Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji, paní Pavlíková za tento článek. Mám ryze praktické zkušenosti, že všechno souvisí se vším, pro poznání člověka je důležitější syntéza než analýza, a to tím spíš, že všechno je v neustálém pohybu. Způsob myšlení každého z nás se přesně (snad hologramicky) obtiskuje v našich každodenních životech. Ačkoli knihy pana Kundery zbožňuju, musím připomenout, že zejména pro muže od nepaměti platilo : Non verba, sed acta. Proto za mě karma R^.

0 0
možnosti
JK

Jak se proboha mohl Macron podílet na "destrukci" Evropy, když je v úřadu ani ne dva roky ?

1 0
možnosti
VV

Zrejme uz jen tim, ze se narodil. Lide s jednodussim myslenim najdou vzdy jednoduche vysvetleni.

0 0
možnosti

V textu té výzvy (přiznávám, zatím jsem četl jen úryvky) se najde hned několik podivností. Např. s tím antisemitismem se to má tak, že je k nám importován spolu s muslimskými migranty. Naopak, Izrael si v poslední době nejvíce rozuměl právě s "populisty" z V 4. Ostatně, aby ne, když propagátoři "evropské myšlenky" zásadně podporují palestinské Araby a muslimskou migraci.

Svobody jsou omezovány opět mnohem více v kmenových státech (Německo, Francie) EU než v těch rebelujících (vyjma Británie, uznávám, ta je na tom podobně).

Rushdie by se měl po podpisu stydět podívat do zrcadla. A zároveň udělal obrovskou taktickou chybu, kdo má věřit umírněným muslimům, když se proti patriotům dokáže obrátit i takový muslim, kterému od jeho soukmenovců hrozí okamžité zavraždění?

Blogu karma.

3 0
možnosti
KB

K83a62r97e95l 94B46o52k

26. 1. 2019 23:21

Myslím, že autorka blogu by se měla věnovat jiným problémům společnosti, nežli kritizovat evropské intelektuály. Na to prostě nemá.

2 7
možnosti
OP

Nemám nejmenší problém s nesouhlasným komentářem, který je podložen nějakou myšlenkou. Mám ovšem problém s komentářem, ve kterém není nic, než dehonestace autora článku

7 0
možnosti
Foto

J51a75n 58P35e59c86h74a

26. 1. 2019 22:02

KarmaR^ Mně osobně jsou v tomhle směru bližší jiní inlektuálové, např. Benjamin Kuras či Alexander Tomský.

9 0
možnosti
JB

J42a57n 33B25u27r87d55a

26. 1. 2019 21:09

Jo, jo, škoda že pánové Kundera a Rushdie nemají tolik rozhledu a životní moudrosti jako paní Pavlíková. Třeba by potom v životě něco dokázali a mohli by být pro paní Pavlíkovou inteligenty. Škoda.

5 0
možnosti
Foto

Já bych z vašeho článku vypíchl tohle:

"Za inteligenty považuji takové jedince, kteří, když se rozhodnou něco prosazovat, mají dobře uvážené, jaké následky bude mít jejich snaha něco změnit"

Bohužel dnešní elity si s dlouhodobými důsledky moc hlavu nedělají. Teplá židlička v Bruselu dnes je důležitější než nějaké blaho společnosti zítra. Skoro to vypadá, že to "oddělení od potřeb základny" je údělem všech vysoce centralizovaných struktur.

O tom asi mluvil Trump, když hřímal že přijde do Washingtonu vysušit bažinu.

Bohužel se mu to zatím moc nedaří (zato v Bruselu mu roste mokvavá konkurence)

11 1
možnosti
JH

Uvedení pánové mají ze svého pohledu elit samozřejmě pravdu, ale... Evropu ale tvoří hlavně lidé ,kteří mají jiné priority a z toho plynoucí problémy-zajistit sebe a svoji rodinu.

13 0
možnosti
SB

Já osobně se domnívám, že velikým problémem je to, že mnozí lidé chtějí za každou cenu aplikovat hlubokomyslné úvahy i tam, kde hlubokomyslnost prostě není na místě.

Nesmíme být primitivové a nášnáhled na svět se nesmí omezit na to, abychom za jednáním jiných lidí vždy viděli pouze nejnižší sexuální a jiné pudy nebo nejprimitivnější hmotné zájmy, avšak nesmíme propadat ani opačnému extrému a domnívat se, že nejnižší pudy a nejprimitivnější hmotné zájmy v životě člověka a v životě lidské společnosti jako celku své místo nemají.

Někteří potrhlí intelektuálové jsou schopní hledat nějaké vyšší intelektuálno i tam, kde docela obyčejný selský rozum zcela správně vidí docela obyčejné nebezpečí nebo docela obyčejné hmotné zájmy.

Domnívám se, že to je případ právě signatářů tohoto dokumentu.

Autorce dávám karmu za tento blog.

16 3
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik