Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za tento Váš názor, který mi připadá v kontrastu s nejvíce lajkovanými příspěvky pod předmětným článkem jako nanejvýš potřebný.

0 0
možnosti

Zbraň je symbolem svobodného člověka, otroci zbraně nemají. Tak to platilo od počátku dějin přes starověk a středověk až k dnešní Evropě, kdy u bělochů došlo od války k totální degeneraci. Odzbrojení Evropané pouze čekají, než se najde někdo se zbraní, kdo je zotročí. A nemyslím, že to bude trvat dlouho.

4 0
možnosti
Foto

Slyšela jsem názor, že za "incidenty" ve Spojených státech zčásti fakt, že tam nemají zdravotní pojištění a hodně duševně nemocných se neléčí. Další názor, že av USA hodně lidí konzumuje psychotika.

Situaci v Africe a v USA se diametrálně liší. Přesto dík za zajomavou úvahu. Je to téma, o kterém by se mělo diskutovat.

0 0
možnosti
Foto

Americká tradice vlastnit a používat střelné zbraně se datuje do počátků národních dějin. Druhý dodatek Ústavy USA (část Listina práv) chrání „právo nosit zbraně“. Uvádí také „náležitě řízenou domobranu“. Právo není neomezené, a předpisy omezující nošení střelných zbraní Součástí moderní americké kultury jsou skupiny, které podporují tradice zbraní a jejich používání, jejich názory podporují jen někteří spoluobčané. Američané vlastní asi 270 milionů střelných zbraní, takže téměř na každého obyvatele země připadá jedna zbraň. Někteří Američané vlastní více než jednu, miliony jiných nemají vůbec žádnou. Vlastníci střelných zbraní jsou po celé zemi, avšak nejvíce se vyskytují v oblasti venkova a jižní části USA. Dlouhé zbraně (kulovnice a brokovnice) převyšují svým počtem pistole v poměru dvě ku jedné. Většina Američanů, kteří vlastní dlouhou střelnou zbraň, ji používá pro lov a sportovní střelbu; pistole si většinou pořizují kvůli vlastní ochraně. V celé zemi počet vlastněných zbraní postupně klesá: v šedesátých letech 20. století byla alespoň jedna střelná zbraň asi v polovině amerických domácností; dnes jsou střelné zbraně pouze asi v jedné třetině amerických domácností.RvRvRv

3 0
možnosti
Foto

nemám zbraně rád, ale tohle srovnání kulhá na obě nohy

5 0
možnosti

Dětští vojáci v Africe jsou cvičeni k zabíjení, když při výcviku v zabijáka se zneužívá dětské mentality, nezatížené zkušenostmi a svědomím, zatímco americký žáček se učí zacházet se zbraní jako s užitečným, byť potenciálně nebezpečným nástrojem, a je veden k respektu k životům i ke zbrani samotné.

Paralela ve Vašem titulku je tak falešná, že už falešnější být nemůže, jak by řekl nebožtík premiér Gross.

13 0
možnosti
Foto

Hned na začátku článku je rozpor. Protože ke zranění nebo nehodě se zbraní dojde mnohem spíše u někoho, kdo se s ní ve škole nenaučil zacházet. Slušní lidé by měli mít možnost se naučit zacházet se zbraní, nejenom kriminálníci.

11 0
možnosti
Foto

L52e48o95n 63T38o87m87e33v

29. 5. 2019 5:57

Možná není pozdě na léčení, vždyť nemusíte skončit v blázinci....

2 1
možnosti

Clanky, které se mi nelíbí,nekritizuji. Myslim si, ze kazdý má svůj názor a ten se nemusí shodovat s mým. Ale to, co jste napsala, prominteRvRvRv

10 0
možnosti

Na americkych skolach se strili dost casto? No u nas se za dvacet let na ruznych americkych skolach se jeste nestrilelo. Tak nevim odkud to berete.

5 0
možnosti