Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Vážená autorko, nenapadá Vás, že píšete poněkud schizofreně. Na jedné straně sama konstatujete, že lidé, kteří mají vlastní bydlení jsou nemobilní a proto se za prací nestěhují a na straně druhé považujete tento fakt za jakési spiknutí jakési lobby.

Jsem sice názoru, že máme rovnoprávnost, ale také víme, že ženy mají v logice poněkud horší výsledky, že...

0 2
možnosti
ZB

Vážená autorko, je to trochu složitější než mají noviny tendenci otisknout a i ten pan věděc to zcela jistě řekl jinak. Pravděpodobně svůj průzkum prováděl v Británii, kde jsou ceny nemovitostí poměrně rozdílné region od regionu. Hodně lidí musí proto za prací dojíždět i několik hodin denně a dosti složitě. Stěhování za prací např do jižnějších oblastí tak brání, že lidé, kteří vlastní domky v levnějších oblastech si v těch dražších domek nepořídí, tudýž budou muset existovat v nájmu. tyto jsou docela drahé, protože většina pronajímatelů má také hypotéku na předmětný dům nebo byt a tak je nájem obvykle vyšší než hypotéka, kterou al neostnete, pokud nemáte adekvátní příjem atd.

V Čechách je situace zcela jiná. Nemovitost, snad kromě Prahy, kde je skupují cizinci nemají hodnotu pranic žádnou. Trh s nemovitostmi je neexistující, odhadce vám je schopen říct, že domek, který jste postavili před deseti lety a pečlivě udržovali má nižší hodnotu než stála stavba svépomocí a tudýž hodnota vaší hypotéky. Někdy mám až podezření, zdali v tom není nějaký úmysl, aby lidé nemohli své domovy prodat za smysluplnou cenu a raději se smířili se sociálními dávkami.Nechuť místních stěhovat se za prací je dána nemožností rychle a jednoduše měnit bydlení.

0 0
možnosti
OP

Souhlasím s vámi. Mě šlo v článku o to, aby jedna nežádoucí myšlenka nespustila lavinu pochybností o smysluplnosti vlastního bydlení v našich podmínkách.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JF

J87a96n 15F56r13o74l89í68k

7. 10. 2014 16:02

Nějaké propočty by byly?

0 0
možnosti
Foto

J11a13k95u82b 12R81o47t49h

7. 10. 2014 14:29

Devastujete mou mysl svými články, jsem rád, že za to cítíte odpovědnost.:-/

0 0
možnosti
OP

Jste ekonom? Vážím si práce ekonomů, ale ekonomii jako vědu nemohu přijmout. Když je něco věda, je to založeno na komplexním pojetí a to ekonomie vylučuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik