Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

<Celý průběh řecké kauzy ukazuje velmi důležitou věc, totiž, že Řecko jako takové nebylo nikdy středobodem zájmu evropských politiků, zájmem byla pouze politická povýšenost EU, zájmy bank a obchodní zájmy tahounů EU, především Německa a Francie.>

Již v roce 2010 dr. Sedlák na přednášce v Brně tento fakt zmínil. Měl pravdu i názoru, že privatizací je vše rozkradeno a tak nastupují důchodové pilíře. Víme jak jeden z nich dopadl. Jen pár naivků naletělo na nefunkční systém. Zdravým rozumem se nezamysleli, proč důchodový systém nefunguje stejně, jako po roce 1919. Problémy nastaly až po roce 1993. Takže zakopaný pes bude jinde, než se v "nezávislých" sdělovacích prostředcích uvádí.

Ještě k Řecku - úsměvné bylo, jak Německo si brousilo zuby na řecké ostrovy apod. "Vykupování půdy je genocida národa" - Ludvík Vaculík.

0 0
možnosti

J34o57s81e84f 56V61a18l20a

5. 7. 2015 13:32

autorka by se mela zamylset, kdo by se z dvojice EU(Nemecko) kontra Recko mel zamyslet. Zda Nemecko nad reckou mentalitou nebo Recko nad mentalitou nemeckou. Pokud vim, penize potrebuji rekove a jako takovi by meli nastudovat podminky, za jakych by nejaka pomoc zvenci bylo mozna a ze strany darcu akcepovatelna. To ze "chci penize" je jasne, ale pochopeni principu ze darce poenez ma pravo si kontrolovat na miste urceni, de se s darovanymi penezi neseredi, tak to jeste rekove nepochopili. Z hlediska problemu zvaneho Recko vubec nejde o penize, ty realne existuji a cekaji na uvolneni pro dany ucel, ale jde o to, ze Recko neni dostatecne duveryhodny partner ( po 5 letech zachranneho programu) pro dalsi investice

4 1
možnosti

Proč mu ty peníze teda dávaly, když bylo jasné, že Řecko není důvěryhodný partner.

1 0
možnosti

Hezky, a trochu idealisticky clanek. Zapomina se na to, ze Recko se musi vypracovat z velmi zaostale zeme na uroven Evropy. Nepomuze odpustit dluhy. Jestlize se Recko nezreformuje, bude za nedlouho potrebovat dalsi podporu a drama zacne znovu. Citoval bych Danteho: Kdokoliv vstopis, zbav se vsech nadeji.

1 0
možnosti

O Řecko jde na prvním místě, neboť je "nárazníkovým" státem před islámským světem. Sousedí s Tureckem, které má nejmodernější a na počet obyvatel největší armádu na světě, jehož námořní flotila převyšuje například Ruskou.  Navíc, "pád" Řecka by mohl v krátkém časovém horizontu znamenat konec EURa, eurozony a tak by desetitisíce královsky placených politiků a úředníků rázem skončily na dlažbě, kam ostatně pro svou neschopnost patří.

2 0
možnosti

Omyl pane, moje informace mi říkají, že Řecku bylo odpuštěno 53% DLUHU a to bylo cca 120 miliard euro. A ne úroky.

Umíte si představit, kolik by Řekové museli mít vypůjčeno, aby nashromáždili úrok 120 miliard??????????

1 0
možnosti

Kdo přesně mu vlastně ten dluh odpustil? Ty soukromé banky, které mu ze začátku poskytovaly půjčky (a nechaly si platit úroky), nebo MMF a EU, které za peníze daň. poplatníků ty dluhy od těch bank  posléze "koupily"?

1 0
možnosti

My pomahame ze vsech sil Nemecku tahnout EU, protoze delame za ctvrtinove mzdy nez maji Nemci. Kdo to ma ?

Na nakup zbrani dostavaji Rekove ucelovou pomoc z USA, kdyby si je kupovali ze sveho, tak by na tom byli jeste hur !

2 5
možnosti

Je nepochybné, že EU táhnou Němci, ale táhnou ji podle svého. Oni jsou ukáznění a výkonní a nedokážou se zorientovat ve způsobu myšlení jiných národů, ani se o to nesnaží. Je to jakýsi blok v mocných a jejich přesvědčení, že jejich jednoduchému řešení (půjčka a následná kázeň) nelze odolat. Mýlí se, stejně tak, jako se mýlí multikulturalisté v tom, že lze asimilovat islám, stejně tak, jako se mýlí násilníci, že lze zbraněmi změnit svět.

Pokud vím, přesně tak se chová každá banka. (půjčka a následná kázeň) Takže pokud vám dobře rozumím, myslíte si, že myšlení bankéřů je velmi primitivní. Asi máte pravdu. Tak jim to řekněte.

4 2
možnosti

Myšlení bankéřů je jednoznačné: vydřít z půjčky maximum maxima. Vím co jste chtěl říci, ale vy nevíte, co jsem chtěla říci tím blogem

1 3
možnosti

Je to vlastně zvláštní, že pro socialistický Brusel, který sám živí rozsáhlý samoúčelný úřednický aparát a utrácí spoustu peněz na spoustu nepotřebných projektů, je socialistická řecká vláda Syrizy najednou nebezpečná.

Brusel jí teď absurdně diktuje a očkuje úsporné a střídmé pravicové postupy. Proč si na tyto postupy evropské elity nevzpomněly v době, kdy německé koncerny ve velkém prodávaly do Řecka zbraňové komplexy na dluh?

8 2
možnosti

Pokud vám dobře rozumím, vláda USA je naprosto zbytečná a je třeba , by si každý jednotlivý stát v dnešních USA dělal co chce? Je to přesně to, co chcete říct?

3 0
možnosti

Aha - a co je to za lidi, kteří půjčují nezodpovědné vládě České republiky. Vládě, která naslibovala nesplnitelné, a teď neví, jak se vyvléci ze slibu o snižování rozpočtového schodku. I důchodci u nás (včetně mě a mé ženy) mají možná vyšší důchod, než odpovídá ekonomice.

  A teď k Řecku:  Řecké vládě nepůjčovala EU ani MMF.  Půjčovali ji (nákupem dluhopisů, jak je všeobecným zvykem) banky a ostatní finanční instituce (např. fondy).  Teprve když tito věřitelé začali mít o své peníze obavy a zvýšili úroky nad hraniční mez, přispěchaly  EU a MMF  n a    p o m o c  (na pomoc, paní Pavlíková!) a nabídly půjčky za mimořádně nízký úrok.  Protože však nechtějí pomáhat do nekonečna, požadují na Řecku kroky, které by rapidně snížily (resp. odstranily) rozpočtový schodek. Což by měla dělat každá vláda (i ta naše) jako samozřejmost, nikoliv až pod tlakem.  Problém je v tom, že současná řecká vláda před volbami slíbila, že nejenže žádné úspory nebudou, ale že se bude ještě více rozhazovat (např. elektřina zdarma!!).

   Ne, paní Pavlíková, na EU a MMF (jak to nejsou holubice) nic neházejte. Je to stejné, jako všude, jako u nás: za dluhy odpovídá vláda. Za to, jakou vládu zvilili pak voliči.

   Až doběhneme "do Řecka", vzpomeňte si na moji poznámku.

5 0
možnosti
Foto

Ten příměr s cytostatikama je fakt blbej.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik