Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

je mi opravdu lito Vaseho zbytecne povyseneho tonu komunikace..., vase nadrazenost v textu o mnohem svedci...a ze pry stari byva moudre...ach jo

0 2
možnosti
VV

Je to prosté - tak sem nelez.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli je správné, moudré a bezpečné, aby na našem území operovaly nejrůznější "neziskové" organizace, placené z ciziny.

Nikde totiž není zaručeno, že pracují pro zájmy tohoto státu. Například, kdysi tak "populární" Jihočeské matky zcela nepokrytě sloužily rakouským zájmům.

12 0
možnosti
LS

Paní Olgo, přiznám se, že jsem studiu hatefree věnoval trochu času, protože jsem chtěl na vaše příspěvky v diskuzi reagovat trochu věcněji. Rozhodl jsem se vše sepsat sem. Předně píšete (v diskusi), že "Hatefree nevznikla z českého podnětu a jejím hlavním úkolem je zpacifikovat populaci k poníženému přijímání běženců" ... já nenašel právní subjektivitu této iniciativy, sama na svých stránkách uvádí, že "Projekt HateFree Culture realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR.". Na stránkách této agentury lze dohledat článek z konce listopadu 2014 (http://www.socialni-zaclenovani.cz/o-mensinach-mame-dostatek-informaci-rikaji-mladi-casto-ale-veri-nenavistnym-famam) z kterého bych soudil, že tento "dvouletý projekt" vznikl ještě před migrační krizí a s rychlostí reakcí našich státních institucí bych si dovolil pochybovat o tom, že někdo připravoval migraci už někdy v roce 2013, aby na konci roku 2014 mohl vzniknout projekt, který má v budoucnu (migrace během roku 2015) pacifikovat populaci k "poníženému přijímání běženců".

Projekt má podle svých stránek grant z Islandu, Lichtenštejnska a Norska (ano, za to se dá schovat cokoliv), ale nic bližšího o jejich financování ani o pracovním zařazení lidí v kontaktech jsem nenašel. Na první pohled bych si troufnul tipnout, že ti lidé pracují pro "agenturu pro sociální začleňování", tedy pro jakýsi odbor úřadu vlády a že mají na starosti tento projekt. Může to být ale i jinak (uvítám odkazy, ne dohady). Není-li to soukromá "neziskovka", ale projekt úřadu vlády, pak trochu padá naprostá většina výhrad proti nim. Ale ano ... lze podobně kritizovat i vládu jako takovou, včetně účelnosti vynaložených financí ...

1 0
možnosti
RM

R40o47m64a41n 32M86á82c45a

26. 4. 2016 22:08

projekt byl podan myslim v roce 2012... plus je treba pocitat minimalne pul roku pred tim na pripravu apod.

ale samozrejme, ze kazdej nejlepe vi, ze to je uplne jinak a vzniklo to kvuli migraci a muslimum, coz je blbost...

1 0
možnosti
MK

Trošku mi vadí povýšený tón komentáře, milánkové. A taky, že se paní autorka rozohňuje nad třemi prázdnými odbytými odstavečky, které na stránce jen vyplňují kolonky, jež tam designer vytvořil, protože se to tak dělá. Když chcete potopit loď, je dobré najít slabá místa, a ne si prohlédnout pouze symboly na praporu.

Ani se nedivím, že se paní cítí spoluzodpovědná za devastaci myslí, když k tomu sama přispívá zkratkovitými pohledy. Taky musím vyvrátit tvrzení, že její příspěvky tvoří alternativu, jelikož zkratkovitými pohledy je společnost doslova nasáklá.

Zkratkovité závěry pak vedou třeba i ke komentářům, jako je tento můj, který se opírá pouze o dvě věty a jediný přečtený článek z celkového počtu 263. A jediné, čeho tím lze docílit, je zloba.

K Hatefree mám také několik výhrad - třeba, že tam pracují mladí lidé, kteří sice mají vzdělání, ale zkušeností ještě moc nenabrali. Jsou někdy jako sloni v porcelánu. Prospěl by jim nějaký senior v týmu, který by je krotil. Myslím také, že jejich najivita jim leckdy znesnadňuje výsledek. Nicméně práce za sebou zanechali hodně. I když s nimi v některých názorech nesouhlasím, celkově bych organizaci hodnotil kladně.

V čem s paní autorkou souhlasím, že to neoslovuje ty, kteří mají jiný názor. Oslovují ale ty, kteří mají stejný názor a kteří by se jinak nepotkali. Tím se stmelí a snáze budou odolávat a stát proti neonacistickým idejím, xenofobům a ostatním utlačovatelům druhých ...

