Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Jenom je škoda, že jste to téma nerozepsala více. Zaslouží si větší pozornost. Karmu jsem Vám dala, protože je to TÉMA.R^

0 2
možnosti
VV

O katolicich i jinych duchovnich uz se to vi. Ano bylo tam fysicke i sexualni nasili.

Ale v pionyrskych taborech opravdu k nicemu podobnemunedochazelo?

3 0
možnosti
LC

No ale ty jsme už morálně odsoudili, né?

0 1
možnosti
MB

Načepuji z jiného sudu. Samozřejmě, že popisované jevy se dějí a samozřejmě jsou ohavné. Já v tom - (Pozor v nadsázce !) - Spatřuji i kus Lidství! Tu základní přirozenost, potřebu sexuality ...

Tedy vedle uspokojení ducha, přichází i lidské tělo. Zcela zřejmé a přirozené. Hle, a to se v těch lidech vymýtit nepodařilo! Ta vklíněná potřeba tam prostě je - To znamená, že jakkoliv sloužící - Stále lidmi zůstali ! Pochopitelně se dostaneme k Celibátu, k postavení žen v celém systemu katolické Církve. Nechci pitvat historii, roli Maří Magdaleny - Celibát jako nedoknutelná něměnnost ...!

Přitom život - zhuštěně je o čem? O manželství, o dětech, penězích a trápení. Člověk se dostaví ke Zpovědi a tam z tohoto úhlu pohledu, pak sedí Kdo? Osobně, si dovedu hravě představit, že z kostela po obřadech - Vyjdu s farářem do krčmy! On bude ženatý a u piva pak budeme nadávat řečí společnou ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Pane Bučku, naprosto s Vámi souhlasím. I proto katolíky naštval vstup pravoslavného náboženství, byť jsou obě křesťanská. Celibát je nesmysl. Škoda, že autorka nešla do tématu hlouběji, možná by došla k tomu, co zde uvádíte.R^

1 1
možnosti
JP

J18o24s77e25f 68P58o81t42r

2. 2. 2019 19:38

Prosím pro paní PAVLÍKOVOU, PALKOVOU, pány PETŘÍKA, DVOŘÁKA... a spol.

Dovolím si, pro nahoře jmenované dámy a pány navrhnout, aby si přečetli v dnešní MF Dnes, článek HANY LIPOVSKÉ, ekonomky z Masarykovy univerzity, O těch nenažraných prelátech :

Jsou zde takové výroky jako :" Z pohádek o nenažraných prelátech okrádajících ubohý lid dnes patří k nejoblíbenějším ta ....". "Druhá oblíbená pohádka používaná ke strašení zlovojnými církevníky se jmenuje "Kterak církev k majetku přišla"...."Lze samozřejmě zpochybňovat vlastnické právo na temnou minulost, a to i využitím zkreslených historických nepravd ....."

Vřele doporučuji přečíst s prostudovat nejširšímu okruhu čtenářů, aby bylo jasno, že většina kritiky na katolickou církev patří do skupiny historických polopravd, nepravd, lží. Shora uvedení dámy a pánové je v tomto smyslu používají

4 1
možnosti
OP

Vaše nalejvárny si čtěte po libosti sám :-)

2 1
možnosti
JP

J96o10s27e63f 51P50o12t67r

2. 2. 2019 19:12

paní Pavlíková se tetelí blahem, jak to zase těm katolíkům nandala.

Měla byste si ale, paní Pavlíková uvědomit dvě věci.

Za prvé byste měla uvést, jaké je procentické zastoupení těch pedofilů v katolické hierarchii proti pedofilům ve vojenských útvarech, ve sportovních klubech, v uměleckých tělesech, v pěveckých sborech a tím si zároveň uvědomit, že pedofilie je prohrou jednotlivce, nikoliv systému.

A za druhé se asi čistí ta spodina, která do přitažlivém katolické církve vnikla, dělá ji největší ostudu, ale na druhé straně vás a podobná individua naplňuje blahem.

2 0
možnosti
OP

Už to tady někdo napsal: kdo si nárokuje svatost nemá právo na jakoukoliv prasárnu, pane Potre

3 1
možnosti
JS

Souhlas, ale tento hnus se netýká jen katolických kněží. Vzhledem k tomu, že o jiných náboženstvích není řeč, působí to na mě dojmem propagace islámu.

