Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde jde i o jiný fenomén. Je to konec Evropské globalizace a nepochopení jiných společenských ekosystémů, jež mají jiné mentální, duchovní i morální hodnoty a jejich funkce není nastartovat demokratickou a humanistickou cestu. Prostě jde o další evoluční stupně a evoluční pozadí vývoje lidských civilizací, kde vlastně civilizace musí reagovat na jejich chování a tím jej řešit což přináší hybnou sílu do společnosti a jejich vývoj hodnot i technologický.

Zkrátka svět se rozpadá na světová centra a Evropa by si měla uvědomit že má vlastně vyjimečný historický vývoj, kde  se soupeřilo o moc a z toho nakonec po reformách 17-18-20 století vznikla demokracie. Jsou to tedy unikátní podmínky.

Dále se zde ukazuje další fenomén a tím je vlastně neschopnost významné a základní skupiny společnosti překročit svůj stín přirozený přírodní stín, kde je určité sobectví a neschopnost setrvale vnímat společné hodnoty a zájmy i hodnoty včetně morálky. To je patrné po celém světě kdy vlastně dochází k destrukci společnosti tím že se směřuje na hodnoty jedinců, jež ale nechápou jejich podstatu a aktivitu a jen rozvinou závislou společnost. 

Zde bude potřeba přejít ze světového vnímání na regionální, světová centra jež budou odpovědná za vlastní region a situaci zde. Navíc bude potřeba pochopit jak funguje lidský ekosystém co se týče rozvoje lidských schopnosti, jež mají své meze a na čem je postaven lidský duševní vývoj a osamostatnění, kde jde o interakci s okolím a zvládání životních překážek a potřeb jež vlastně následně vytváří vyspělou osobnost, nikoliv ve škole kde ji jen kultivují.Na základě rozpadu okolních regionů, vznikne v Evropě proces jež bude i tvrdý a povede k prozření a oddělení již přežitého a vzniku nových pohledů a následná společenská poptávka. Jsme vlastně svědky jak vlastně dochází k vývoji civilizací, kde končí jeden cyklus respektive měl už koncem  80 let m.s.

1 0
možnosti
OP

Díky za optimismus a za zajímavý příspěvek :-)

0 0
možnosti
OP

:-) to byl jeden z podnětů k napsání tohoto blogu

0 0
možnosti
OP

:-) Tak ještě jednou a na správném místě: to byl jeden z podnětů k napsání tohoto blogu

1 0
možnosti
MR

Zde je potřeba jednak občanská odezva a taky cesta skrz precedenty. Naše vláda by měla vyhlásit ohrožení země a hlídat státní hranice a pečlivě vést  kdo vstupuje na naše území.

Tím vznikne v EU určitá reakce a vlastně se rozdají karty, země jež byly doposud na pozadí ale měly jasný vzkaz, budou muset s k tomu to postavit. 

Navíc občané budou muset svým vládám i pomoci. Problém je zde nízká občanská aktivita.

Zde je potřeba aktivita.

2 0
možnosti
LR

Píš"ete:

-----------------------------------

"Představitelé EU, kteří přerozdělování uprchlíků prosazují, jsou především reprezentanti zdegenerované šlechty.

-------------------------------------

Který komisař či hodnostář parlamentu EU je příslušníkem degenerované šlechty?

1 1
možnosti
LR

Mno a Kalousek s bejkovcem ač je eurohujer....

0 0
možnosti
JS

Allons enfants de la Patrie,Le jour de gloire est arrivé!Contre nous de la tyrannie,L'étendard sanglant est levé,L'étendard sanglant est levé,Entendez-vous dans les campagnesMugir ces féroces soldats?Ils viennent jusque dans vos brasEgorger vos fils, vos compagnes!Ref.: Aux armes, citoyens,Formez vos bataillons,Marchons, marchons!Qu'un sang impurAbreuve nos sillons! ;-D

0 0
možnosti
MN

Ano, především by všechny země EU měly udělat to, co udělalo Rakousko, tedy okamžitě stopnout vyřizování jakýchkoliv žádostí až do odvolání, aby se mohl analyzovat stav a odradilo by to další chystající se přistěhovalce.

Jako hned další následný krok by mělo být to, že zdraví a silní mladíci z Afiky a Blízkého východu, kteří jsou už v Řecku a Itálii, by se měli okamžitě posadit do lodí a poslat zpátky, odkud přijeli.

EU by měla rychle vybudovat nějaká administrativní centra na území těch zemí, odkud lidé utíkají, a jen v těchto centrech by bylo možné podávat žádosti o azyl. Poté by mohli být všichni bez vyřízených papírů vraceni od evropských břehů.

Karma.

12 1
možnosti
Foto

Souhlas ve všech bodech, jen to technické řešení administrativních center si nedovedu představit. Asi by to musel být nějaký nerozbitný a neprůstřelný automat. Úředník by byl vystaven pokušení přijímat obrovské úplatky, případně by bodří černí chlapíci mohli argumentovat pomocí mačet nebo kalašnikovů.

6 0
možnosti