5 9
možnosti
Foto

Dovolil bych si výhradu vůči termínu xenofobie. Xenofobie je druh fobie, takto úzkostné, nezvladatelné psychické poruchy, kterou postižený řeší s psychologem nebo psychiatrem, má číslo diagnózy...

Jsem velmi háklivý na zatahování psychiatrických termínů do běžné řeči, protože to velmi často vede pouze k nálepkování, k dehonestaci oponenta.

Ti, kteří zde nechtějí (z rozmanitých důvodů) islám, nejsou psychicky nemocní, fobici.

Ono je jaksi vždycky snazší oponenta onálepkovat, než se s ním argumentačně vyrovnat.

http://www.uzis.cz/cz/mkn/F40-F48.html

20 0
možnosti
LS

Paní Olgo, promiňte, ale toto se mi opravdu nechce nechat bez komentáře. Píšete "Ale blekotat, že násilí a nenávist nemá v naší společnosti místo znamená, že v naší společnosti nemá místo vůbec nikdo." To se na mě nezlobte, ale skutečně násilí a nenávist nemá v naší společnosti místo. Dodáváte pak "Každý člověk totiž mimo jiné řeší sám v sobě nenávist i to násilí" ... ano, to možná ano, ale pokud si to ten člověk vyřeší v sobě, nedostane se to násilí ven a pak je to přeci v pořádku. Násilí, které je ventilováno ať už verbálně nebo fyzicky je to, co je špatně. Pokud někdo vykřikne, že určitá část obyvatel patří do plynu nebo do masokostní moučky, tak pokud se nikdo neozve, začnou to říkat i další ... až to bude říkat dost lidí, začnou tak i jednat a skutečně někoho pošlou do plynu nebo rozemelou. A je svým způsobem jedno jestli jde o nenávist k barvě vlasů, kůže, náboženství, třídní nebo národnostní příslušnosti.

To, že se někdo nebojí jít takto s kůží na trh mne skutečně netrápí. Představte si, že existují stránky jako http://www.hoax.cz, které se věnují vysvětlování pojmu hoax a nabízí databázi nejznámějších hoaxů. Také bych mohl tvrdit, že rozumný člověk nepotřebuje vysvětlení, ale i já, když dostanu mail typu hoax se rád podívám na tyto stránky abych jednak ověřil zda tam už je (případně ho tam neposlal k zaregistrování) a také skouknul jeho různé varianty. Tyto stránky jsou vesměs pozitivní a přitom nedělají "nic" jiného než hatefree ... vysvětlují co je hoax, jak se proti němu bránit a jak mu nepropadnout. Pokud tyto stránky někomu vadí, pak možná těm, kteří hoaxy šíří potažmo na nich parazitují.

Nemůžu než klást si v tomto kontextu otázku, komu vadí, že se někdo pokouší vysvětlovat některé věci kolem nenávisti a bránit se nenávisti.

Opravdu jsme už tak daleko, že budeme adorovat někoho kdo lže a nenávidí a dehonestovat někoho, kdo říká "pravdu" a má lidi rád?

3 1
možnosti
OP

Dobrý večer, pane Suchánku, nenechte se tímto blogem trýznit. Ta organizace ale společnosti nic kloudného nedává, pouze na sebe poutá pozornost a na něco si hraje. Člověk, který je zvyklý nenávidět, se rozhodně po přečtení pár trapných hesel ani nezastydí, natožpak nestane hatefree. Člověk se stává lepším pouze v podmínkách, kde má přitažlivé vzory, ale protože vzory jsou dnes bulvár a povrchnost, frustrovaní slaboši se hojí nenávistí. Namísto hatefree bych to viděla na "pojďme dělat užitečné věci"

17 1
možnosti
KB

Tihle hatefree mě ze všeho nejvíc připomínají starý dotaz na rádio Jerevan.

Dotaz: "Bude 3. světová válka?"

Odpověď: "Třetí světová válka nebude, ale rozpoutáme takový boj o světový mír, že to Svět ještě nezažil."

25 0
možnosti
MT

Váhám.. sarkasmus, nebo míněno vážně?

0 0
možnosti
LS

Pokud byste znal příspěvky paní Olgy v diskuzích, věděl byste, jako já, že to myslí vážně. Bohužel.

0 3
možnosti
Foto

Jednoduše nátlaková organizace, která si bere "násilí nebo nenávist" jako plamenný meč archanděla Gabriela a osobuje si právo rozhodovat co je nenávist a co ne podle vlastních měřítek. Financovaná z venku, tedy podle ruských a amerických zákonů "cizí agent".

30 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik