Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

"V ranném křesťanství neměli problém s reinkarnací ani s homosexualitou"

O tom jsem nic neslyšel ani nečetl. Odkud to máte? Můžete odkázat na nějaký zdroj?

0 0
možnosti
KD

K56a68r50e72l 58D73r62d87a

7. 8. 2014 7:49

Homosexuálové se v křesťanství začali pronásledovat a upalovat v 5. století a vrcholem pronásledování byly spalovací pece ve 20. století. (Shoda s Židy.)

  Ruští komunisté tradičně homosexuály pronásledují ještě dnes a jednají homofobně jako křesťané.

  Předkřesťanská kultura v době prosazení křesťanství homosexualitu tolerovala více. Pokud by ranní křesťané proti tomu něco namítali, křesťanství dnes neexistuje. Patrně kompromis. Jestli autorka nemyslí něco takového?

0 0
možnosti
MP

Vyjímku bych udělal jen při smrti jednoho z rodičů a druhý si založil partnerství. Stále by zůstal vlastní otec nebo vlastní matka.

1 0
možnosti
BT

Tisíc lidí, tisíc názorů. Lesbické páry žádný zákon o osvojení nepotřebují , poradí si samy . Ale u gay párů ? Nejsem proti, možná  lepší než v děcáku,.Ale mě se zdá , že chtějí být na stejné úrovni , jako bezdětné páry , které žádají o adopci dítě z kojeneckého ústavu. A to mi připadá morbidní....

1 4
možnosti
MV

znate vyznam slova "morbidni"?

1 0
možnosti
MP

Problematika je skutečně velmi diskutabilní. Dětství jsem prožil v neúplné rodině, proto vím, že funkce obou rodičů jsou v dětství nepostradatelné. Chybí-li otec či matka, má to určitý vliv na povahu jedince na celý život. Obě role jsou velmi důležité. Chybí-li otec, dítě nezíská určité mužské poznatky a zkušenosti, chybí-li matka, dítěti budou chybět její ženské zkušenosti  poznatky. V tom se shodují všichni pediatři na světě.

1 0
možnosti
TH

Jenze jake jsou to konkretne ty muzske poznatky a zenske zkusenosti?  Jinak muzskych a zenskych - neboli lidskych- vzoru mame okolo sebe stale dost. Kazdy den.

1 2
možnosti
Foto

To téma je tak složité a je tam tolik věcí pro a proti, že to asi nepojme jeden diskusní příspěvek omezený na 2000 znaků.

Přesto říkám, že to, co jste napsala je jeden ze slušných názorů (a teď netvrdím, že s ním souhlasím, nebo nesouhlasím) k tomuto tematu. Všechny slušně a nenátlakově napsané názory jsou důležité.

3 0
možnosti
KD

K77a21r45e32l 93D37r73d73a

6. 8. 2014 12:19

Nerozumím. Stojí proti sobě dvě nátlakové skupiny a řešení je v prosazení názoru jedné z nich. K čemu je mírumilovný příspěvek uprostřed bitvy?

0 0
možnosti
JR

J18a82r31a 18R22a67n97k

5. 8. 2014 23:43

Proc by mel byt poprask? Znam osobne dva pary zen s deckama, nektere jsou jiz na vysoke skole a neni na nich videt zadny rozdil, ani nejsou problemy ve skole, jiste i zde se to bere normalne az tech poslednich 10 let.

4 0
možnosti
TH

Taky si neumim predstavit vubec nejake rozdily. Pro me je to absurdita.

1 1
možnosti