 0
možnosti
MR

M61i82l86a18n 18R47a39d35e96k

11. 1. 2015 23:32

Cili jako ze USA vas nuti zit tak nebo onak? Neco jako Islam? 8-o

0 3
možnosti
SB

Téměř se vším souhlasím, ale nechápu, proč tam píšete ta slova "obávám se".

Právě proto, že je Evropa tak sluníčkářsky hloupá, jak správně píšete, bych případné vzetí rozumu do hrsti pod taktovkou USA viděl spíše jako záchranu, pokud ještě lze situaci zachránit, nebo alespoň jako zpomalení rozpadu, a tudíž oddálení katastrofy, pokud už situaci zachránit nelze.

Tam, kdy Vy píšete slova "obávám se", tam bych já spíše napsal slovo "doufejme".

5 0
možnosti
OP

Jenže já se obávám, mne americké mocenské tažení světem děsí stejně jako islám

3 3
možnosti