Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesouhlasím s ničením a bořením památníků, i když Jan Pavel II. byl kontroverzní osobností a docela by se vyjímal vedle některých totalitních vůdců minulosti.

1 5
možnosti
ML

M50a22r14t12i79n 11L41a45c48o

15. 5. 2015 21:10

Pre vás by bola "kontroverzní osobností" i matka TerezaRv;-)

3 0
možnosti
JM

Ti zfanatizovaní islámisté, neničí své historické památky nedozírné hodnoty proto, že nezobrazují islámské symboly, ale proto, že je považují za modly, kterými sochy starých božstev de facto jsou. Islám se proti modloslužebnictví tvrdě vymezuje, daleko víc než proti ostatním monoteistickým náboženstvím.

1 1
možnosti
OP

Modlami jsou veškeré symboly, které si lidstvo v různých časech vytvářelo, včetně těch islámských. Historická a kulturní hodnota těchto památek však je tím, že zobrazují  směřování dávných lidí, i tím, že jsou umělecky rozmanité, nenahraditelná. Kdo takové památky ničí, ukazuje pouze svoji slabost, bojí se o to, aby neztratil moc nad nevědomými

3 0
možnosti
VS

V Francii se popravovalo za "fanatismus" což znamenalo, že křesťan měl růženec nebo kněz měl kleriku/sutanu na veřejnosti. Také že nechtěli přísahat věrnost straně ... promiňte republice. Sekularismus byl budován na mrtvolách nevinných křesťanů mužů, žen i dětí a Evropa v čele s USA se k této tradici postupně v nějaké formě vrací. Je to stejně zvrácená ideologie jako nacismus.

6 0
možnosti
MP

To už můžou tu papežovu sochu odstranit úplně. Přece když se stavěla, tak to muselo projít nějakým schválení. Proč najednou otáčejí? Vždyť je to stejné jako když českému lvu ve státním znaku sundali korunu a dali tam hvězdu.

2 0
možnosti
JM

Bylo to protlačeno proti i přes nesouhlas a protesty.

0 1
možnosti
OK

Už jen čekám, kdy se na Karlově mostě budou ze soch odstraňovat náboženské symboly.

7 0
možnosti
OK

Tato "korektnost" je příznakem vnitřní prázdnoty a pokrytectví.

10 0
možnosti
JM

Evropští politici již neví, jak by vlezli muslimům do zadnice. Je to hnus.

7 1
možnosti
JM

To nebyli muslimové kdo začal zakazovat náboženské symboly. Muslimové nemohou prosadit žádný zákon v zemích EU.

0 6
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik