Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nevím, sice autorka hovoří o dress code, takže myslí spíš na administrativní pracovníky a pracovníky v oblasti služeb, ale není pravda, že zaměstnavatel nemá právo nařídit neprodyšný oděv. V případě, že pracovník pracuje ve zdraví ohrožujícím prostředí, kde se nemají rizika eliminovat jiným způsobem musí být oděv neprodyšný a nepropouštějící jakékoli chemikálie. Musí mít certifikace a splňovat ISO normy. Hasiči, svářeči, všude kde je riziko všelijakých výparů kyselin, alergenů atp. Mohly by dráždit pokožku. Tomto oděvu se říká ochranný. Sice je tam odsávní, ale to není vždy úplně funkční. A pak je ochranný oděv neprodyšný. Musí být odolný proti propálení atp. Problém je, že zaměstnavatel u nás například nakupuje oděvy, například kamarádka pracuje jako učitelka ve školce v nemocnici a tam je povinná bílá barva. A tak jim nadřízená zakupuje oděvy, trička atp. do Brna z USA. Ale kamarádka se v tom materiálu necítí, dráždí ji a tak se domluvily, že jí nadřízená z USA koupí něco jiného anebo si bude moci chodit ve svém tričku.

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, sice autorka hovoří o dress code, takže myslí spíš na administrativní pracovníky a pracovníky v oblasti služeb, ale není pravda, že zaměstnavatel nemá právp nařídit neprodyšný oděv. V případě, že pracovník pracuje ve zdraví ohrožujícím prostředí, kde se nemají rizika eliminovat jiným způsobem musí být oděv neprodyšný a nepropouštějící jakékoli chemikálie. Musí smít certifikace a splňovat ISO normy. Hasiči, svářeči, všude kde je riziko všelijakých výparů kyselin, alergenů atp. Mohly by dráždit pokožku. Tomto oděvu se říká ochranný. Sice je tam odsávní, ale to není vždy úplně funkční. A pak je ochranný oděv neprodyšný. Musí být odolný proti propálení atp. Problém je, že zaměstnavatel u nás například nakupuje oděvy, například kamarádka pracuje jako učitelka ve školce v nemocnici a tam je povinná bílá barva. A tak jim nadřízená zakupuje oděvy, trička atp. do Brna z USA. Ale kamarádka se v tom materiálu necítí, dráždí ji a tak se domluvily, že jí nadřízená z USA koupí něco jiného anebo si bude moci chodit ve svém tričku.

0 0
možnosti
Foto

Ve styku s lidmi bychom trochu vypadat měly, ale ne za cenu zničení zdraví.R^

0 0
možnosti
LM

Vzhledem k tomu, že snad nikdy v historii nebyla móda "pohodlná", musí se očividně naznačit ochota pro ni trpět a vyvíjet kvůli ní snahu. Asi si tím muži připadají aktivně loveni a je to pro ně i signál jejich vlastní atraktivity :-D

Jenže nutnost k takové oběti v zaměstnání, které bezprostředně nesouvisí s erotikou, mi připadá jako společensky tolerovaná úchylnost.

2 0
možnosti
ZH

Chce-li se žena množit, musí být přitažlivá. Přírodu nelze ošálit. Ovšem zničí-li si žena nevhodným oblečením či obutím své zdraví, přestane být přitažlivou, čímž se mine svým posláním. Tedy vzpouru proti dress code, které poškozuje zdraví, považuji za oprávněnou. :-)

3 0
možnosti
EH

V historii se už pro módu a "krásu" dělaly různé zrůdnosti (třeba zmenšování chodidel v Asii) a těžko říct, kolik z toho, co se snaží vnutit módní policie, připadá mužům opravdu sexy. :-)

2 0
možnosti
JS

Nesouhlasím, prostě jsou profese, kde se na vzhled klade důraz a tak prostě buď tam chci pracovat a tak se podřídím a nebo ne a jdu dělat něco jiného.

0 1
možnosti
EH

Tady nejde o práci modelky či letušky, kde se klade důraz na vzhled.

S vaším přístupem bychom žili v temném kapitalismu, kde by uhlobaron kladl vyděračské podmínky a když nechceš, nepracuj, protože v další firmě to bude stejné.

0 0
možnosti
JK

Já nerad sako s kravatou a proto holt toho kancelářského vošousta dělat nebudu.

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, chování k ženám je často nemístně, a to nejen od jednotlivců, firem, ale často i od společnosti. Já vyloženě trpím, vysokých podpatků jsem se nanosila dost, ( jsem drobnější postavy), když například naše televizní "rosničky", nebo i "zprávařky" se nao obrazovkách pohybují na vysokých jehlových podpatcích. To je při čtení zpráv o počasí, nebo běžných zpráv tak důležité, aby si moderátorky ničily klenbu? Nestačily by podpatky standardní? Kdo to od nich vyžaduje, ředitel telvize, nebo jejich vedoucí? Televizní divák určitě ne, toho (doufám), zajímají hlavně zprávy. Rv:-/ Díky za článek :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik