Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když jsem v prodejně s bylinami koupil byliny, vždy mi pomohly bez vedlejších účinků. S léky mám ty nejhorší zkušenosti. V lékárnách jsem několikrát koupil potravinový přípravek, který má údajně v něčem pomoci, a  který mi ve skutečnosti vůbec nepomohl. Takže kdo je tady užitečnější a kdo tady skutečně škodí? Tady by měla EU zasáhnout. Pak ji budu chválit do nebe!!!

0 0
možnosti

Opakuji, myslí-li to EU dobře, proč nezakáže prodej těchto podrazů v lékárnách??? A problém by byl téměř vyřešen. Proti inzerátům není obrany. Lékárna může zcela beztrestně prodávat tyto přídavky, které okrádají lidi a nikoho nevyléčí. Takže řešit to přes bylinky je vědomá lež!

0 0
možnosti

Mnoho léčitelů právě díky bylinkám dokázalo to, co nedokázalo mnoho lékařů. Pracoval jsem v nemocnici dost dlouho, abych poznal, že lékaři si s mnohými diagnozami nevěděli rady. Léčitel těmto lidem pomohl, třeba bylinkami. Samozřejmě podvodníci byli, jsou a budou. To už je věc zákonů a kontroly.

1 0
možnosti
Foto

K24a28r14e11l 64M88á43d52l60e

8. 11. 2014 19:45

Pane Petře, větou "To už je věc zákonů a kontroly" popíráte ten mínus, který jste mi dal. Unie nezakazuje léčitele, nezakazuje bylinky, jen chce kontrolu proti šarlatánům. Píšete, že někdy léčitelé dokázali pomoci tam, kde si lékaři nevěděli rady. Nemám důvod nevěřit. Ale tiskem občas probíhají zprávy o tom, že pacient zemřel, když se plně spolehnul na léčitele a vysadil konzervativní léky (a nebyly to vždy beznadějné choroby, ale třeba i cukrovka).

0 1
možnosti

Heřmánek dělá doslova zázraky, léčí velmi rychle rány, ostropestřec mariánský udržuje játra v pořádku, divizna je proti kašli, lipový čaj proti nachlazení a chrapotu, kozlík je vynikající na srd.potíže...

0 0
možnosti

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 není regulací pro  alternativní léčbu bylinami.

Toto nařízení se vztahuje na výživová a zdravotní tvrzení, která jsou uváděna v obchodních sděleních:

při označování

obchodní úpravě potravin

v reklamách

Takže ve skutečnosti se můžete dočíst o účincích červené řepy všude, v tomto případě i na vašem blogu, kromě obchodních sděleních, pokud účinek látky není exaktně prokázán. Literatura o rostlinných drogách a účinných látkách vycházela, vychází a vycházet bude.

Toto nařízení sleduje, aby každé divné čalamádě nebyl výrobcem přisuzován léčivý  či jiný účinek pro zvýšení prodeje. Viz. hubnoucí čaje atd.

Proč ty polopravdy a z kontextu vytržená tvrzení, paní Pavlíková?

2 0
možnosti

Přečtěte si odkaz uvedený v článku

1 0
možnosti

Pokračovat to bude tou přísně tajnou smlouvou, která se chválí do nebe jako mimořádně výhodná. Jde o dovoz VŠECH potravin z Ameriky, takže evropští zemědělci a potravináři budou bez práce. Americké normy na potraviny jsou velmi přísné. Ve smlouvě je, že je zakázáno soudit se s těmito firmami.... V nejbližší době se má tato smlouva podepsat.

0 0
možnosti

Opravuji- Americké normy nejsou přísné, ale velmi mírné, až příliš moc tolerantní.!

0 0
možnosti

J79a87r83a 46R50a98n77k

8. 11. 2014 17:52

Problem USA a Kanady je, ze zde mame (po zemich) na tisice cinskych "lecitelu" s certifikaty mnohdy v jejich jazyce, ze jsou "chines herbalist", nebo mnohdy pouze "chinese doctor" a uz se v minulosti stalo, ze mozna nekdo zemrel, nebo doslo ko bolestem popouziti ususeneho embria, hada, ci neeho tezce indetifikovatelneho. Spousta z nich ani neovlada mistni rec. Vschni take provadi akupunkturu. Vlady po nich ted zadaji, aby zvladly jazyk, od babicky znam z domova, ze mela vzdy na zimu pripravene susene byliny, ale tady znam asi 5, kterym mohu verit, jednim z nich je lipa, ktera je na mem pozemku a yarrow, coz ma byt asi hrebicek (nebo rebricek)....je to uz davno a pritom jsem ta ceska jmena jako dite znala.

0 0
možnosti

Na léčitele už se u nás dělá zákon, to je úplně jiná kapitola. Bylinky léčí bez vedlejších účinků. Akupunktura se u nás dělala dokonce i v minulém režimu, na jedné brněnské poliklinice. Je to vynikající léčba. Zakazovat byliny je však zločin na milionech lidí...

1 1
možnosti

Tak tohle je ta zlatá Amerika a EU! Zákaz bylinek, tím to začíná. Jirko Orwele, co tomu říkáte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik