Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

1.  Který zákon zavádí pojem "těžební renta", jak se vypočítává a kdo udělil z tohoto zákona výjimku (připouští ji onen zákon?)???  Já jen, že jsem dosud nikde nic takového ennalezl.

2.  Výborně: pošleme polovinu horníků do důchodu.  Kolik jich bude?  Pět tisíc? Nebo rovnou devět?  Kolik bude důchod? Při jejich platech cca 15 tisíc měsíčně, tedy 180 tisíc ročně.  Vždyť to je pro státní pokladnu je jedena a půldruha miliardy.  Pan Okamura si jistě nějaké penízky vytiskne.

3.    Dovolte, abych vás trochu edukoval:  Panu Bakalovi (ani přímo, ani jako akcionáři) žádný státní úředník či politik nic neprodal. O tom žvaní jen užvanění politici. Často pan Okamura.  Stejně jako o prodeji bytů (zde ovšem začal Sobotka se Zaorálkem, populisté už chytli jen druhou vlnu). Byty byly vždy součástí OKD. Již před čtvrstoletím. Takže jako součást majetku této společnosti byly v roce 1991 privatizovány.

4.   V čem je porušován (podle vaší otázky) báňský zákon?  Pokud nevíte, neměla byste vy, ani pan Okamura plácat nesmysly.

5.  Nerozumím, k čemu má být "vůle majitelů".  K provozu ztrátového podniku? No, to by byli spíše blbci než podnikateli.  Bojím se, že takovými blbci ovšem budou po volbách společně špičky ČSSD, KSČM a Úsvitu.

0 0
možnosti
ZB

Tak nejen Tomio, ale všichni z Úsvitu mají geniální myšlenky....Rv

0 0
možnosti
VH

;-D;-D;-D    To jste nevěděl??

0 0
možnosti
Foto

Já znám recept na zelňačku. Ten určitě funguje.;-D

0 0
možnosti
LJ

V Ostravě bylo od roku 1990 zrušeno mnoho dolů. V podstatě všechny. Zůstal Paskov a několik málo na Karvinsku. Nebylo kolem toho mnoho řečí, protože všichni chápali, že naše uhlí je moc drahé. S tím se nedá nic dělat. Ovšem kapitáni našeho průmyslu už dlouho alrmují v jiné věci: Ceny energie povedou k likvidaci dalších podniků, především těch, které mají vysokou spotřebu energie na jednotku výroby. Takovými jsou například hutě. Vedení těchto firem udělalo seriozní rozbory, z nichž vyplývá že poplatky, které odvádějá na obnovitelné zdroje, jsou pro ně likvidační. Mohou sice výrobu udržovat v chodu, nemohou si však dovolit investovat, to znamená stagnují a dříve či později nebudou stačit ostatním. K podobnému závěru došli němečtí průmyslníci. Vláda našim ředitelům slíbila, že to bude řešit, ale až za rok a pak padla. Jestliže to nebudeme hned řešit, připravujeme si mnohem větší problém než důl Paskov.

0 0
možnosti
JF

J81a19n 50F64r38o93l79í40k

14. 10. 2013 13:38

Marně hledám ten recept avizovaný v nadpisu. Je to snad dodatečné zdanění Bakaly do speciálního hornického penzijního fondu? Nebo nám to zaplatí Japonci, když se Okamůra přimluví? ;-D

0 0
možnosti
KK

??? "Přestože odboráři dělají všechno pro záchranu dolu, například zaslali výzvu politickým stranám" ???

A to jako má jako pomoct?

0 0
možnosti
ZW

jo, odborářům to pomůže. Podívejte se, jak jsme za vás hrdinně bojovali proti ukrutným kapitalistům...

2 0
možnosti
Foto

nejhorší na tom nápadu autorky je, že to asi myslí vážně

5 0
možnosti
ZW

Pochopil jsem to dobře, že místo do (jakékoliv) práce chcete ty horníky poslat do penze, snížit jim věkovou hranici? No potěš koště, co tím docílíte, kromě naštvání masy ostatních obyvatel, kteří se bojí, že se své penze nejspíš ani nedožijí? Základní problém je v tom, že uhlí je na trhu levné, v Paskově se z objektivních geologických důvodů těží draze, tudíž se těžba nevyplatí. A to, že se všude propustí starší horníci do penze, zdaleka neznamená, že ti ostatní budou ochotní dojíždět z Paskova do Karviné.

0 0
možnosti
MP

Prosímvás, jak mohou odboráři změnit geologické podmínky dolu Paskov, které způsobují, že má nákladově jedno z njejdražších uhlí na světě ? Jak toto může změnit jakákoliv politická strana hnutí, leader nebo jiný činovník ?  Děkuji.

7 0
možnosti
LM

Odboráři dělají co můžou, dokonce napsali i politikům.....paní je asi srandistka, dávat dohromady slova odboráři a dělají jaksi moc nejde, tahle přicuclá pijavice bojuje o své přežití a když odpadne, bude se chtít přicucnout a dělat problémy jinde.

4 0
možnosti
FS

Paní autorko,takže voláte po Babišovi? Napište to naplno a nemlžte tady " svou mateřskou" starostlivostí o horníky!

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
Již třetí volební období působím jako komunální politička v Jindřichově. V životě jsem zažila něco, co mě změnilo a začala jsem se veřejně angažovat tak, abych byla prospěšná nejen sobě a své rodině, ale také veřejnosti. Jsem poslankyní za Moravskoslezský kraj.

Seznam rubrik