Však vy si je stejně pořídíte! Aspoň to jedno!

A mají pravdu. I když nebudou školky, i když bude vyšší DPH, méně pracovních příležitostí a nižší příjmy. Stejně si je pořídíme. Sice místo dvou (tří) jen jedno. Ale pořídíme. Přesně na to politici spoléhají.

Mluvím o dětech.

V každém z nás nastane okamžik rozhodnutí. Dítě – ano nebo ne. Jsem přesvědčena, že u prvního dítěte hrají prim biologické potřeby. Většina z nás před narozením potomka netuší, co to všechno obnáší a bez zkušeností nelze dopočítat veškeré ekonomické důsledky takového rozhodnutí. Oni to totiž nejsou jen plínky, sunar, přesnídávky… ale i kroužky, jesle, školky… sociální důsledky, menší pracovní příležitosti, diskriminace, apod.

Na to politici spoléhají. I když bude vyšší DPH, i když budou mít ženy méně pracovních příležitostí a nižší příjmy, stejně si alespoň to jedno pořídí. Projekt „dětské skupiny“ nic nevyřeší, je to jen výkřik do tmy, ale vypadá to dobře na tiskovce, v novinách i v předvolebním programu. Přivábí to voliče, kteří děti nemají a třeba seniory s tím, že alespoň bude o jejich vnoučky postaráno.

Vyroste generace jedináčků, zbožňovaných individualit. Druhé si totiž už za těchto podmínek hned tak někdo nepořídí. Hodiny už tikat nebudou, nastoupí pohled do peněženky.

Jak to tady asi jednou bude vypadat? Jaké to bude mít sociální dopady, o těch dlouhodobých, ekonomických ani nemluvě?

Chtěli byste třeba učit ve třídě o 25 jedináčcích? Tak hodně štěstí!!!!

Autor: Olga Bartoňová | středa 22.8.2012 10:56 | karma článku: 22,95 | přečteno: 1788x