Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J61a15n 66P90a41v18l72í11k

15. 9. 2015 15:52

To je poněkud omezený pohled. Dotace se využívají také na bytový fond, k obnově kulturních památek, infrastrukturu, nejen na někdy opravdu zbytečné věci. Ale bohužel českou mentalitu lze charakterizovat mimo jiné i takto: nenabízej mi peníze, protože pak je musím ukrást nebo vymyslet nějaký podvod.

1 1
možnosti
MS

Otázka ovšem je, jak by ta bilance vypadala, kdybychom odečetli ty skutečně zbytečné akce, které se proinvestovaly jen proto, aby se vyčerpala (eventuálně rozkradla) dotace z EU. Na ty potřebné věci by nám pak možná stačilo to, co teď odvádíme do EU.

2 0
možnosti
Foto

Když Brusel zatrhne dotace, tak mu nic nepošleme a peníze si rozdělíme  lépe ne nám dovolí EU. EU nic nám nedává zadarmo. Česká republika tam pošle peníze a pak zdvořile požádá EU, zda nám něco nesmrkne. K tomu se musí vypracovat projekt, který živí armádu úředníků a když je projekt na několikátý pokus schválen, tak se může začít s projektem, ale za vlastní. Pro obec je to riziko, protože peníze na to nemá a musí si půjčit, když je projekt hotov EU milostivě posoudí, zda je vše v pořádku a když najde na projektu nějakou blechu má obec peška, nice nedostane a zůstanou jí dluhy.  Nehledě na to, že ti co projekt zpracovávají si  mohou přijít na takové prachy, že se o tom nikomu ani nezdálo. Na projekt mimo zpracovatelé jsou jak pijavice přisátí další lidé, kteří ssi také něco do kapsičky odčerpají. EU tvrdí, že nám dát víc než tam pošleme, ale cudně mlčí, že clo, kterou šlo k nám si EU vybírá. Takže bude asi lépe, když si o penězích budeme rozhodvat sami, ne ?

13 0
možnosti
OP

Nechci se přít, jsem totiž líná hledat podklady, ale mám v povědomí, že trochu víc jsme mohli čerpat a o dost míň přispíváme. Ale jinak souhlasím :-)

1 0
možnosti
PBR

Podáváte svůj jinak dobrý článek jako výtku těm, kteří vidí evropskou budoucnost za plné účasti Ruska. Proč? Kdo Vám řekl, že je to špatná cesta? Sama jistě moc dobře dnes vidíte, že velmi špatná byla ta EU, která se mylně doposud domnívala, že se koupit dá všechno. Nedá. A díky Bohu se už i u nás najdou politici, kteří je z jejich omylu velmi brzy vyvedou.

Je nás mnohem více, kteří si myslíme, že peníze z EU, které se použily na řadu nesmyslných a dnes třeba i zaniklých projektů, nepotřebujeme.

8 5
možnosti
OP

Pane Reichle, z vašeho nátlakového příspěvku jde strach. Špatnou cestou jsme s Rusy museli jít přes 40 let a byla bych moc ráda, kdyby to byla už navždy historická vyjímka

6 1
možnosti
Foto

v čem je zase problém? Nedají dotace, tak o to zkrátím odvody do Bruselu  afertig. Němci ať nám sem nestrkají rypáky, už se nadělali dost problémů...

9 1
možnosti
PH

Eurodotace je pouze sofistikovanější způsob jak zotročit ekonomicky jednotlivé státy.

9 0
možnosti
JT
MP

Myslel jsem, že vám dám karmu, ale za ty jmenované "rusofily" fakt nemůžu. Vážená paní autorko, pokud se k nám Evropa chová tímto způsobem, ani nám nic jiného nezbude, než se obrátit na země BRICS. Navíc po infiltraci islámských hord půjde ekonomika Evropy, včetně Německa, do háje, takže stejně nebude co řešit. A toho "cara Putina" si nechejte od cesty. V současné situaci bychom někoho takového potřebovali tady v Evropě. Abyste ještě v budoucnu ráda neemigrovala do Ruska. Pořád lepší car než sultán!

12 1
možnosti
Foto

Od roku 621 neznám nikoho (s výjimkou kamarádů Kominterny), kdo by dobrovolně emigroval do Ruska. Vy ano?

3 3
možnosti