3 2
možnosti
Foto

ti je logika bolševika kdy poukázáním na chyby v politice jedné strany se člověk automaticky stal nepřítelem všeho poctivě pracující lidu;-D

0 0
možnosti
PB

Souhlas, karma.

0 0
možnosti
SB

V několika příspěvcích čtu, že kriminální živly jsou ve všech skupinách obyvatelstva.

Ano, jsou, ale pokud vím, tak například holiči, tramvajáci, zubní sestry, sklenáři, poštovní úřednice nebo elektroinženýři si z kázání morálky neudělali živnost.

5 0
možnosti
LB

Souhlasím a jako třetí zlo vyplývající z kauzy sexuálního násilí v církvi jmenuji celkem logický odklon mnoha lidí od hodnot, které hlásá organizace, která kryje takové zločiny svých členů. V důsledku odklonu od křesťanských principů se ovšem do uvolněného prostoru o to silně bude tlačit kultura jiná, v současnosti islámská. A s tou mám ještě mnohem zásadnější problém, než se špatnostmi v katolické církvi.

1 0
možnosti
OP

Odpadlíci, kteří však ve své podstatě touží být součástí nějaké nalejvárny, si něco najdou, může to být i islám. Spoléhám se však na soudnost většiny odpadlíků, kteří si právě naopak uvědomí, jak je nalejvárna připravovala o svobodu myšlení, zvídavost a růst

0 0
možnosti
Foto

Paní Pavlíková, nikdo normální (lhostejno, jestli je členem církve či ne) nemůže schvalovat to, o čem píše zdroj. Onen mnoha katolíky proklínaný papež František se k těmto hnusárnám postavil čelem a vyzval všechny ty, co tak činili, aby se vydali i světské spravedlnosti.

Je to krok správným směrem a nevím, jestli existuje nějaká možná omluva těch, co páchali násilí na jeptiškách či svěřené mládeži.

Měl bych však nakolik připomínek. Z uvedeného zdroje nijak neplyne, o kolik postižených se jednalo (ne že by jeden byl nic, ale jde mi o proporcionalitu). Z Vašeho blogu by se mohl zdát, že všichni kněží jsou zvrhlí a všechny jeptišky jsou objektem sexuálního násilí. Podobné hnusné věci se dějí třeba i na letních táborech, v učebnách nebo třeba v dětských domovech. Což okamžitě automaticky nečiní ony instituce zavrženíhodné.

Psal jsem mnohokrát a píšu znovu, že církev je na rozcestí. Může zůstat tou tajemnou organizací s barokním natřásáním se, kde se budou podobné věci zatajovat a viníci nebudou trestáni a vylučováni, nebo se stane "polní nemocnicí" pro ty, kteří potřebují duchovní život a stane se zcela otevřenou i za cenu, že podobné věci bude zveřejňovat a uvádět na pravou míru.

Ze své praxe znám poměrně dost ctihodných sester, Mají mnoho různých osobních problémů, ale za celou svou praxi jsem ani jednou nezaznamenal zmíněný sexuální útok ze strany jejich duchovních pastýřů. Jistě namítnete, že jde o náhodu, malá čísla apod. Můžete mít pravdu. Ale mohu ji mít i já, když tvrdím, že ten problém může mít zcela jinou dimenzi a možná i důvod, proč je takto přesně prezentován.

11 0
možnosti
OP

Nenamítnu nic proti vašemu příspěvku. Můj blog je, jak mívám ve zvyku,, naléhavý především v tom, že se stále odkrývají nové propadáky. Zvyklosti v církvi vše bagatelizovat, maximálně se formálně omluvit, trvají. Tipuji si, že papeže Františka se budou snažit vrcholní představitelé církve odstranit, nějaké pokusy už tu byly.

Vážím si všech lidí, kteří usilují o něco dobrého a vůbec mě nezajímá, zda jsou příslušníkem církve či jiného spolku. Tedy kecám, zajímá, ze statistických důvodů a už se nebudu šířit, jak ty statistiky vycházejí :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik